Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani dvojka rozhodně nezklamala, jen už to nemělo takové kouzlo, jako jednička. Zas tu ale nechyběly emoce a to hlavně ve scénách s malými křováky. Zvláště scénka s hyenou je prostě nezapomenutelná – hlavně ten její „smích“. Nicméně i tentokrát jsem se dočkal několika povedených a vtipných momentů. A hlavně s dalšími díly už to šlo hodně z kopce. Hlavně tedy co se kvality obsahu týče. Dvojka je však pořád průměrnou podívanou… ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi to skoro lepsi nez jednicka, rozhodne jsem se u toho bavil vic. Pribeh je celkem jednoduchej, ale je tady spousta tak vybornejch situaci, ze to je fuk. Skoro by mi ani vubec nebavilo, kdyby tady nebyli ty tri krovaci, navic N!xau fut beha a poskakuje, ale tak co chtit od opravdovyho krovaka. U tohohle filmu urcite neplati, ze pokracovani jsou horsi nez original, protoze jesli tohle neni lepsi, tak aspon na stejny urovni. A velka vyhoda je, ze se na to da divat furt dokola. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Opět výborná záležitost. Sice je pokračování o něco víc "family friendly", ale díky další várce výborných vtipů to vlastně vůbec nevadí. Jednoznačně mu prospívá komplikovanější děj a propracovanější scénář. Zajímavé je, že film byl natočen už v roce 1985. A taky jsem četl názory, že oba filmy propagují rasismus (!!!??). ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale druhú časť som vždy milovala absolútne a viac než jednotku. Videla som ju skôr ako prvú, mala ju nahratú na kazete a rada si ju púšťala. Pomedzi vatu tvoriacu príbeh sú tam vynikajúce hlody aj situačné vtipy. Vždy keď si spomeniem na tento film, mám v hlave zákerné opice, kabelku plnú kameňov, unaveného skunka, smejúce sa hyeny, dobrosrdečných Krovákov - a v neposlednom rade perfektného cyklistu so sliepkou: "Abajúa-čaújá... abajúa-čaújá... ujá-ujá..." :-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ač byste to nečekaly, stejně povedené jako jednička. Po dlouhých devíti letech se vrátil Jamie Uys ke komedii, která mu zajistila slávu. Na dvojce se dá ocenit dostatečná odlišnost děje, což je velmi dobrá zpráva. Tentokrát se do koprodukce zapojily i Spojené Státy a tak vzniknou jisté obavy, ty však brzo vyšumí. Co však tvůrci vyvedli v třetím díle je neodpustitelné... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Černoch na bicykli so sliepkou si spieva rovnakú pesničku, akú si v prvom filme spieval iný domorodec, u ktorého Xi (N!xau) uvidel prvýkrát pušku. Jedná sa o "Down And Out Song". (ČSFD)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)

Reklama

Reklama