Reklama

Reklama

Lorde - Royals

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Hudební / Drama
Nový Zéland, 2013, 4 min

Režie:

Joel Kefali

Hudba:

Lorde

Hrají:

Lorde

Recenze (7)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po prvé. Klip je niečim, čo potrebuje zaujať, iba tak, bez nejakého obalu. Veď sa tam niečo deje, a to pre kojencov nalepených na mobiloch stačí. Po druhé. Ak spieva o skúsenostiach a živote a snoch 17stka, stále ma to pobaví. ()

ChArLeNe odpad!

všechny recenze uživatele

Klip o ničom. Pesnička je otravná, a presne ako napísal Saraph, protirečí si. O Lorde neviem nič, no spravila som si o nej svoju mienku potom, ako jej ľudia zmazali z youtube paródiu na tento jej klip. (potom ale vďaka podpore, sa video podarilo obnoviť) ()

Reklama

Ghoulman 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, že například na youtube (ale i zde) se člověk často setkává s názorem, že klip Royals je vlastně zcela o ničem, že nezobrazuje žádný děj a naopak ukazuje ošklivé výrostky, potácející se od ničeho k ničemu, že jsou zde ukazovány nadbytečné detaily, apod. To je však absolutní nepochopení tvůrců i písničky jako takové. Jednak ten klip nemá být dějový – není v něm nic bombastického ani atraktivního a to zcela v korelaci s textem – Royals je písnička proti pozlátku v (pop)kultuře – je to protest proti honbě za vzrušením, zlatem, drogama a spektáklem. Dva obyčejní kluci, nijak výrazně hezcí, nápadní, s akné na obličejích a ve všedním oblečení, jsou „přesazeni“ z běžného středostavovského světa do luxusního prostřední, do nějž vůbec nezapadají, neboť luxusní prostředí je přes všechnu svoji nákladnost vlastně jen sterilní náplastí na často sterilní život jeho majitelů. Není v něm nic organického, ani příliš skutečného, jen strohé linie a vyleštěná prázdnota. Zajímavým podnětem k přemýšlení by nakonec bylo posunout tento fikční svět a aplikovat jej na samotnou Lorde, která vešla do hudebního světa jako podvratný element (o čemž svědčí i například to, že byla pozvána vedle zpěvačky Sonic Youth a enfant terrible alternativní scény St. Vincent, aby nazpívala písně Nirvany při jejich uvedení do rock'n'rolové síně slávy). Avšak nakonec se stala velkou kámoškou popové královničky Taylor Swift, její hudba více odpovídá střednímu proudu, etc. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Jen aby jí tahle psychologie vydržela. Osobně tomu moc nevěřím. ;) Tak například: Slečna ve svém textu praví, že nikdy nebude majestátná, ovšem věta "We drive Cadillacs in our dreams." nemálo směřuje k naprostému opaku původní myšlenky. Skromní lidé rozhodně neřídí Cadillacy ve svých snech. ;) ()

Reklama

Reklama