Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Víceméně kopie svého předchůce, v mých očích o chloupek lepší než první Božské šílenství díky větší porci humoru, hlavně díky komickým situacím mezi hlavní dvojicí ( reportérka a pilot ), hyeně, ted nevím co o bylo za zvíře, co se Stephenovi zakouslo do boty, dvěma zatýkajícím se vojáků a samozřejmě křovácké rodince - 80 %. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Efekt překvapení trochu vymizel, hromada vtipných situací a skvělých postav však zůstává. Dvojka už nemá zase tak povedený příběh jako jednička, ale když upustíme od subjektivní konfrontace, tak není moc co vytknout. Příroda je stále čarokrásná a neokoukaná, soundtrack geniální, zrychleně nasnímané scény fungují snad ještě lépe než dřív a mezi ústřední dvojicí to jiskří výrazněji než mezi Dicapriem a Kate Winslet. Do zblbnutí koukatelná komedie, byť hlavní hvězdou opět není plakátová dominanta N!Xau. :-) 85% ()

Reklama

zigy 

všechny recenze uživatele

Bohové už se tentokrát zdaleka tak nevytáhli jako na první pokus. Nová dvojice hrdinů už není tak vtipná, hlavně chybí chlapík, co pořád říká ajajajaj.....naštěstí to zachraňuje jezevec zarputile zakousnutý do nohy a nádherné dojemné setkání Xixaa a jeho dětí v závěru.....Sakra, proč tam vlastně byl ten Kubánec dělající revoluci? ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Ještě o třídu lepší než první díl. Když budu chtít vidět film u kterého nemusím přemýšlet a jen tak si odpočinout, tak tohle je ta nejlepší volba. Krásně natočené, skvěle vybraní herci, úžasné prostředí. Strašně milej a pohodovej film. Opravdu co scéna, to perla. Navíc náš oblíbenec Xixao má konečně dostatek prostoru, který si zaslouží. Režisér Jamie Uys natočil jeden z nepříjemnějších filmů. Určitě palec nahoru. [100%] ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ač byste to nečekaly, stejně povedené jako jednička. Po dlouhých devíti letech se vrátil Jamie Uys ke komedii, která mu zajistila slávu. Na dvojce se dá ocenit dostatečná odlišnost děje, což je velmi dobrá zpráva. Tentokrát se do koprodukce zapojily i Spojené Státy a tak vzniknou jisté obavy, ty však brzo vyšumí. Co však tvůrci vyvedli v třetím díle je neodpustitelné... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno