Reklama

Reklama

Geniální zvířata

(seriál)
  • Velká Británie Super Smart Animals (více)
Velká Británie, 2012, 2x50 min

Obsahy(1)

Zmínky o tom, že by zvířata komunikovala, řešila problémy nebo dokonce prožívala emoce po staletí nikdo nebral vážně. To se ale mění. Průlomové studie z celého světa ukazují, že jsou mnohem inteligentnější, než si myslíme. Ale kam až jejich inteligence dosahuje? Třeba u psů jezdících na skateboardech? Nebo u geniálních šimpanzů? Připravte se na to, že vás oslní, pobaví či dokonce přechytračí některá z nejbystřejších zvířecích myslí vůbec. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Parádní dokument o chytrosti zvířat.Vždy pro mě zvířata budou lepší společníci jak lidé.Za mě celkově 95 % a pět hvězd, ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument o chytrosti zvířat na který jsem čuměl s otevřenou hubou.Nechápu, že dokážeme zvířata zabíjet nebo týrat, ale děláme to i sami sobě. Středověk trvá. Hned shlédnu znovu v opakování. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dvojdielny vedecký dokument o zvieratách, o ich bystrosti a možno aj mozgovom potencionáli do budúcnosti. Autori zobrali dokument z nadľahčenej polohy, s troškou vtipu či nadsázky, čiastočne pre detského diváka, čiastočne menej náročného, čo nemusí každému vyhovovať. Odhliadnuc od týchto záležitostí je to staré dobré BBC, ktoré nesklame. Hodnotenie: 75% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Naozaj nečakané schopnosti zvierat. Výborný úvod ku každému kúsku a nasleduje päsť do oka, čo to zviera dokáže. Nielen opica vyrieši hlavolam s úzkym valcom, ale dokáže to aj drozd, a prekvapujúco deti až od veku 6 rokov. Pes na skateboarde preháňajúci sa pre vlastnú zábavu, rybárčenie u nečakaného rybára a vrcholom samozrejme šimpanz ovládajúci a dokonale si pamätajúci čísla do 20 a potrebuje na to len milisekundy. (2.7.2013) Druhá časť je už o niečo menej nápaditá a niektoré pasáže trochu zdĺhavé. (7.7.2013) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé, ale informačně téměř na nule. 1) Uvítal bych promluvu, rozhovor či komentář zoologů a filosofů, kteří by zvířetologa s nulovou znalostí oboru (tedy mne) seznámili trochu více zeširoka se zvířecí inteligencí, s rozdílem zvířecí a lidské inteligence a s filosofií celé věci. 2) Výstižný koment: majo25 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama