Reklama

Reklama

Britney Spears: ...Baby One More Time

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 1998, 4 min

Režie:

Nigel Dick

Hrají:

Britney Spears

Obsahy(1)

Natáčel se na střední škole ve Venice v Kalifornii. Klip začíná pohledem na Britney, která je ve škole a nudí se. Zajímavostí je, že její asistentka Felicia hraje ve videoklipu učitelku.
Když zazvoní školní zvonek Britney popadne tašku a s ostatními začínají tančit po celé škole v uniformě, poté ve sportovním oblečení. Společně s dalšími studenty dělají přemety a další akrobatické cviky.
Poslední část klipu se odehrává v tělocvičně, kde Spears pozoruje svou lásku, kterak hraje basketbal (onoho vyvoleného hraje bratranec Britney Spears). Po chvílí ale začne opět s ostatními tancovat a to až do chvíle než zazvoní a my se dozvíme, že to byl všechno jen sen uprostřed nudné vyučovací hodiny.
Videoklip režíroval Nigel Dick, pro kterého znamenal videoklip obrovský úspěch, i když jeho původní plány byly jiné. Chtěl videoklip udělat animovaný, aby přilákal co nejmladší publikum. Z toho ale byla Britney Spears nešťastná a tak se rozhodli najít kompromis. (Wikipedia)

(více)

Recenze (11)

Marze 

všechny recenze uživatele

Zdařilá melodie. Ve videoklipu má záměrně Spears pohled, který se v řeči těla vysvětluje jako pohled, který probouzí v dospělých lidech rodičovské pocity (skloněná hlava a pohled mířící vzhůru). Hlava skloěná dolů a pohled mířící vzhůr jako pokorné gesto, které se líbí mužům. Žena s takto sloněnou hlavou, připomíná dítě, protože děti jsou menší než dospělí a při hovoru s nimi zvedají hlavu. Princezna Diana dovedla pohled vzhůru se skloněnou hlavou k dokonalosti. Tímto dětským gestem probouzela mateřské a otcovské pocity u miliónů lidí na celém světě. Lidé obvykle nepoužívají Lidé nepoužívají toto gesto vědomě, ale dobře vědí o jeho účincích (Allan a Barbara Peasovi - Řeč těla, Portál). Text písně zde (ww.karaoketexty.cz Oh, zlato, zlato Oh, zlato, zlato Oh, zlato, zlato Jak jsem měla vědět Jestli náhodnou není něco ve vzduchu? Oh, zlato, zlato Neměla jsem tě nechat jít A teď ses mi ztratil z dohledu, yeah Ukaž mi, jak chceš, aby to bylo Řekni mi to, zlato, protože to potřebuju vědět hned Oh, protože Moje samota mě ubíjí (a já) Musím přiznat, že stále věřím (pořád věřím) Když nejsem s tebou, přicházím o rozum Dej mi znamená Naznač mi to ještě jednou, zlato Oh, zlato, zlato Ty jsi mým důvodem, proč dýchám Chlapče, ty jsi mě oslepil Oh, miláčku Není nic, co bych neudělala Takhle jsem to neplánovala Ukaž mi, jak chceš, aby to bylo Řekni mi to, zlato, protože to potřebuju vědět hned Oh, protože Moje samota mě ubíjí (a já) Musím přiznat, že stále věřím (pořád věřím) Když nejsem s tebou, přicházím o rozum Dej mi znamená Naznač mi to ještě jednou, zlato Oh, zlato, zlato Oh, zlato, zlato ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nebudu se tu obhajovat, tohle byla toho času naivní pecka se vším všudy. Album kritici poměrně strhali, ale po celém světě se ho prodalo pětatřicet milionů kusů. Průlomový popový debut. Se všemi vrcholy i pády. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Ako decko, čo vyrastalo v 90. rokoch bol toto pre mňa jeden z prelomových videoklipov, na ktorom sme viacerí chalani vedeli oči nechať, Britney sa vtedy aj mne páčila a páčil sa nám celý ten komerčným humbug okolo, no nežili sme tým nejak extra. Ešte dnes si viem pospevovať časti z tej piesne, no videoklip podľa mňa mal nedostatky, rovnako ako text tej prevažne pubertálnej piesne. Niečo mi tam chýbalo, nejaká poriadna romantika, no bolo to také decké, kde ma však záver zaujal. To, že to bolo komerčné a ona sa následne stala len akýmsi produktom je smutné, no potvrdzuje sa príslovie, že svetská sláva, poľná tráva. V spomienkach mi to napriek tomu asi zostane, boli to totiž časy, kedy bolo pre nás deti všetko také pozitívne, otvorené, prajnejšie, boli sme na jednej úrovni, dnes už sú rozdiely, veľké problémy a vplyv na to mali aj takéto diela z USA, čo je smutné, čím sa dostávam k tomu, že možno malo zostať len pri tomto videoklipe, či ešte pár iných jednoduchších bez odporných skrytých motívov u nej a nemalo to pokračovať k tomu nevkusu a vymývaniu mozgov dnes. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Které z dítek "growing up in golden 90's" by si na to culíkaté děvče s rošťáckým úsměvem nevzpomínalo:) Text této písničky je jeden z těch, které si pořád pamatuju a zpívám velmi ráda:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Videoklip se natáčel na střední škole ve Venice v Kalifornii. (Duoscop)
  • Song byl původně nabídnut skupině TLC, nakonec se jej ale ujala Britney Spears. (Dlee)
  • Britney byla nařčena z propagace domácího násilí. Toto absurdní označení se začalo prošetřovat ještě před vydáním samotné písně, která se v originále jmenovala "Hit Me Baby One More Time", tedy v překladu "Uhoď mě baby ještě jednou". Pro klid na duši slova "Hit Me" nahradila nahrávací společnost v názvu třemi tečkami. (Dlee)

Reklama

Reklama