Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzdálené budoucnosti upíři vládnou noci, ale jejich počet klesá. Vysoké odměny za jejich hlavu dali vzejít novému druhu lovců : Bounty hunters. CITÁT - A teď se dusím............ Chtěl bych mít tak nerozlučného a ukecaného přítele na cestách, jako má Dhampir. Leila je kočka a má ráda to co já - CITUJI - Jedno pivo.......... Zajímavá Japonská vize postkatastrofického světa a života lidí, upírů a damphirů v něm. Spousta hrůzy, zničených životů, zdevastovaných rodin, zmařených nadějí, divných strojů, nebezpečných monster a .... velké lásky. CITÁT - .......až jeden z nás zemře, druhý musí přinést květiny na jeho hrob v den pohřbu......... Tak jsem se nechal unášet nádhernou hudbou a dobrodružnou cestou plnou krve a soubojů, cestou ke hvězdám a hledání Nočního Města. CITÁT - To není sen, brzy poletíme ke hvězdám............ Ke konci jsem uronil i slzu. Natočeno podle stejnojmenné novely Hideyuki Kokuchia. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Vampire Hunter má fakt skvělou atmosféru, to hlavně díky takový tý trhaný starý animaci, která filmu dodá ten správnej styl, ale přece jenom jsem od toho čekal trošku víc, přinejmenším mnohem drsnější příběh. Nicméně se ale musí nechat, že jinak je děj fakt poutavej a docela i napínavej. Je to takovej mix filmů V jako vendeta, Bladea a drákuly a celý to je zasazený do takový futuristickohistorický doby. Většina postav je vykreslená perfektně, jediný co mi trochu nesedělo je tvář lovce upírů, ten byl takovej divnej a v jeho tváři toho moc tajemnýho nebylo na to jak jeho postava celej film působila, ale to je jen malá kaňka na tomhle skvělým animovaným hororu ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už nikdy více nebudu číst komentáře svých oblíbených a nadanějších uživatelů, chtěl jsem tady psát něco o originálním příběhu, chytlavé romantické zápletce, skvělých obrázcích, nádherných příšerách a vůbec takové ty mé obvyklé bezobsažné říkanky a ona kiddo..... a já odcházím zdrcen a jen s posledními zbytky dětského vzdoru a se slzami v očích sázím nijak neopodstatněných pět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zase jedno velké „lovestory“. Oproti minule se konečně pořádně přitvrdilo a jako bonus se tu dočkáme i druhé skupiny „lovců upírů“, kteří byli příjemným zpestřením. D vyměnil koníka a se svou mluvící rukou se vydává vydělat těžké miliony. Animace se tentokrát výrazně zlepšila, spousta zajímavých příšer dopomohla k zajímavým soubojům, atmosféra solidní, jen tam nemuselo být tolik té romantiky. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama