Reklama

Reklama

Malá smrt

  • Austrálie The Little Death
Trailer

The Little Death – „Malá smrt" jako idiom pro orgasmus. Kolem sexuality se točí celá mozaika příběhů pěti párů z jedné ulice a jejich souseda, který se nedávno přistěhoval. V duchu hesla „kolik lidí, tolik chutí" je v tomto filmu vtipně i dramaticky ztvárněna celá škála sexuálních odchylek od relativně běžných typu sex po telefonu a role playing přes foot fetišismus a masochismus až po somnofilii a dakryfilii. (tereez)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

emma53 

všechny recenze uživatele

Co člověk, to originál, co manželství, to originál, myslím, že snad každý má něco pod pokličkou a když to Josh ještě naservíroval všechno v těch akorátních mezích, tak to byla prima koukatelná komedie a za poslední dvojku s telefonováním přihazuji hvězdu navíc. No a někdy to zkrátka při nejlepší vůli nevyjde, i to stává. A eLeR má pravdu, soundtrack byl výborný. - Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zpočátku zábavné, ale přece jen poněkud tezovité "vymyslíme krátké příběhy na téma sexuálních úchylek" se postupně vygraduje a vypointuje v nečekaně citlivé a emocionální finiše. Vrcholem je neodolatelný závěrečný segment - třeskutě vtipný a dojemný zároveň - kde jsem se doslova zamiloval do Erin James. Film hodně bodoval v hereckých kategoriích ve výročních nominacích na domácí filmové ceny a další důkaz, jak silný byl australský filmový rok 2014. ()

Reklama

Bachy 

všechny recenze uživatele

Vůbec bych se nedivil tomu, kdyby měly hlavní hlavy v mozkovnách nejprve nápad na kraťas o erotickém pnutí a o romanci skrz znakovou řeč a teprv poté kolem dovařili zbytek filmu. Tak moc tahle povídka vyčnívá, tak moc dokáže předat a tak moc si říká o statut výjimečnosti. Nicméně čerstvé je to tématem i pojetím po celou dobu. To bych zase nerad kolem sebe fackoval, když nemám proč. Miluji, když si klikáte naslepo a je z toho bomba. Kudy kliknu k něčemu delšímu a ještě trošku úchylnejšímu? ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi oceňujem netradičné deviácie. Zároveň aj fakt, že napriek sexuálnej téme to nespadá do explicitnosti a vulgárnosti. Film si udržuje komickú rovinu, má tam nejaký ten lightmotív sexuálneho devianta a niekoľko naozaj vtipných a iných naopak veľmi ľudských príbehov. Lawson spája svojich hrdinov ulicou a spoločnými doktormi, alebo len kauzalitou. Scenár odráža určitú vyspelosť a aj napriek sexu hovorí viac o vzťahoch. Nepoučuje, neanalyzuje, len vás necháva nech si vyberiete svojho favorita. Z každého na vás idú sympatie. Každý má pre vás prichystaný svoj vtipný moment. U mňa ale vyhráva línia rapistu a potom hluchonemá epizódka. Zábavné, svižné a naozaj som sa rehotal ako kôň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to připomínalo Young people fucking (Kanada, sexuální téma) a přestože "Malá smrt" nemá tak zajímavé postavy, jedná se o velice příjemné překvapení o lidech se zvláštními sexuálními úchylkami. Chybělo mi zde více vtipu a konec by si zasloužil lepší tečku. Na druhou stranu, závěrečná epizoda by mohla mít klidně i celovečerní verzi, aneb jak natočit citlivou romanci beze slov. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Název filmu pochází z eufemismu pro orgasmus z 19. století, původně francouzského „la petite Morte“. (KGBelik)
  • Režisér Josh Lawson v rozhovoru řekl, že chtěl, aby posledních 20 minut působilo téměř jako sexuální zážitek, aby diváci při vyvrcholení filmu téměř dosáhli orgasmu a odešli s potřebou dát si cigaretu a studenou sprchu. (KGBelik)
  • Na otázku, na jaký nejšílenější fetiš narazil při svém výzkumu, režisér Josh Lawson odpověděl, že je to fetiš, který ve filmu není, ale je to fetiš olizování oční bulvy. (KGBelik)

Reklama

Reklama