Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (308)

akisha 

všechny recenze uživatele

K Vampire Hunterovi s čas od času ráda vracím. Na upířinu skvěle navnadí už atmosférický úvod a v podobném duchu se to nese až do konce. Nejlepší je to zhruba v polovině, kdy se hrdinové dostanou do "hnízda" Barbarois a následující honička s mimem a "stromo-ženou" nemá chybu a celá tahle část se mi líbila jen o malinko víc, než samotný závěr u Carmily. Jakožto diváku znuděnému stále stejnými filmy s upíří tématikou, buď ve stylu Bladea nebo Interview, (Twilight se do upířin dá počítat jen těžko) je tohle vítaná změna po japonsku. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Poutavý příběh, krásný soundtrack, výborné postavy... Nenudil jsem se ani chvilinku, vychutnával jsem si každý okamžik a pokyvoval jsem hlavou nad nápaditostí tvůrců... Posledních pár scén jsem si pouštěl snad dvacetkrát, jak jsem byl okouzlen vynikající kombinací nádherné hudby a dojemného "odletu"... ()

Reklama

erl 

všechny recenze uživatele

Blade je oproti dhampírovy D trapák a může se jít vycpat. Vampaia hantâ patří mezi nejlepší anime jaké jsem měl zatím možnost vidět. Příběh není sice nijak objevný a vyskytují se tu klasická klišé upířin ale jsou tu skvělý a sympatičtí hrdinové a velmi pěkná vizuální stránka která podtrhuje kvalitní režii a slušné budování napětí. Filmy o upírech mám rád a tento se může hrdě zařadit mezi mé favority. ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce upíra a mladé dívky, kterou se pokouší za velkou finanční odměnu přivézt zpět k otci bratři Marcusové a konkurenční lovec upírů dhampir D. Scénář sice není úplně originální, ale vizuální stránka vše vynahrazuje. Je zde hlubší morální podtext a samozřejmě láska i přes všechno nakonec vítězí ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama