Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klaun a mistr slapstickových gagů Norman Wisdom již ve filmu Problémy v obchoďáku vytvořil typickou postavu malého človíčka stojícího proti celému světu a ztvárnil ho s jadrností a za pomoci taškařic jako z němých grotesek. Zásah v pravou chvíli zaznamenal největší divácký úspěch v celé Wisdomově kariéře a v době svého uvedení v Londýně lámal rekordy v návštěvnosti. Velkoměstská nemocnice a dobrácký nemotora - slibná kombinace pro crazy komedii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem pro sebe objevil Normana Wisdoma, o němž jsem do té doby neměl vůbec tušení. Rozhodně zajímavá komická osobnost, i když groteska za každou cenu mi nesedí a přehnaná nešikovnost je v podstatě to, co mi na ní vadí nejvíce. Ale Normanovi se stejně podařilo mě třeba v úvodní scéna v řeznictví strhnout na svou stranu. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Groteska nebyla nikdy mým šálkem čaje a tohle je prostě jak z němého filmu. Už úvodní nakládání do sanitky mě připadalo pekelně stupidní, stejně jako celá postava Pitkina, který se zoufale snaží dostat do nemocnice. Nemá to žádný příběh a OK, párkrát jsem se i zasmál (ples na konci), ale jinak nic pro mě. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Často se o některých komicích říká, že scény z jejich filmů jsou jako vystřižené z němé grotesky. O Zásahu v pravou chvíli Normana Wisdoma se dá říci pouze, že to je groteska, sice ne už němá, hodinu a půl dlouhá, ale je. Většina dialogů by se mohla vystříhnout a nahradit mezititulky a stejně tak propracovaný děj, nebyl silnou stránkou starých mistrů, jakožto není pana Wisdoma. Některé postavy mi přišly jak vystřižené z francouzských komedií, přesto je to komedie anglická, což je znát obvzláště v některých replikách. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Nesmírně povedená britská komedie o panu Pitkinovi (Norman Wisdom), který se neustále snaží být prospěšný ve všech možných profesích (pracuje v masně, dělá dobrovolného zdravotníka, v nemocnici je zdravotní sestrou i zubařem, ...) a ve všech je zcela neúspěšný a vždy vše pokazí. Až jednou se díky němu v nemocnici zasměje malá holčička trpící psychickými problémy a Pitkinovo vítězství je na světě. Neuvěřitelně humorný film, stále se je čemu smát. Je třeba ale mít na mysl, že jde o komedii založenou na skečích a neuvěřitelné nešikovnosti hlavního hrdiny. Film byl v televizi se starým dabingem s geniálním hlasem Eduarda Cupáka. Hudba: Philip Green ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Těžká klasika u které se musí snad zasmát i ten největší suchar, protože Pitkinovy patálie jsou zkrátka nezapomenutelné. Už jen když si vzpomenu na cukající oko v "lehátkové scéně" nebo náročnou chvíli v roli zubaře, se mi chce znovu smát. Norman Wisdom je jako naprostý nešika nesmírně sympatický a bavil mě královsky. Ale jak už tu někdo napsal - nejvtipnější scény jsou ty, u kterých se nemluví. ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama