Reklama

Reklama

Ulice v Palermu

  • Itálie Via Castellana Bandiera (více)

Obsahy(1)

Dvě auta zastaví naproti sobě v úzké uličce Palerma, a ani jeden z řidičů není ochotný pustit toho druhého dál. Celé sousedství se brzy začne sázet, kdo ustoupí jako první. (Film Europe)

Recenze (16)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyku pro nic. A přece z tohoto snímku lze vykřičet maximum. Město Palermo, tady jde vždycky jen o čest, neústupnost a nekopromisní rivalitu. V tomto případě platí rčení: Padni komu padni, horká sicilská krev vždycky zvítězí. A musím vyzdvihnout ten vskutku alegorický závěr. Asi právě proto mě touha tuto zemi navštívit nepřešla. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo, ovšem za povinné lesby jedna hvězdička povinně dolů.Ten námět byl velmi dobrý - dvě auta proti sobě a ani jedno nechce uhnout tomu druhému. Až na to, že záběry z dálky ukázaly, že ulice je dost široká na to, aby projela vedle sebe dvě osobní auta... Ale to není podstatné. Podstatné je, že se obě auta postavila doprostřed ulice proti sobě. A jsou-li tvrdohlavé obě strany, dostáváme se do neřešitelné situace, kterou se chlapi rozhodnou řešit po chlapsku - sázkami. Uprostřed filmu je krátký záběr na to, že na druhé straně ulice končí nad srázem, apak už jen sledujeme, jak zesnulá tchýně sjíždí nezadržitelně po ulici právě k tomu srázu - a nikdo ji nezastaví... ()

Reklama

kaliakra 

všechny recenze uživatele

Skvelý, do posledného detailu premyslený, skvele napísaný, zahraný, nasnímaný i zrežírovaný film na pomedzí dokudrámy, filozofickej alegórie a sebaparódie dáva šancu každému, kto si ho sám vo svojom vnútri dokáže prežiť, doplniť, dotvoriť. Prázdny človek nemá šancu. Nadobudne pocit, že videl prázdny film. ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Ulice v Palermu. Předloha - Emma Dante. Scénář - Emma Dante. Režie - Emma Dante. Nakonec Emma Dante i v hlavní roli (nepovedeného) filmu - za volantem (nepovedeného) auta. K o m e d i e ? Ani omylem. Ale abych nebyl obviňován z misogynie, nezbývá mi, než parafrázovat jeden z Milošových nejnovějších bonmotů: Špatně o filmu mluvit nechci a dobře o něm mluvit nemohu. ()

Maja_N 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá téma, ale dosť nudné spracovanie. Celý čas sa rieši dookola to isté, čo by nevadilo, keby to nepôsobilo nudne až otravne. Po pozretí traileru som mala dojem, že som videla celý film a nemýlila som sa. Po prečítaní komentárov ohľadne šírky ulice som si tú jednosmerku všímala už od začiatku a predpokladám, že to bol úmysel. Záber na tú istú ulicu opticky úplne inak vyzerá na začiatku, keď dôjde k stredu oboch áut, ako na konci, keď sa situácia vyrieši. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama