Reklama

Reklama

Karbon

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh prezentuje uhelnou magii a fascinaci tímto industriálním kolosem, jako i rovněž dlouhodobou problematiku rabování uhlí na Karvinsku a jeho vlivu na okolní krajinu i usedlíky. Karbon je tíživým pohledem do hlubin temného zla s nenavratným pocitem úzkosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

kaylin 

všechny recenze uživatele

To, že „Karbon“ sem tam využívá některé zbytečné prvky, které až moc bijí do očí, jako například postava, která jako kdyby vyskočila z japonského duchařského hororu, je holt jedna věc, obešlo by se to i bez nich a vypadalo by to lépe. Vedle toho ale pořád máte film, který dokáže vyvolat tu správnou atmosféru, kdy skutečně můžete odcházet správně naladění děsem, pokud se necháte filmem unést. Docela jsem zvědavý, s čím Lukáš přijde dál. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Karbon je posledním filmem z tvorby L. Bulavy který mi zatím unikal. Bulava má za sebou slabší kousky, který jsou vyloženě odadový ( především v začátcích ) mám na mysli " Tvoje poslední šlapka " a " Bestie z koupelny ", ale i kousky který mají něco do sebe jako " Šest prstů v zeleném ", " Teď ne, Broskvičko " a " Kyselý dech ". Kousek " Karbon " řadím určitě k těm povedenějším filmům z jeho tvorby. Obsahově to sice není žádná extra pecka, někteří " herci " jsou slabší, ale po audiovizuální stránce je to na vysoké ůrovni. Film měl určitě zajímavou atmosféru a proto se přikláním ke 4 hvězdám. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Horrorwatch a Lukáš Bulava si pro nás připravili další zajímavý snímek, jehož děj se tentokrát zaobírá problematikou těžby uhlí na Karvinsku, osudů havířů, „uhelné magie“ a trampoty místních usedlíků. Velice mile jsem byl překvapený stylem natáčení a práce s kamerou. Musím chlapce pochválit, protože místy to byla opravdu pastva pro oči. Stejně líbezně byli „pohlazeny“ i mé uši a ke zvukovému či hudebnímu doprovodu rovněž nemám nejmenších výtek. Díky slušnému střihu tu místy sálá i velice zajímavá ponurá atmosféra. Jen škoda několika slabších, nebo lépe řečeno zdlouhavých pasáží. Každopádně Karbon ve mně zanechal dobré pocity a už se těším na další tvorbu. 70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Sympatický pokus o psycho horor (což se tady taky neobjevuje), ale u té snahy to bohužel končí. Ono není žádná sranda tohle natočit, chce to pořádný scénář (pokud pan režisér jenom nechce "šokovat", ale v tom případě mrhá potenciálem), nějaký talent a um, vědět, kdy scéna působí atmosféricky a tíživě... A to se podle mě Bulavovi nepovedlo. Vizuálně to v drtivé většině záběrů působí těžce amatérsky i na amatérský film, sice přímo bije do očí, jak se kamera snaží vyvolat nějakou atmosféru, ale v tomhle podání to nemohlo většinou působit jinak než směšně. Hudby je tam zbytečně moc, přeřvává slabší zvuk a vůbec se do tohohle stylu hororů nehodí ani náhodou, snad jen jedna skladba mi tam přišla dobrá. Přitom by to vyniklo líp, kdyby tam častěji bylo ticho nebo třeba bzučení much (viz. nejslavnější scéna z Begottenu), ale takhle to jen podpoří směšně působící záběry a ta metalová (nebo hard-rocková, netuším, v těhle stylech se nevyznám) skladba v titulcích na mě působila, že si ze mě někdo dělal celou dobu srandu. Děj byl jednoduchý (proti tomu nic nemám) a s nějakým pokusem o přesah (který ale z toho moc nevyznívá), horší je, že navzdory tomu je zde spousta zbytečně utahaných scén, které děj nikam neposouvají, atmosféru nebo napětí netvoří a tak jsou úplně k ničemu. Líbil se mi nápad, líbily se mi lokace, asi dvě funkční scény a hodně cením tu snahu, ale fakt nemůžu říct, že se to povedlo. Mohlo to vypadat o dost líp. I na amatérský film. Popravdě mám trochu pocit, že většina vysokých hodnocení je od Bulavových přátel, ale třeba se mýlil. Karbon je první film, co jsem od něj viděl, moc mě nenadchnul, ale třeba to příště bude lepší. Hororové komedie by mu podle mě mohly jít... 3* ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obrazově i hudebně působivé, temně lyrické, experimentální. Expresionistická kamera využívá světel a stínů, detailu i celku, rozostřování, zoomování i nájezdů. Hudba místy připomněla Z. Lišku (což je plus), kterého si zde také umím představit. Les, tiché stromy, mlčenlivé jezero, magický symbol, krev a smrt. Snově halucinogenní a básnické. Příjemné překvapení z českých luhů, hájů a tajuplných vod. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • K vidění jsou zde celkem tři důlní šachty. Důl Gabriela v Karviné, který byl v provozu v letech 1852 až 2004, důl Darkov v Karviné, který je stále v provozu, a důl Landek v Ostravě Petřkovicích, ve kterém se pracovalo v letech 1782 až 1991 a ze kterého je dnes hornické muzeum. (Luk80)
  • Film byl celý natočen pouze jednou kamerou, konkrétně digitální zrcadlovkou Canon eos 600D. (Luk80)
  • Poprvé se pod hlavičkou Horrorwatch vytvářel zvuk ve studiu. (Luk80)

Reklama

Reklama