Reklama

Reklama

Návrat Falcona

  • USA Falcon Rising
Trailer

VOD (1)

FAVELA, první z franšízy CODENAME: FALCON, představuje bývalého mariňáka Johna „Falcona“ Chapmana, temného antihrdinu hnaného vinou a utrpením. Trpí posttraumatickou stresovou poruchou a zničí sám sebe, pokud nedostane ke zničení něco jiného – užitečný krajní prostředek pro Ministerstvo zahraničí USA. Když je Chapmanova sestra brutálně napadena na misi v Brazílii, Chapman odlétá do Sao Paula, aby útočníky vystopoval, a rychle proniká do tamějšího podsvětí a objevuje svět drog, obchodu se sexem, úplatných policistů a syndikátů organizovaného zločinu, které bojují o nadvládu. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi takhle... není to z kategorie filmů, u kterých si musíte chrstnout do ksichtu kyselinu, abyste si rozleptali obě oči... ne, dá se vcelku v klidu dokoukat, samozřejmě okohybné svaly aktivujete především, když před kameru naběhnou White a Crowder. Druhý jmenovaný znovu preferuje především líbivé techniky capoeiry, byť choreografie soubojů není tak provázaná jako v případě např. třetího Undipusted (chybí i lepší oponent, hlavně v prvním fightu). White kope do všech světových stran i k nebesům, kouká se na to pořád pěkně, ale už to prostě není stoprocentní. Finále postrádá údernost a jistou "levelovost", tak oblíbenou u béčkových akčních filmů. Lepší by bylo zaměřit se na každého protivníka zvlášť, než na všechny najednou. Děj vatový, to je jasné, ale alespoň vcelku atraktivní lokace. Pohodových 40%. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V pohodě béčková akční jízda byť hloupá, tak velmi zábavná s překvapivě solidním hereckým obsazením. MJW parádní nezkrotná mašina, hláškující jako blázen, hned úvodní scéna v obchodě mi příjde jako jedna z nejzajímavějších scén z filmu a poté samozřejmě samotný závěr vs Latééfovi a Japonci se samurajským mečem. Rychlé, nenudící, souboje mohly být lepší a drsnější, ale v rámci rozpočtu OK. 60% ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| No, tak tu máme béčko, kde hlavní pozornost strhává hrdina Michael Jai White. Tak jeho jsem viděl třeba v druhém US, kde záporákoval Van Dammovi nebo v druhém Neporazitelným si hezky zabojoval. Ale jo, ten chlap se umí prát. Bohužel tento slabý snímek zachranoval co se dalo, jinač by to byla nezáživná a ohranná nuda na hranici mezi odpadem a 1 hvězdou. Takhle jsem měl co dělat, páč rozhodování mezi 1 a 2 hvězdou bylo dilema, které jsem nakonec překonal, páč ke konci se to víc rozjelo, alespon – myslím po akční stránce. Je to ode mě slabé hodnocení, já mám béčka moc rád, i ty novější, často dost přilepšuju, ale toto bylo prostě o ničem. Nenadával jsem abych si řekl, ježiš toto je ale nelogické, no to je scénář. Prostě to bylo tak nudné, zdlouhavé, natahované, debilní dialogy atd, takže jsem byl na konci fakt znuděně vyčerpán. Nesnesitelné prostředí, ty lidi tam atd. Michael Jai White by ale právem měl dostat nějaké to ocenění, páč film zachranoval co se dalo. Souboje měl dobré, užíval jsem si je. Hudba – té jsem si zde ani nevšiml. Dokonce pěkné přestřelky byly na konci. 1/2 filmu je děsně utahaná, pak už se to víc rozjede, sem tam nějaká akcička a ta poslední půlhodka už je lepší. Takže asi proto jsem nakonec dal tu 2 hvězdici – ale nejslabší možnou teda ! Opravdu, béčka mám rád, ale toto mi moc neřeklo. Navíc motivy těhle akčnáků pomsta, únosy atd – to už je něco moc ohranného. Chápu, že je těžké furt něco nového vymýšlet, ale nějak vylepšit by se to dalo. Režisér Ernie Barbarash, kterého jsem si díky dvou novějších Van Dammek Nájemní zabijáci a 6 výstřelů (obě pěkné 4 hvězdičky) oblíbil, mě zde zklamal. No nevadí, holt se to nepodařilo, tak snad jeho nový chystaný film s Van Dammem na příští rok dopadne dobře, na ty 4 hvězdy sakra ! Tak to je vše, nemám co už bych dodával. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

O príbehu netreba hovoriť - hoci zaujímavé prostredie, prepracovanosťou neprekračuje rámec B-čkovej akčnej produkcie (to nie je výtka, to je iba konštatovanie). Michael aj Lateef stále objemovo spuchnutý - ale mrštnosť im miestami nechýba. A vôbec, celkovo to mohlo byť veľmi zaujímave B-čko, ktoré si viem živo predstaviť ako by bolo nadupané v akcii , keby za kamerou stálo duo Stovall-Florentine a nie Stovall-Barbarash. 5/10 . Ale keď už neprší, tak aspoň som rád, že kvapká... 5/10 ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Je to tak krásně tupý, že je vám jedno co se děje okolo a jen chcete, aby ti zlí hrozně dostali na prdel. A když si proti sobě postavíte Blackrock v podobě MJW měli by jste tušit, že se tak i stane. Jde o jednoduchý akční film, kde nečekejte nic krom naivních dialogů, naivního chování postav a naprosto super akce. Jak sekvence se zbraněmi, tak bitky jsou pecka. Bohužel ale, abych mohl dát víc než 3 hvězdy, by musel film nabídnout ještě něco k tomu. 65 procent. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (6)

  • Když vybuchne automobil s fotografem, je na prvním záběru detail, jak na místě řidiče někdo sedí. V dalším záběru je však místo za volantem prázdné. (jujec)
  • Napriek tomu, že dej sa odohráva v Brazílii, natáčanie prebiehalo v Portoriku. (m.a.t.o.)
  • Pracovný názov filmu bol Favela. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama