Reklama

Reklama

Kurýr

(amatérský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Komedie
Česko, 2011, 1 min

Režie:

Jan Veselý

Hrají:

Petr Cejpek

Recenze (15)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem si zase jednou masochisticky naservíroval nadpozemské hovno z domácí kuchyně obskurních ementálů. Pány Mojžíše a Husa si musíte dopřávat po dávkách mikroskopických, jinak hrozí nezvratný úbytek lidských hodnot. Když sledujete jejich tvorbu, cítíte se totiž podobně, jako byste stáli nazí uprostřed davu frustrovaných feministických kickboxerek a v ruce drželi transparent s nápisem "Zhyňte, kurvy!". Další navýsost tupá astrální svoloč, komická vložka plní funkci vložky standardní, tedy na piču, a náznak nápadu, jak se mi tu snaží šibalsky namluvit kolegáček přepracovaný, zanikl nepochybně už v sedmaosmdesátém, kdy se starej Veselej nemoudře vysral na šprcku. Tedy ne tak, že by si hodil gumu doprostřed obýváku a hezky na ni vysral hovno, i když u Veselých by to pravděpodobně nebylo nic neobvyklého, ale jako že si usmyslel, že bez šprcky to bude lepší. Osudová chyba! V Jaroměřicích nad Rokytnou musí mít skutečně Veselo, já ho tam potkat, tak si vezmu lano a půjdu se zastřelit do rybníku. ()

TheDarKnig odpad!

všechny recenze uživatele

Lachtan mi sice slíbil, že nikdy nebude psát komentáře, které mu potrvají déle než samotný snímek, který viděl, ale zřejmě se nemohl při nejlepším počinu (z jeho pohledu) tohohle skvělého dua udržet a musel vyjádřit jejich bezprecedentní genialitu, díky které by se Einsteinovy i vlasy zavlnily. Škoda jen, že mě to až tak geniální nepřišlo, pánové, hrdě převzajíc žezlo bratří či sester Wachovských (tím jsem už dobrých pět let zmaten), Coenů či slavného dua Bratrů v Triku (zajímavé umělecké jméno, vždy jsem přemýšlel, co je k tomu inspirovalo, možná tehdejší nedostatek tzv. t-shirts, které byly považovány za kapitalistický pokus nakazit obyvatelstvo leprou, čemuž se ovšem tihle pokrokoví sourozenci výrazně ohradili?), už určitě mají na svém kontě i, a to se odvážím tvrdit, výrazně lepší počiny než je tenhle. Ačkoliv jejich trademarky a cit pro akci, reakci a explozi, ehm tedy pointu a gradaci je i zde v nemalém množství. Problémem ovšem je, že zvolená zápletka by možná položila i fenomenálního Noulena a jediný, kdo mě momentálně napadá, který by měl aspoň desetiprocentní šanci si s ní poradit snad lépe (ne že bych nebyl hrdý Čech, Češi tzv. rulují světu a to už od nepaměti ve všech ohledech, ale každý žánr má své velmistry a nikdo nemůže zvládnout vše), by byl asi Míša Bay. Jeho zvládnutí satiry, konzumu a exploze vždy bylo v řeči csfd kmene pětihvězdičkové a až se celý třepu při pomyšlení, jak by dokázal využít ty své prskavky a alternativního Shiu. A třeba by mu zůstaly peníze i na auto s koly. Takhle tedy zůstává pouze vysoce nadprůměrná analýza jednoho dne v životě těžce pracujícího kurýra drog, s bojem proti konkurenci a tragickým koncem, který nenechá žádné oko suché. A monumentálním a přece krásně jímavým ohudebněním. Fňuk, odpad. PS: na posledním zvonění by to určitě zažilo mnohem větší úspěch, vy nepřející hovada! ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky, sen pánů Cejpka a Veselého, který zůstal po probuzení opět jen nenaplněnou ideou z jeskyně. Film má spád, střihu víc než čehokoliv jiného. V divákovi, ať znalému či neznalému ostatních majstrštyků téhle dvojice, probouzí film otázku - byl to záměr nebo náhoda, v co to na konci vyhřezlo? A neb divák odpověď nečeká, protože se jí, ach ta chvíle upřímností, bojí, v důvodném očekávání nejhoršího (ne, to už přišlo s jinými filmy těchto Pata a Mata filmového světa), odpovědi se ani nedočká. Sakra, teď doufám, že jsem si nenaběhla a nenapíšou mi to do pošty, to by byla rána pod pás válečným štváčům. Uděluji jednu hvězdu, protože jsem zvědavá, jak se bude měnit tvar hvězdokupy poté, co moje hodnocení uvidí další a přijdou se sem také škodolibě pobavit na cizí účet. Svět je krutý, jak Veselý a Cejpek na diváky volají, tak se diváci ozývají. ()

kulyk odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ale vážně už! Jaký idiot jim to sem pořád nahazuje? Z poslední potulky po ZOO vlastním epesní záběry na seroucího hrocha. Má to dějovou osnovu, vtip i viditelné úsilí protagonisty. Koho musím přecucnout, abych byl jmenován zasloužilým tvůrcem, nahodil veledílo sem před oči národu a mohl si pak sepsat nechutně sebechvalný životopis (zdravím sympatického obra)? ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

. Tento komentář raději nečtěte, nejste-li seznámeni s tvorbou Veselého s Cejpkem. Dávno, předávno, před deseti tisícem cyklů, kdy Země okolo slunce obkroužila tomu již jest, co dal Velký Losos vniknout pozemským božstvům, od těch nám do dnes známým, mezi něž patří panteon řecký vedený Diem, Severské bojechtivé skvadry za Duhovým mostem pod pevnou rukou Ódinovou až po božstva dnes již zapomenutá, mezi něž odporníci z university St. David´s, Walles řadí kupříkladu Démona ztracených slov Gurlikorafitorikamotoritacizara (vznikl z přesvědčení, že každé slovo, které naši předci nedokázali udržet ve svých primitivních mozcích bylo ukradeno démonem), či snad Velekrement (Pojmenován pravděpodobně podle oblasti La Kremento ve Vitálii, jeho význam není dosud znám). Proč ale tato teoretická stať převzatá z webových stran výše zmíněné university? Protože tito bohové, či démoni nejsou výmyslem hloupých lidových fantasií, nýbrž pradávnou silou neomezených možností, silou, která je tak ďábelská, že její ovládnutí zvládla na celé planetě jen jediná trojice osob, první z nich byl v letech Francouzský pastýř přezrálých sírů Francesco Piaget a hlavně - Veselý s Cejpem. Co mě donutilo přijít s touto neortodoxní teorií? Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, kde tato dvojice neumětelský, egomaniakálních pazdrátů přišla k umu, který jim zajistil celou polovinu hvězdičky, která se po zaokrohlení stala hvězdou celou, nehledě na fakt, že hlavní postava je dle všeho monstrmamrd s inteligencí výměšku raněné hyeny. Prosím, omluvte mou Klačtinu, slibuju, že dokud nenarazím zas na něco od této dvojice nebo podobných rádobytvůrců budu v komentářích slušně vychován. ()

Hromino odpad!

všechny recenze uživatele

Cool mozkopustá rektální dvojice Cejpek & Veselý se opět vydala do dalekých krajin groteskních rozkoší, odkud vycucali další nevtipnou, trapnou pointu a okradli mě o celých šedesát vteřin mého drahocenného času prostřednictvím sledování další cejpko-veselské grotesky o velmi řídké konsistenci, kterážto ve mně onen nepříjemný pocit svírajícího se žaludku vyvolala a touhu napařit bezostyšně odpad vzbudila. Pravda, nevyskytuje se zde sice žádný fekální humor, debilně zpracovaná animace či nedejbože pokus o zpracování profláknutého vtipu, ovšem pokud má být onou kýženou pointou, respektive vtipným vyvrcholením snímku kurýrovo zakopnutí a hození huby vpřed před nepojízdným vozem (ha, právě jste se dozvěděli nejzásadnější a nejbolestivější spoiler celého Kurýra!), pak ať mi pánové odpustí tato nelichotivá slova, ale myslím, že po těch letech zkušeností s filmováním a jejich broušením by se vážně mohli ve vymýšlení pointy zmoci na něco inteligentnějšího, vtipnějšího a nápaditějšího. Chci toho tak moc, nebo že bych snad neměl pochopení pro pravé umění, jež pánové Cejpek s Veselým tady předkládají? No way. Prostě pitomá příšernost protkaná pekelně prkennou podhrávající persónou pospolu při podobně prázdnoty plné pointě, pročež pisatel poukázané prózy prožil prekérní pocity při pozorování prašílené pablbiny podobné přesně podanému políčku. Páčko. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Nevídané!! Něco od C*O*O*L autorské dvojice má miniaturní náznak nápadu? Tedy nápadu, který lze pochopit i mimo vypolstrované zdi. Ano, je to sice vcelku stále kolosální sračka, ale i tak nemohu než frknout jednu čestnou hvězdu. Jen tak dál ... Ježkovyvoči radši ne, to už jsem přehnal! ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Já už od Veselého s Cejpkem pointu ani nečekám... O něco lepší než jejich odpady, možná proto, že to trvá jen jednu minutu... A že vtípek (SPOILER! - smrt) není tak blbý jako většina. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Když malé dítě nakreslí čáru jen o trochu míň křivější než jindy, tak ho dospělí přeci taky strašně pochválí. ()

JamesSi odpad!

všechny recenze uživatele

Cejpek a Veselý nepominou svojí pověst filmových fušerů a servírují pokrm, který je samotnou dekonstrukcí života rozvažeče pizzy. I když na podobné téma byl vydán seriál Pizza Boy od internetové televize Stream, Cejpek a Veselý nejenže přišli první, ale taky ukazují svůj nadhled a smysl pro humor. Jakékoliv hodnocení je málo a proto dávám symbolický odpad. ()

Reklama

Reklama