Reklama

Reklama

Jízda na hraně

(festivalový název)
Trailer
Dokumentární / Sportovní / Životopisný / Rodinný
USA, 2013, 90 min

Obsahy(1)

Pätnásť rokov reálnych záberov ukazuje rivalitu medzi kamarátmi z detstva a snowboardovými legendami Kevinom Pearcom a Shaunom Whitom. Počas najvýznamnejších svetových súťaží si rozdeľujú prvé a druhé miesto a skúšajú stále lepšie, ale aj nebezpečnejšie triky. Toto sa Kevinovi jedného dňa stane osudným a nešťastný pád v U-rampe ledva prežije. Počas jeho liečenia Shaun vyhráva ďalšiu zlatú medailu na Olympiáde a stáva sa historicky prvým snowboardistom s maximálnym skóre v U-rampe. Jediné, po čom Kevin túži, je vrátiť sa k snowboardovaniu, čo je však kvôli jeho vážnemu zraneniu smrteľne nebezpečné. (MothA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Dixiee 

všechny recenze uživatele

Úžasný dokument, který chytne za srdce, ukazující že jedno (byť i v tu chvíli ne špatné rozhodnutí) změní člověku život od základů. Život bohužel není počítačová hra, kde by se dalo vrátit v čase a zkusit to znovu a jinak. Kevin byl a je jistě úžasný člověk, který se v rámci možností dokázal vyrovnat s něčím, s čím by si většina z nás možná nikdy neporadila. Myslím, že tento dokument je pro něj úžasnou poctou. A to nejen pro něj, ale i pro všechny ostatní, kteří se potýkají s podobným problémem. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Prvoradým predpokladom pre zaujímavý dokument je vždy námet, no a v tomto prípade bol naozaj úctyhodný v podobe sledovania osudu talentovaného snowboardistu Kevina Pearca. Ešte dobre si pamätám na to, keď som pred Olympiádou 2010 čítal o tom, čo sa Kevinovi stalo. No nevenoval som tomu nejakú veľkú pozornosť, keďže trpké pády a vážne zranenia k extrémnym športom jednoducho patria. No pri sledovaní tohto dokumentu ma normálne až zamrazilo, keď som videl čo všetko nasledovalo po Kevinovej tragédii - no koniec koncov, práve to že sa mu podarilo vrátiť do normálneho života sa dá považovať za najväčšie víťazstvo. Sarah Burke také šťastie veru nemala... Naozaj vynikajúco spracovaný dokument, ktorý nie je len o snowboardingu ako takom, ale najmä o rizikách, ktoré so sebou prináša ten neustály športový hon za zlepšovaním a dokonalosťou. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

No jo, když někdo dělá sport, kde se může zabít každou chvílí, tak se pak někdy stane, že se vážně rozseká. Kdo by to byl řekl? Dokument to ale byl zajímavý, i když byl o sportu, který mi nic neříká. Akorát se mi nelíbilo, jak se házela špína na Whitea. Prostě chtěl být nejlepší, tak pro to dělal všechno. A hotovo. 75% ()

Scandium 

všechny recenze uživatele

Wooow I'm speechless! Uzasny dokument o Kevinu Pearsovi, ktery dokázal az neskutecne dobre skloubit vice temat do jednoho a ono to funguje...dokument priblizi zivot vrcholoveho snowboardingu kde se ukazuje ze pro ty jezdce je to vlastne droga a pripadne ukonceni neprichazi u mnohych ani v uvahu. Pokud bych to mel shrnout tak je to Emocemi narvany dokument ochuceny o mnoho uzasnych zaberu z hor a velice dobre pasujici soundtrack! Po shlednuti jsem jinak nez 5* dat nemohl, doporucuju kazdemu kdo se dokaze pul hodniny kochat nad freestylovymi zabery z hor, nebo jen tak ho zajima jak jedna vterinova chyba dokaze obratit cely zivot naruby. Uzasne! ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Tohle scénárista nevymyslí, tohle napsal sám život. Hodně emotivní dokument, který vás donutí se zamyslet a zapřemýšlet o mnoha různých věcech - důležitosti podpory rodiny a přátel, vzdání se svého snu, upřednostnění zdraví před zábavou, uvědomění si své situace, potažmo zdravotního stavu. Do toho všeho jsme zahlceni desítkami minut snowboardových záběrů ze soutěží a freeridů. Další ze životopisných dokumentů, které mne hodně poznamenaly. RESPECT FOR KEVIN PEARCE! ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama