Ranné eurocrimi v hlavní roli s mladým Francem Nerem, který zde hraje poněkud nemorálního a surového detektiva Belliho, který začne vyšetřování případu ve prospěch přítele a zaplete se do vraždy, podvodu a zrady. Moc mě toto poliziotteschi ale nenadchlo a sám o sobě to nebyl nijak velký zázrak. Děj byl dost spletitý a klikatý, místy spíše hodně ukecaná nuda, kde se nic neděje, chyběl mi zde větší odvaz v podobě rychlých akčních scén (honičky+střílečky) a surového násilí (vraždy), později definující tento taliánský subžánr, konec byl velmi atypický a překvapivý. Nutno dodat, že tmavovlasá Florinda Bolkan v roli Very Fontany byla opravdu fantastická, velmi smyslná a měla velkou obrazovou přítomnost. Bolkan už zkušenost v tomto žánru nabrala filmy "Machine Gun McCain" a "Investigation of a Citizen Above Suspicion", takže to nebyl žádný nováček, nicméně její nejlepší role měly teprve přijít, a to pod vedením hororového mistra (otce gore) Fulciho ve dvou mistrovských giallech. Trocha zklamání ale z roku '69, kdy ta největší a nejúspěšnější vlna těchto filmů měla teprve přijít, tak si myslím, že film svůj účel (pokud nějaký vůbec měl) jistě splnil.(6.6.2010)