foto

Bojana Novakovic

  • nar. 17.11.1981 (36 let)
    Srbsko, Jugoslávie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Psal se rok 1981 a na území dnešního Srbska se narodila Bojana Novakovic. Co se týká přesného data, široké veřejnosti není známé. Důvodů pro to může být několik. Buď si Bojana úzkostlivě střeží své soukromí, nebo její rodina v rámci bujarých oslav narození nového potomka zapomněla dojít na matriku. Alespoň je její osoba opředena rouškou svůdného tajemství.

Když jí bylo sedm let, přestěhovala se s rodiči do Austrálie. K Bojaninu dětství se váže i jedna všeobecně známá historka. Ve skutečnosti se původně chtěla stát ošetřovatelkou, či doktorkou. Motivem pro změnu preferencí byla touha po tom být princeznou, přesně jako Grace Kelly. Ve dvanácti letech si zahrála poprvé v divadelní hře, v patnácti pak ve filmu. Poté studovala na The McDonald College v Sydney a promovala na půdě National Institute of Dramatic Art (NIDA, Sydney, Kensington) v roce 2002.

Je držitelkou ceny Australského Filmového Institutu (AFI) a překladatelkou, jelikož vládne jak angličtinou, tak srbštinou. Mezi její záliby patří gymnastika a práce s uprchlíky směřujícími do Austrálie, což pociťuje i jako určitý druh poslání.

V poslední době se nám představila ve dvou vydařených snímcích. Jsou jimi SEVEN POUNDS s Willem Smithem a DRAG ME TO HELL režiséra Sama Raimiho. Bojana Novakovic je všestranně nadaná, sympatická a dobře smýšlející mladá žena, a proto toho může v budoucnu hodně dosáhnout.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Malicious
2017 Beyond Skyline
Já, Tonya
2015 Agatha (TV film)
Casanova (TV film)
Hvozd
2014 Malá smrt
2012 Not Suitable for Children
The King Is Dead!
Ztracená generace
2011 Hořící muž
2010 Na hraně temnoty
Ďábel
Šišanje
2009 Stáhni mě do pekla
2008 Sedm životů
2006 BlackJack: At the Gates (TV film)
Optimisté
Solo
2004 Everything Goes
Thunderstruck
2003 Marking Time (TV film)
2000 Opičí maska
1999 Strange Fits of Passion
1997 Blackrock

TV seriály

2018 Instinct (TV seriál)
Tribal (E13)
Live (E12)
Blast from the Past (E11)
další epizody (13)
2016 Westworld (TV seriál)
Zběh (S01E03)
Shameless (TV seriál)
I Only Miss Her When I'm Breathing (S06E01)
2015 Shameless (TV seriál)
Love Songs (In the Key of Gallagher) (S05E12)
Drugs Actually (S05E11)
South Side Rules (S05E10)
další epizody (5)
2014 Mizera (TV seriál)
2007 Satisfakce (TV seriál)
2004 Cooks, The (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)
1997 Letecká společnost Big Sky (TV seriál)
Oddělení vražd (TV seriál)
Wildside (TV seriál)
1996 Vodní krysy (TV seriál)

Dokumentární

2015 How to Lose Jobs & Alienate Girlfriends
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace