Reklama

Reklama

Parvíz

(festivalový název)
  • Írán Parviz
Írán, 2012, 105 min

Obsahy(1)

Již padesát let se Parvíz nechá živit svým otcem a žije zahálčivým životem. S pocitem bezpečí spokojeně tráví své jednotvárné dny bez jakýchkoli plánů, jeho tichý život se však ocitá v troskách. To když ho otec jednoho dne vykáže z bytu. Parvíz se s touto změnou nedokáže smířit a v boji proti křivdě, která se mu stala, podniká šokující kroky. (Festival íránských filmů)

(více)

Recenze (6)

Qeo 

všechny recenze uživatele

Viděno v rámci Festivalu íránského filmu. Technicky tam byla spousta chyb (střih, skript,...) Jinak v celku dobrý námět, ale spíše by se hodil pro krátký film. Některé scény (ačkoliv natočené na jeden záběr) byli nesmyslně dlouhé a zbytečné. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Docela ubíjející zážitek, přesto je podmanivé sledovat, jak si íránská každodennost podává ruku s minimalismem latinskoamerického filmu. Navíc příběh muže, který se po padesáti letech "osamostatní" - a tento akt osvobození z řady vlivů dovede do nejzazších důsledků, má svoji sílu. Jeho nevyzpytatelný portrét sahá na straně diváka od původně ironického postoje, přes lítostnou empatii až po mrazivý pocit z dosaženého ovládnutí vlastního okolí. Společně s ním poznáme, jak nebezpečný a přitom slastný je pocit, když se náhle zbavíme všech všech determinant našeho bytí a zajistíme si bezvýhradně nadřazenou pozici i právo mít poslední slovo. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Solidně natočený, nesympatický příběh o tlustém muži, který si chce povídat. Bydlí u otce a myslí si, že je ve své komunitě nepostradatelný. Když ho ale otec přemístí jinam zjistí, že byl všem jenom pro smích a rozhodne se s tím něco dělat a stát se důležitým. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

zajímavý film, jehož antihrdinu by člověk nejraději zavřel na psychiatrii. Viděno na festivalu íránského filmu - děkuji pořadatelům. ()

Reklama

Reklama