Reklama

Reklama

Skvrny od trávy

  • USA All Summers End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Snímek Grass Stains je příběhem o dospívání patnáctiletého chlapce Conrada Stevense (Tye Sheridan), který vyrůstá na americkém maloměstě. Když kvůli jejich nevinnému vtípku nešťastnou náhodou zemře starší bratr Conradovy první dívky Grace Turnerové (Kaitlyn Deverová), Conrad a jeho dva nejlepší kamarádi utečou z místa nehody, aby se pokusili vyhnout zodpovědnosti. Jakmile to však udělají, Conrad je sžírán pocitem viny a vtrhne mezi Greaceinu truchlící rodinu ve snaze odčinit všechno, co pokazil. Záhy však zjistí, že se každý z členů rodiny snaží vypořádat se svou ztrátou jinak – zvláště pak Grace, která se jak po citové, tak i tělesné stránce upne ke vzkvétajícímu vztahu s Conradem. Ten se teď musí potýkat s pravdou, zatímco se snaží vyvážit výčitky svědomí s narůstající touhou po mladé dívce. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu vynikajúca, ale to je žiaľ len jedna z mála predností tohto first-love filmu. Základ príbehu s nešťastnou nehodou a následným pocitom viny a dilemou, to malo obrovský potenciál. Ale bohužiaľ, potom sa to akosi celé začalo točiť okolo toho istého - a síce okolo iskriacej lásky mladého páru Conrad & Grace. To ostatné zostalo akosi v úzadí, a ten očakávaný zlom prišiel podľa mňa až príliš neskoro - v podstate až pár minút pred záverečnými titulkami. Kompozične sa to teda dalo spraviť aj oveľa lepšie a nie nechať spád príbehu tak dlho viaznuť. Čo sa mi páčilo, tak to boli určite Conradove vnútorné monológy v záverečnej časti filmu - tam bola nesporná kvalita. No a ešte niečo, Kaitlyn Dever má veľmi príjemné vyžarovanie a taký pôvabný kukuč - takže aj to celkom potešilo. Avšak na viac ako 3* to žiaľ nie je... (hoci potenciál bol v tomto oveľa väčší). ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Čas sa vrátiť nedá a výčitky svedomia nedajú pokoj. To sa potom ťažko žije. Túto tému sme tu už mali, a v lepšom prevedení. Dievku mám relatívne rada, ale po tomto filme prišli pochybnosti. Vypäté situácie jej teda dali zabrať, veľmi nepresvedčivé. A Tye to vie tiež lepšie. Nálada filmu ale nebola zlá. 2,5* ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Je vtipný, když Sheridan hraje patnáctiletého kluka. Ona sice v obličeji jako kluk vypadá, ale když se podíváte na jeho ramena, tak to pak vypadá divně. Alespoň ta Kaitlyn Dever tak vypadá. A jejich vztah, i když byl scénář Kylea Wilamowského hodně slabý (na stopáži 80 minut se stane jedna událost a ke konci je to hodně o ničem a nudný), byl fajn a celkem jsem jim to přál. Ta doslovnost v podobě intra i outra z budoucnosti je sice navíc a pro mě by vyznělo lépe, kdyby film skončil na verandě s malým pomrknutím happyendu těch dvou, i tak je ale Skvrny od trávy fajn film. Sice to není žádný veledrama dílo a depku tam má snad úplně každý, ale na jedno podívání to je. Brečet u toho ale nebudete. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Čistá nezávislá pocitovka, která obsahuje přesně ty správně ingredience, co má takový film mít. Příběhově je to neoriginální, ale herecky a režijně bez chybičky. Nostalgická atmosféra, milá teen romance, nechybí rodinná tragédie a slzičky, to celé podbarvené příjemnou nevtíravou hudbou. Neinovativní, ale pro fandy podobných filmů velice kvalitní a sympatická žánrovka. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, sice se na to docela příjemně kouká, příběh je to milý, herci sympatičtí, natočeno je to podmanivě, ovšem co naplat, celé mi to přišlo tak moc obyčejné a nevýrazné, že ač všechny výše zmiňované aspekty fungují v této podívané více než dostatečně, stejně jsem se nedokázal po celou dobu sledování tohoto romantického dramatu oprostit od pocitů znuděnosti a nezáživnosti. Možná to skutečně bylo způsobeno onou obyčejností celé zápletky, možná prakticky nulovým počtem jakéhokoliv nečekaného momentu, či zvratu, vše bylo učebnicově předlinkované, předvídatelné, možná to způsobilo nefunkční zpracování emocí, což mimochodem považuji za největší výtku celého dramatu, možná i vážně nevýrazným navozením atmosféry, prostě to všechno mělo vliv na mou lhostejnost vůči zápletce, vůči postavám, vůči vyústění, zkrátka na mě tato podívaná neměla vůbec žádný dopad, a tak pro mě jde o poměrně dost až zbytečný film, který tedy vnímám jako bezelstnou jednohubku, která sice neurazí, a té hodinky a půl strávené v přítomnosti milostných eskapádách sympatické mladé herecké dvojice Tye Sheridana a Kaitlyn Dever nelze úplně litovat, ale ten přínos tohoto filmu jako celku je jinak vážně minimální, jinými slovy, kde nic není, ani exekutor nebere 8D. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama