Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Miniseriál Pocket Monsters: The Origin zachytáva zápletku z hier FireRed a LeafGreen, kde sa počas štyroch epizód odohráva Redova dobrodružná púť naprieč regiónom plným záhad a tajomstiev. Nechýbajú súboje s Redovým odvekým rivalom Greenom. (HDeer)

Recenze (25)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Pokémon Origins bude asi navždy sloužit jako připomínka, jak to mohlo vypadat, kdyby se anime snažilo věrněji kopírovat hry. Kopírovat dokonce do takové míry, že naprosto nesmyslně pracuje s elementy, jako jsou menu, přímé hlášky a v místech i ohýbání logiky, aby to prostě fungovalo. Výsledkem je velmi zkratkovitá, dobře naanimovaná a koukatelná podívaná, která ale nepřináší vůbec nic nového. Sílu lásky k pokémonům učí stejně úspěšně i Ash Ketchum, v seriálu, který i přes jeho snad i četnější nekvality paradoxně hodnotím lépe (nebudu zapírat, že v tom má prsty i nostalgie a současná moje kritičtější povaha). O tohle totiž jde: původní anime je svým způsobem ‚co kdyby…‘ scénář – co kdyby nebyl trenérem hráč, ale Ash. Každého hra je ‚co kdyby…‘ scénář – co kdyby se Red jmenoval tak a tak, pochytal takového a takového pokémona, vyhrál s ním tak a tak. Co to tedy dělá z tohodle seriálu? Další ‚co kdyby…‘? Fan service? Nebo snad pokus o kanonické dílo? Já mám za to, že to zkrátka z Origins dělá něco zbytečného. Vůbec bych se nezlobil, kdyby místo něj vzniknul spin-off s novou zápletkou a novým trenérem (nebo trenérkou). To bych chtěl vidět mnohem víc. Pokémoni maj velkej potenciál pro transmedia, proč ho nevyužít a dát nám místo toho tohle? My známe příběh Reda, my známe příběh Ashe. Myslím si, že nepotřebujeme jejich podivnej hybid. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Pěkná a věrná adaptace původních her, která na rozdíl od předešlých seriálů potěší kromě dětí i dospělé. Každá z epizod se zaměří na určitou pasáž hry, jsou tu zachyceny i všemožné herní mechaniky nebo klasická hudba. Na konci se tvůrci sice rozhodli propagovat jednu z nových mechanik, která se objevila až o x generací později, ale pořád jde o velmi povedenou minisérii. Za nostalgii 80% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik hier som bol celkom potešení inou dejovou líniou, než na akú som zvyknutý u seriálu, ale chýbala tomu hlbšia vzťahová rovina aby som si postavy obľúbil. Síce je to pekne nakreslené, ale radšej siahnem po starom dobrom originále. Ale pozerateľné. Hlavne finálny súboj medzi Mewtwo a Charizardom. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky hry tohle musí být mega žrádlo, ale já bohužel žádnou nehrál a mám nakoukané jen původní Pokémony + filmy. A 4 zkratkovité epizody, kde mezi každou uběhne kupa času mi bohužel neumožnili si vytvořit jakýkoliv vztah ke zdejším postavám. Závěrečný fight má ale pořádné koule, to zase ne, že ne! ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Čistá pocta kultovním a naprosto výtečným devadesátkovým Pokémonům (Blue, Red, Yellow) od Nintenda, které jsem já osobně tenkrát hrál na Gameboyi. Krásné vzpomínání. -------- Sám o sobě The Origins nejsou díky málému počtu dílů a tím pádem velkém počtu skoků v ději příliš soběstačným dílem, ale pokud jste hráli výše uvedené hry, budete nejspíš velmi spokojeni. Nechybí známá hudba, některé významné momenty ani úvodní menu z Gameboye. Zároveň to nicméně neznamená, že by se neznalci her nutně museli nudit. Všechny čtyři epizody odsípají bez větších zaškobrtnutí. Čisté 4*. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Všechny pokémoní seriály a filmy byly nadabovány do angličtiny v New Yorku. Tento film je však výjimkou, protože byl nadabován na jiném místě. (P. J. D.)
  • Bojoví pokémoni Hitmonlee a Hitmonchan, kteří se v seriálu objeví, vznikli na základě slavných filmových kung-fu bojovníků, konkrétně Bruce Leeho a Jackieho Chana. (P. J. D.)
  • Při volbě jména Redova protivníka tvůrci vybírali mezi Greenem a Blue, neboť tyto dva ekvivalenty byly i v prvních třech GBA hrách v nabídce. Nakonec bylo zvoleno jméno Green. (P. J. D.)

Reklama

Reklama