Reklama

Reklama

Patema vzhůru nohama

(festivalový název)
  • Česko Patema nohama vzhůru (festivalový název) (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Když ji pustím, spadne do nebe.
Patema celý život strávila pod zemí. Po katastrofickém pokusu o spoutání alternativních zdrojů energie se musel její lid usadit v temné a stísněné síti podzemních tunelů. V temnotě sní o dobrodružstvích na povrchu. Eidži jaksi nezapadá ve škole, ani ve společnosti. Jeho svět ovládá již po generace tyranský rod Izamura. Městu ve středu království dominuje obří Řídící věž a v dálce na horizontu se ukazují rozsáhlé pustiny. Tato dvojice se brzy zaplete do velkých událostí, které postaví jejich světy na hlavu... (Animefest)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (24)

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Opět lepší tři hvězdičky. Patema má moc pěknou animaci prostředí, postavy za mě mohly být udělaný o trochu lépe. Příběh není nic nového, alespoň ne pro mě, vidím v tom hodně schéma mé srdcové záležitosti - Zkáza Ecobanu. Postavy mohly mít rovněž rozvinutější charaktery, ale bohužel pro to nejspíš prostor moc nebyl, šlo spíše o propletení vztahů těch nahoře a těch dole, i když tomu vlastně bylo naopak! Opět ale to samé jako v případě Zkázy Ecobanu. Je to jeden z hlavních důvodů, proč nejdu s hodnocením výše. I tak ale příjemná pokoukaná:) ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Začiatok bol vyslovene detský, pomalý a niektoré problémy boli riešiteľné rádovo v minútach, ak nie v sekundách. Ale asi bolo treba získať čas na vybudovanie atmosféry. Čo sa podarilo výborne. Dávno sa mi nestalo, aby som sa takto zžil s nejakou postavou. O Patemu som sa v niektorých scénach naozaj bál, za čo si tvorcovia zaslúžia veľkú pochvalu. Pre mňa omnoho lepšie spracovanie nápadu, ako v o rok staršom hranom filme Upside Down . Aj keby odpisovali, rád im to odpustím. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - My jsme úplně jiné bytosti než vy......... Je to trošku převrácený příběh a to co funguje na papíře, nemusí zákonitě fungovat ve filmu. CITÁT - Nenech mě spadnout!!....... Jezdící chodník mě dostal a je velmi věrohodný. Celkově mě však příběh moc neoslovil. Byl krásně kreslený a hudbu měl jen průměrnou. DIALOG: PATEMA - Jsi.....vzhůru nohama!!! EIJI - Ne, to ty jsi vzhůru nohama!!!....... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Koukáte na to, navíc v kině, je to fajn. Upřímně jsem to čekala více pohádkové, takže některé scény na mě působily v rámci filmu až moc násilně, možná krutě, říkala jsem si, že takový snímek by se bez takových drsných scén krásně obešel. Hudba na mě dojem neudělala – v podstatě téměř po skončení filmu jsem si nedokázala vybavit jediný motiv. Na druhou stranu vykreslení vztahu Mezi Patemou a Eidžim bylo velmi vydařené, radost pohledět. Nápad s opačnou gravitací není nic nového, naštěstí s tím tvůrci ve filmu pěkně hrají, obzvláště ve chvíli, kdy se s opačnou gravitací otočí i kamera, je to velmi vydařené. Hned po skončení filmu má člověk pocit, že viděl kvalitní snímek s lehce předvídatelným koncem, ale i tak za krásné 4*. Jenomže když nad tím člověk pak chvíli přemýšlí, případně diskutuje s někým dalším, najednou si začíná všímat jistých nedotažeností, nesmyslů a už nemá z filmu tak pěkný pocit, jako měl po jeho skončení. Proto nakonec dávám 3*. I tak určitě doporučuji ke zhlédnutí, pokud máte chuť na milý příběh o síle přátelství, bez velikých zvratů, milých postaviček a jednoho sociopata. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Byly momenty, kdy jsem se maličko neorientoval a některé dějové prvky z konce filmu mi připadly maličko nereálné. Nicméně prvek převrácené gravitace byl velmi dobře zobrazen a využit - okamžiky, kdy se "pohled" na scénu přetočí z úhlu té které postavy, patří mezi nejsilnější. Jsem rád, že Patema Inverted bylo v rámci brněnského Animefestu promítáno (a že o tom Zíza napsala v zdejší diskusi). ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=RQZAXLAV63s ■ S odstupem: V tuto chvíli má film na ČSFD 78% - což si myslím, že je přeceněno - film má reálnou kvalitu tak 72%. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama