Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale druhú časť som vždy milovala absolútne a viac než jednotku. Videla som ju skôr ako prvú, mala ju nahratú na kazete a rada si ju púšťala. Pomedzi vatu tvoriacu príbeh sú tam vynikajúce hlody aj situačné vtipy. Vždy keď si spomeniem na tento film, mám v hlave zákerné opice, kabelku plnú kameňov, unaveného skunka, smejúce sa hyeny, dobrosrdečných Krovákov - a v neposlednom rade perfektného cyklistu so sliepkou: "Abajúa-čaújá... abajúa-čaújá... ujá-ujá..." :-) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Božská "zlá věc" byla sice dopravena na konec světa a navrácena dárcům, nicméně XiXao je znenadání (a aniž by o to stál) vystaven dalšímu nečekanému dobrodružství. Leč dostane tak jedinečnou příležitost ke vstřebání dalších informací o velkých bílých lidech, kteří by bez svých kouzel byli v africké divočině naprosto a nenávratně ztraceni. P.S.: Povšimněte si, že ve druhém díle není o Bozích ani zmínka ... jak to vypadá, XiXao se z opakovaného setkání dostatečně poučil - tudíž už se nenechá jen tak opít rohlíkem. ()

Reklama

Mike_Doe 

všechny recenze uživatele

Film síce v značnej miere kopíruje naratív prvej časti (ktorá je tiež fenomenálna), no to vôbec nevadí keďže situácie si zachovávajú vtip, a je ich viac než dosť. Povedzte, či by ste nechceli na vlastné oči uzrieť africkú prírodu po vzhliadnutí týchto filmov?!  Najoriginálnejšia bola schopnosť režiséra urobiť si srandu z (v realite veľmi smutných) udalosti spojených s nezmyselnou vojnou a ešte nezmyselnejším zapojením kubánskych jednotiek nasadených „geniálnym“ commandantem F. Castrom v Afrike. Blbec, chcel „oslobodiť“ Afriku tak ako to urobil na Kube. ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení je další z těch "šílených" komedií, která se opravdu povedla a která dokáže opravdu skvěle pobavit. Film sice je více méně hrozná kravina, ale při sledování se divák opravdu výborně baví. Navíc mě velmi potěšilo, že film vznikal pouze v Africe, takže se do filmu naštěstí nedostalo nic, co by se podobalo Americkému stylu "vyprávění". A dvojka se tvůrcům dokonce povedla ještě líp, než jeho předchůdce. Ze začátku byl film o hodně reálnější než první Bohové musejí být šílení, ale ke konci už zase příběh sklouzl do "starých kolejí". Proto ani tomuto skvělému pokračování nakonec všech pět hvězdiček nedám. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Lepší a zábavnější než první díl. Zatímco jednička sází přes svoje humorné scény více na dobrodružno a cestopis, dvojka je nabitá crazy komedie se spoustou vykutálených postav. N!xau je sice stále borec a všichni herci sympatičtí, ovšem mojí jedničkou jsou pytláci a zváště šéf, který pouze hlásí :-). 90%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • N!xau (Xi) obdržel za toto pokračování přibližně čtyřistakrát vyšší honorář než za předchozí film. (KucC)
  • Malé letadlo, které se ve filmu objeví, je Lazair Ultraflight Sales. Pro potřeby natáčení byla jeho kabina speciálně upravena, aby se do ni vešli dva lidé. (Redix)
  • V čase 51:23 bere voják do ruky kompas a druhý se ho ptá, jestli ví, k čemu je na druhé straně zrcátko. Zrcátko slouží k nouzové signalizaci: aby se o člověku lidé dozvěděli, když se ztratí. Pomocí odrazu slunečních paprsků dává na dálku vědět o své poloze letadlům, lodím nebo lidem na horizontu. (Stefi_836)

Reklama

Reklama