Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (308)

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Vampire Hunter D asi nejlepší anime všech dob. A to jsem se jich něco nakoukal. Svkělé ztvárnění, skvělá kresba, skvělé postavy, skvělý děj, boží akce skvělé všechno. Tento film je opravdu umění svého druhu. Každých pár minut jsem byl téměř omráčen originalitou a vlastně genialitou autorů filmu. Vždycky když jsem se vzpamatoval z jednoho geniálního prvku, obejvil se další a další. A takto je film gradován až do konce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebývale přesný Stokerovský úvod hudebně odkazující na Coppolova (resp. Kilarova) Draculu mě velmi příjemně naladil a posílil moje nemalá očekávání. Následovala sice velmi neevropská story, ale kombinace (hodně) postapokalyptického světa s westernovými motivy a i dalšími svébytnými prvky mě - trochu kupodivu - držely stejně jako "naše" klasika. Japonci ale zkrátka umí jak nápaditou grafiku, tak propracované charaktery, a koktejl namíchaný ze všech viditelných, slyšitelných a cítitelných ingrediencí chutná velmi výrazně a velmi dobře. V "D" funguje úplně všechno, snad kromě až příliš červenoknihovnového příběhu...no a tahle výtvarná stylizace postav mě taky nikdy úplně nebrala, ale za seznámení s Barbaroy a Marcusovic rodinkou jsem ochoten přijmout leccos. 80% bude rozhodně férové hodnocení. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Snad nikdy nebyl nesoulad mezi formou a obsahem tak bolestný jako zde. Lapal-li jsem místy po dechu z úžasu nad dokonalou působivostí animovaných scén a jedinečného hudebního doprovodu (obzvlášť závěr je skutečně nádherný), chytal jsem se paralelně za hlavu pro všechny ty wtf momenty, kterých jde zde skutečně požehnaně. Snad je na vině má neseznámenost s literární předlohou, ale za sebe prostě nemám problém přiznat, že jsem se v prapodivném příběhu a výstředních postavách docela ztrácel, a stejně tak často jsem se pochechtával tomu, co nejspíš vůbec vtipné být nemělo. Celkově hodně slabý děj navíc hodnotím jako největší negativum tohoto filmu, který má třeba k filmům takového Mijazakiho fakt hodně daleko. Za největší úlet zde potom považuji výskyt upírky pojmenované Carmilla - J. T. S. Le Fanu se musí otáčet v hrobě jak gyros. Na tenhle film jsem se těšil z mnoha důvodů - třeba už jen pro svou náklonnost k filmům s upíří tematikou a k anime obecně, stejně jako pro dobrý dojem z traileru - ale nájezd závěrečných titulků jsem nakonec přivítal vysloveně s pochmurnou rozladěností. Tenhle film mi prostě nesedl. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zatím nemohu moc posuzovat kvalitu jednotlivých japonských animáčů, protože jsem kromě Úpířího lovce D viděl jen Cestu do Fantazie. A ta se mi jevila přecejen o něco lépe. Každopádně tohle rovněž nebyla špatná podívaná. Hudba pulzující jako krev v žilách a konec dojemnější než jsem čekal. Přesto je zdejší hodnocení dost nadhodnocené. 70% ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Poutavý příběh, krásný soundtrack, výborné postavy... Nenudil jsem se ani chvilinku, vychutnával jsem si každý okamžik a pokyvoval jsem hlavou nad nápaditostí tvůrců... Posledních pár scén jsem si pouštěl snad dvacetkrát, jak jsem byl okouzlen vynikající kombinací nádherné hudby a dojemného "odletu"... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama