Reklama

Reklama

Erasmus a spol.

  • Česko Erasmus (více)
Trailer

Obsahy(1)

Xavier je posluchač ekonomické fakulty v Paříži a otcův známý mu slibuje po dokončení studií místo na ministerstvu financí. Podmínka, že musí ovládat španělštinu, není díky programu Erasmus nesplnitelná, a tak se Xavier rozloučí s maminkou i s přítelkyní a odletí do Barcelony. Najít tu bydlení není snadné, ale nakonec Xavier uspěje: nastěhuje se do bytu, kde žije už dalších sedm studentů, každý z jiného koutu Evropy. Nové známosti, nové zážitky, chaotické, a přece svým způsobem harmonické soužití mladých lidí různých národností, různých zvyků a zaměření jsou pro Xaviera školou, jež mu umožní přechod do dospělosti. Všechny jistoty jeho dosavadního života včetně lásky jsou zpochybněné, Xavier se už nevyzná ani sám v sobě. Když se vrátí domů, neví sice přesně, co chce, ale ví, co rozhodně nechce.

"Je to film, který připomíná někdejší romány o létech učednických či o procesu zasvěcení," říká tvůrce, jehož scénář je ispirován zkušenostmi ze života rodinných příslušníků a přátel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

campix 

všechny recenze uživatele

Poměrně pohodová španělsko/francouzská komedie. Obsazení je velice zajímavá, ale spíše vzhledem k další kariéře zde působících herců a hereček. Děj zajímavý, jen stopáž poměrně dlouhá a občas mi motivace k chování jednotlivých postav nepřišli úplně ideální nebo zůstali mnou nepochopeny. Čistě průměrná komedie, která vás k další projekci opravdu nedonutí, snad jen pro mě jakožto student VŠ, kterého snad Erasmus zanedlouho bude čekat, je téma poměrně zajímavé. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Tak trochu komédia, tak trochu reálny život a tak trochu kritika eurobyrokracie. Musím povedať, že keďže som netušil, čo od tohoto filmu očakávať (a možno práve preto), celkom som sa bavil. Snímka je vlastne s ľahkosťou podaná životná skúsenosť študenta na výmennom pobyte v zahraničí. Filmári si pomáhajú miestami veľmi dobrou hudbou a neštandardnými postupmi kamery a strihu. Hoci film trvá dve hodiny nenudí práve vďaka tomu, že pasáže, ktoré by mohli pôsobiť otravne sú púšťané naraz v rozdelenej obrazovke v jednom obraze. Tým ich autori skracujú na únosnú mieru a dosahujú zaujímavý dojem. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nejsem první a rozhodně ani poslední, kdo po zhlédnutí "Erasma a spol." dostal chuť vyrazit "na zkušenou" do zahraničí...Však aby ne, když z filmu číší uvolněnost, pohoda a zábava. Je evidentní, že Cédric Klapisch měl z čeho čerpat, a tak "Erasmus a spol." působí naprosto přirozeným dojmem a situace a historky v něm zachycené rozhodně nejsou strojené. Díky směsce spolubydlích z různých koutů Evropy na povrch krásně vyplouvá rozdílnost mezi jednotlivými národy a přitom se mezi nimi člověk cítí doma. Tohle všechno je navíc protkáno spoustou vtipných momentů, čerpajících především z oné odlišnosti. Osobně mě nejvíc dostal William, bratr jedné obyvatelky bytu z Anglie...A neuvěřitelný záchvat smíchu jsem dostal ze scény, ve které doktor sestaví mozek ze zbytků od snídaně a vysvětluje Xavierovi jeho anatomii a funkce - jen škoda, že jsem se v sále smál sám :). ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

No tedy takhle to zazdít! Erasmus je téma, které mnohé slibovalo, tenhle podpůrměrný pokus o komedii ovšem sleduje milostné eskapády jednoho průměrného Francouze (mimochodem nikterak zajímavé). Přitom se dalo tolik vytřískat ze situací plynoucích už z toho, že hlavní hrdina na rok opustil svou zemi, učí se v jazyce, kterému sotva rozumí, a v bytě s ním žije hned několik národností. Těch vtipných glos a rýpnutí se nabízelo víc než dost. My se ovšem musíme spokojit s nahým zadkem Romaina Durise. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Na Erasmu jsem něbyl, ale mám pocit, že tohle je dost realistický pohled, jak to chodí. Ano, je to všední, a právě v tom je nejvyšší síla filmu; spolu s dobrou partou herců (mj. Kelly Reilly). Takže mu promineme, že je někdy trochu natahovaný a má sem tam hlušší místa. V podání Američanů by z toho byla patrně slátanina. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 7 | hudba 4 | humor 2 | akce 2 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama