Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (309)

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve vzdálené budoucnosti upíři vládnou noci, ale jejich počet klesá. Vysoké odměny za jejich hlavu dali vzejít novému druhu lovců : Bounty hunters. CITÁT - A teď se dusím............ Chtěl bych mít tak nerozlučného a ukecaného přítele na cestách, jako má Dhampir. Leila je kočka a má ráda to co já - CITUJI - Jedno pivo.......... Zajímavá Japonská vize postkatastrofického světa a života lidí, upírů a damphirů v něm. Spousta hrůzy, zničených životů, zdevastovaných rodin, zmařených nadějí, divných strojů, nebezpečných monster a .... velké lásky. CITÁT - .......až jeden z nás zemře, druhý musí přinést květiny na jeho hrob v den pohřbu......... Tak jsem se nechal unášet nádhernou hudbou a dobrodružnou cestou plnou krve a soubojů, cestou ke hvězdám a hledání Nočního Města. CITÁT - To není sen, brzy poletíme ke hvězdám............ Ke konci jsem uronil i slzu. Natočeno podle stejnojmenné novely Hideyuki Kokuchia. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nebývale přesný Stokerovský úvod hudebně odkazující na Coppolova (resp. Kilarova) Draculu mě velmi příjemně naladil a posílil moje nemalá očekávání. Následovala sice velmi neevropská story, ale kombinace (hodně) postapokalyptického světa s westernovými motivy a i dalšími svébytnými prvky mě - trochu kupodivu - držely stejně jako "naše" klasika. Japonci ale zkrátka umí jak nápaditou grafiku, tak propracované charaktery, a koktejl namíchaný ze všech viditelných, slyšitelných a cítitelných ingrediencí chutná velmi výrazně a velmi dobře. V "D" funguje úplně všechno, snad kromě až příliš červenoknihovnového příběhu...no a tahle výtvarná stylizace postav mě taky nikdy úplně nebrala, ale za seznámení s Barbaroy a Marcusovic rodinkou jsem ochoten přijmout leccos. 80% bude rozhodně férové hodnocení. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Mám slabost pro vychrtlé dlouhovlasé týpky s vybledlou pletí, špičatými zoubky a s dlouhým kabátem. Ač Arucard stále vede, D je slibným konkurentem. Díky tomuhle sympaťákovi jsem schopna odpustit všechno, co kazí jinak dokonalou pohádku.. Je mi jedno, že se mísí kočáry zapřažený koňmi s tankem, meče se zbraněmi 25. století, korzetové šaty s latexový oblečky a komplet všechny možná monstra.. A kupodivu mi vůbec nevadí děj, který postrádá vysvětlivky. Jediné co mi při sledování tohoto upírského anime vadilo, že též nejsem kreslená. Vidíte, co dokáže láska udělat s ženou? S Dampírem bychom byli krásný pár :o) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Že jsou tu nadhodnocovány asijské snímky, toho jsem si všiml již dávno. Nepřekvapí mě ani nadsazené hodnocení u animáků. Ale účinek těchto sil při jejich spojení, ten mne opravdu nemile zaskočil. Horších 103 minut jsem u "červeného hororu" ještě nikdy nezažil. Dvě hvězdy, a to pouze tehdy, když zcela netradičně potlačím svoje ryze subjektivní mínění o daném filmu. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi hodnotí tento film, původní dílo z roku 1985 jsem neviděl a knížky z Kikuchiho série jsem taky nečetl. Díky čemuž mi spousta věcí uniklo a tudíž jsem nevěděl, proč některé věci jsou tak a některé onak. Nicméně nejhorší na tom všem bylo, že mi do oka nepadla ani jediná postava, absolutně k žádné jsem nechoval větší náklonnost, než k šutru na dně řeky. Toto gothické fantasy mě zkrátka nebere... ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama