Reklama

Reklama

Nadpřirozený thriller, zabývající sa otázkami života, lásky a víry na pozadí apokalyptického světa. Skupina blízkých přátel se sejde na svatbě, ale oslava je zmařená sérií katastrofických událostí, které připomínají apokalypsu předpovězenou v bibli. Ti, kteří zůstali naživu, musí nyní čelit děsivé, nejisté budoucnosti. Podaří se jim přežít a vyrovnat se s otázkami víry a všudepřítomným chaosem? (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (101)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Námět to byl vskutku zajímavý a první půlhodina tohoto filmu byla opravdu vydařená. Líbila se mi kombinace found footage, klasické kamery a rozpoutaní apokalypsy, kdy se jedna katastrofa valila za druhou. Tahle nějak si skutečně představuji onen „konec světa“. Bylo vidět, že se snažili navodit tu správnou atmosféru a napětí, které by proměnili tento film v nezapomenutelnou podívanou. Jenže potom nastal zhruba v polovině neskutečný zlom a vše dobré šlo do kytek. Na řadu totiž přišla víra a náboženská agitka. Mám takové podezření, zda to taky tajně nesponzorovala církev, aby následně zvýšila počet svých věrných oveček, kteří by hledali spásu u boha a nebrali jeho jméno nadarmo. Vždyť by bylo tak „krásné“ být „vytržen“ a zachránit se tak před následné apokalypsou, kdyby náhodou skutečně vypukla. Takže já mám smůlu, páč jsem pohan, předmanželský sex mi není cizí a do kostela chodím leda tak na pohřby. Ale to sem nepatří. I nadále jsem ve filmu cítil několik zajímavých záchvěvů – zvláště pak při umírání jednotlivých postav. Bohužel ta božská omáčka okolo mi lezla na neskutečně na nervy. Co se hereckých výkonů týče, tak ty nebyli vyloženě špatné, přestože moc známých tváří jsem tu nezaregistroval. The Remaining však nikdy nebude patřit mezi moje oblíbené filmy a dost pochybuji, že si jej ještě někdy pustím znovu. 40% ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Nečakala som takto hlboko religióznu tématiku, avšak musím uznať, že z hľadiska spracovania bola nadmieru premyslená a atraktívne odprezentovaná. Prvá polovica diváka dostatočne navnadí na to, aby sedel pri The remaining ako prikovaný, keďže zaujímavo tlačí na pílu a seká nešťastie za nešťastím. Nevieme, čo máme čakať, čo bude nasledovať, čo to tam vonku je a prečo sa to deje. V druhej polovici svižnosť značne poklesne a viac sa rozpráva, rozmýšľa, obracia sa na vieru, padne tam výrok, že príde ešte niečo horšie, lenže nemám ten dojem, že prišlo. Čakala som niečo viac, zatlačenie do kúta, vzbudzovanie strachu a neistoty, nátlak, lenže dostalo sa mi len viditeľne slabšej druhej polovice, ktorá podstatne negatívne ovplyvňuje lepší prvý dojem. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Po celkem solidní první dvacetiminutovce kde jsem byl příjemně překvapenej tempem a do určitý míry i vizuálem se to přesune dovnitř kde začíná utahanej kostelní Okrsek 13 ve kterým se projevuje slabý herectví obzvlášt tý hlavní náboženský krávy a v podstatě i většiny ostatních postav. Peníze se zřejmě vyplácaly na apokalypsu a tak už člověka nečeká nic jinýho než ukecaná nuda a velmi malý množství CGI monster který mohly bejt využitý líp. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Mám rád postapo filmy. Takhle většinou začínám u tohohle žánru. Tenhle měl být dalším v řadě. Ani jsem si nijak nečetl komenty ostatních či dokonce obsahy.. Ten úvodní zhruba tří řádkovej mi stačil abych na to dostal chuť. První minuty jsou peklo (chápej - špatné! :-) . Pak se to celkem zajímavě rozjede než nepolíbenému divákovi dojde o co go. Tenhle film je v pravdě apokalyptickým a to tím nejčistčím způsobem toho slova smyslu. Nejde totiž o žádné zombies, raktery z KLDR či Ruska, ale o sám konec světa tak jak stojí v Písmu. Až se tomu sám divím, ale i v tom kostele jsem se párkrát lekl. Vynálezce infra kamery by měl od filmařů točících horory dostat nějakej peněžní dar, protože už sám obraz normálních lidí působí vždy strašidelně. Filmaři to vědí a hojně toho využívají. Přišlo na to i zde a jak říkám, párkrát jsem sebou škubnul. Konec sice působí jako náboženská agitka, protože řada hrdinů nakonec volá: Zvolil jsem si Boha! Když se ale zamyslíme a dáme Bibli prostor, pak nouzové stanoviště US. Army těžko něco svede s potvorama, které Bůh při apokalypse sešle na zem... Takže jak to sesumírovat? Není to nic moc, ale film místy zaujal. Ale hlavně, byl originální. V záplavě zombie nákaz přišel La Scala s Biblí a koncem světa. A originalitu, tu já vždycky umím ocenit! Takže za mne je to za tři padlé anděly. * * * ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

V úvode som si myslela, že je to celkom dobrý nápad. Koniec sveta zastihne nič netušiacich svadobčanov v najlepšej zábave, pričom je to všetkých nepochopiteľné a neuveriteľné a len ťažko sa môžu dozvedieť, čo sa vlastne stalo. Žiadny vedci, univerzitní profesori alebo americký prezident, len obyčajní ľudia. Takže to by bol úvod, lebo ako to pokračovalo ďalej je už malá filmová katastrofa. Evanjelium podľa Jána v tej najstupídnejšej podobe, scenár tak tupý, že to nebolo ani vtipné a partia nejakých pseudo-hercov, ktorý neviem z akej sračky zase vyhrabali, ale myslím že ich uplatnenie je maximálne mŕtvola v kriminálke. Okrem toho sa na film zrejme zložili rozbitím prasiatka, takže tam nie sú žiadne efekty, hoci by o to takýto film priam prosil. Celé zle a už nikdy viac. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Wilmingtonu v americkém státě Severní Karolína. (Terva)

Reklama

Reklama