Reklama

Reklama

VOD (1)

Policista Jack Stone byl zatčen za vraždu svého kolegy a přichází do kriminálu, kam poslal mnoho zločinců. Celé vězení ovládá ruský mafián Balam, který má prsty ve vraždě Jackovy manželky a dcery. Jackovou jedinou touhou je dostat se k Balamovi a pomstít se... (TV Prima)

Recenze (52)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase taková hrůza jak tu někteří píší, to nebyla. Prostě průměrná akční podívaná z vězeňského prostředí. Dolph Lundgren tu navíc hrál až druhé housle a vedlejší role „uklízeče – tajného“ mu seděla. To jeho blonďatá parťačka Danielle C. Ryan se mi docela líbila. Hlavní hrdina Matthew Reese si nevedl vůbec špatně, některé bojové choreografie nebyly vůbec špatné (jasně našlo se tu i pár vyloženě směšných), nechyběly logické chyby i vyloženě trapné situace, ale těch mají průměrná béčka hafol – i ty legendární… ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Nechám se slyšet, že prostředek filmu jsem o pár minut přetočil, tolik mne to zas nechytlo. Prvních 30 minut a 20ti minutovej závěr jsou však dostatečně zábavné a napumpované akcí. Pointa ohledně toho o co go ve filmu sahá někam vejš, do politiky, ke korupci a tak podobně. Ale je to béčko s minimalizovaným rozpočtem, takže divák nemůže očekávat přepychovej scénář. A viděl jsem spoustu béček z vězení, tohle mne zas tolik po příběhu neoslnilo, navíc postavy jsou ploché. Ale teď klady. Vizuální stránka až na pár horších střihů, zpomalovaček vypadá naprosto parádně, oslnivě. Akce je spousta a je dostatečně přehledná. Skvělá hudba, která soubojům dodává adrenalin a sem tam humor. Je tu pak jedna přestřelka - zásahy jsou nádherné, občas nějakej výbornej headshot, krev stříká, jen ty výstřely z pistolí a samopalů vyzní amatérsky. Pár umělejch explozí no a to hlavní. FIGHTY! Takhle, občas jsou pomalejší a dost úderů vyzní do prázdna, ale je zde dostatek fatalit a kulervoucích momentů. Bitky se odehrávaj v malém prostředí, naštěstí choreografie je pestrá a obsahuje jak odzbrojování, tak složitější chvaty a parádní kopy. Matthew Reese pak skvěle využívá prostředí. Ano, vzpomínám si na tu bitku s třema policajtama v prádelně, kdy využíval pračku a skvělé kryty proti obuškám - a co ty bestiální sekvence bez střihů, kdy pochodoval chodbama a efektivně likvidoval každýho, koho potkal? Pak tu je několik fakt hustých fatalit, jak jsem říkal. Palicí o schody, mrskání do zdí a o strop... ale nejvíc mne dostala ta zlomenina ruky, to bylo fakt hustý. Reese má charisma, utáhl to, Lundgren mohl mít víc prostoru, naštěstí má fajn hlášky a v akci se předvede, navíc s granátometem vypadá hustě. Ještě mne zaujal spoluvězeň Reeseho Silva, zbytek i na věčně uřvanýho záporáka za nic nestojí. A finální fight nudnej, škoda. Jinak celkem spokojenost, nasmál jsem se, akce je dostatek a hudba je supr. V závěru to i pěkně graduje. Fajn béčko :-) ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Filmy z kriminálu můžu. Tahle sonda do kraje devadesátých let by vůbec nebyla špatná, nebýt celkového zpracování bojů. A vzhledem k tomu, že se ve filmu z 80% fightuje neustále, snímku to pak strašně ublížilo. Čekání kaskadérů na ránu, nesmyslné padání a skákání do prázdna a to vše bez krve. Reese jako hlavní hrdina je na aranžovanou politiku boje strašně tuhý a Dolph sice po dlouhé době i trošku hraje, ale pro změnu zvedá pouze ruce, nebo koště. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|80%| Tak teda RIOT mě hodně bavil. Konečně po nějaké době super béčko se skvělými fighty. Sice třeba takový Florentine umí propracovanější a serioznější bitky, ale i tak jsem s tímto velmi spokojen. Matthew Reese jako hlavní hrdina mě opravdu zaujal. Plus jeho bojové umění – byla radost ho vidět v akci. Dolph Lundgren mě zezačátku když jsem ho viděl s mopem, strašně pobavil. Mentálního chlapa zahrál opravdu dobře ale. Takže nesouhlasím s názory, že se jako akční herec ztrapnoval. S akcí se ale také místy předvedl, ikdyž ne tolik jako Reese, ale nevadí. No, aspon ve finále se trochu víc rozjel. Ostatní herci, záporáci atd – naprosto v pořádku. Takže film je prostě o pořádných bitkách, čím víc se film ubírá ke konci, tím jich je víc, tím je tempo svižnější. I ostatní aspekty snímku jsou dobré.Občas nějaká přestřelka taky je. Jednoduchý a funkční příběh, hrdinu jsem si oblíbil hned. Tak proč hledat nějaké zbytečné chyby? Spokojenost. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Becko z vezenskeho prostredia plne solidnych bitiek, ktore v ramci sucasnych podfinancovanych videostandardov vyzera celkom slusne. Maly rozpocet vidno len na prestrelke v ktorej sa striela ostosest, ale na kapsulky uz prachy nezvysili a tak sa len obcas dockame nejakeho toho lacneho digitalneho priestrelu. Napriek tomu musim akciu pochvalit, lebo je natocena dokonale prehladne. A akonahle dôjde na bitky, tak väcsinou je na, co pozerat aj ked maju premenlivu kvalitu. Choreografia je celkom kvalitna. Asi tak tretina chvatov stoji fakt za to, tretina postrada dynamimu a pôsobi prilis umelo a nacvicene a tretina chvatov ide tak mimo, ze som si obcas musel pretocit scenu spät, aby som pochopil akoze na aky uder manik reagoval, lebo päst protivnika bola tak daleko, ze by sa medzi nich zmestil dalsi clovek. Proste sa vsadilo na kvantitu na rozdiel od kvality. Ale vdaka mnozstvu bitiek aspon film nenudi, lebo zapletka o pomste je dost primitivna aj ked je podana trochu komplikovanejsie. Ale dejova omacka sa da v pohode vydrzat (s vynimkou linie s dcerou hlavneho zaporaka, ktora bola neskutocne trapna). Hlavny hrdina je charizmaticky, zaporak poriadne namakane hovado, takze sa na ich zaverecny stret tesite cely film. A niekde v pozadi sa neustale mihne Lundgren, ktory tu dost trapne hra full retard agenta, ktory sa z mopom v ruke rozhodol, ze vycisti skorumpovane vezenie od vsetkej spiny. Fanusikovia tohto svedskeho dlhana asi nebudu nadseni. Ale ma tu aspon jednu Seagalovsku hromadnu bitku v ktorej stojac ako skala vymlati celu miestnost dozorcov, ktory lietaju na vsetky strany. Vysledkom je teda pohodove becko pre nas chlapov, ktory mame radi mnozstvo bitiek. 5/10. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Jack Stone (Matthew Reese) má při závěrečném boji proti hlavnímu padouchovi velkou krvavou ránu nejdřív na pravém boku, poté na levém boku a nakonec opět na pravém boku. (Kodousek)

Reklama

Reklama