Reklama

Reklama

Karbon

(amatérský film)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh prezentuje uhelnou magii a fascinaci tímto industriálním kolosem, jako i rovněž dlouhodobou problematiku rabování uhlí na Karvinsku a jeho vlivu na okolní krajinu i usedlíky. Karbon je tíživým pohledem do hlubin temného zla s nenavratným pocitem úzkosti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obrazově i hudebně působivé, temně lyrické, experimentální. Expresionistická kamera využívá světel a stínů, detailu i celku, rozostřování, zoomování i nájezdů. Hudba místy připomněla Z. Lišku (což je plus), kterého si zde také umím představit. Les, tiché stromy, mlčenlivé jezero, magický symbol, krev a smrt. Snově halucinogenní a básnické. Příjemné překvapení z českých luhů, hájů a tajuplných vod. ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Vyjdu z biografu a za mnou nějaká žena na někoho volá: " Ty vole o čem to vůbec bylo, ten film...? " :-D To mě pobavilo. Jinak první polovina a možná trochu déle, byla skutečně psycho. Ve třetí třetině se tvůrci předvedli hlavně zvukově. Rodina v domku. Nějak mi nepasoval hlas toho borce se sekyrou, co s ní šil do stromu, jako by ten hlas byl časově špatně přiřazen. Černobílé pojetí bylo na místě a kamera měla pár vynikajicích záběrů(né mnoho), trefně zvukově i obrazově propojených. Pro zajímavost dům rodiny mé přítelkyně rovněž odkoupila šachta a pak jim ho v Doubravě zatopili. Kurviná rulez !!! ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Lukáš se film od filmu zlepšuje, a já jsem rád, že mu konečně můžu dát víc jak za tři. Čert ví, co přesně chtěl touhle novinkou sdělit, a upřímně je mi to jedno. Důležité tentokrát je, JAK s touhle myšlenkou pracuje. Samozřejmě mám na mysli vizuál: lesy se zátiším uhelných dolů je skvělé hororové prostředí, černobílá forma hodně pomohla, potěší i kamerové hrátky (časté rozostřování), ale předčasným vrcholem snímku je určitě scéna "sebevraždy" před zrcadlem, která je snímána předlouhým statickým záběrem. Samozřejmě, bez chyb se to neobešlo, ale jde cítit, že Lukáš s Karbonem filmařsky dozrává, a nám nezbývá, než dál držet palce, aby si natočil svůj Opus Magnum. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Obrat o sto osmdesát stupňů a první Lukášův film, o němž můžu říct, že se mi líbil bez jakéhokoli "ale". Tahle vážná, depresivní, znepokojivá poloha, která v podstatě nebere větší ohledy na to, co na to řekne divák, ale jede si podle svého, je mi strašně sympatická. Týpek tam skoro pět minut mlátí sekerou do stromu - kdyby mlátil třeba jenom 30 sekund, bylo by to uživatelsky přívětivější, ale na mě osobně víc zapůsobí tahle delší verze. Atmosféře zásadně pomáhá černobílá barva, která se k danému tématu velmi hodí. Kamera výtečná, několik záběrů (siluety na haldě, břitva & zrcadlo, sestup do vody) naprosto TOP. Příběhově je snímek značně minimalistický, což mi osobně vůbec nevadí, ba naopak si myslím, že po předchozích dvou kouscích (až příliš příběhových) je tohle krok správným směrem - není třeba mnoha dialogů pro objasňování a posunování poměrně složité dějové konstrukce, je více prostoru pro tvorbu atmosféry atd. Zkrátka: mně je prostě bližší tohle minimalistické, artově laděné podobenství, než třeba gore vyvražďovačka (Oči starého Kostelníka) či pocta starým italským giallo filmům (Šest prstů v zeleném). Spousta lidí (hádám, že většina) to bude mít obráceně, takže to zde film nebude mít úplně nejlehčí. Každopádně fandim. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bulava je jeden z nejlepších amatérských režisérů v Česku. Jeho filmy mají hlavu a patu, jsou dobře natočené a mají i slušný příběh. A hlavně oceňuju dvě věci. Nesnaží se do filmu vecpat humor který nefunguje a má i celkem slušný herce což se moc na amatérský filmy nevidí. Karbon je solidní dávka fakt se na to i přes drobné mouchy dobře kouká, jen škoda zdlouhavosti sem tam je tu nudnější scéna. Ale jinak palec nahoru. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Snímek se natáčel převážně v odlehlých částech města Karviná. Jednou z nich je dnes již zaniklá osada Solca, kde kdysi stával rozsáhlý zámek Larisch-Mönnichů. (Luk80)
  • Film byl celý natočen pouze jednou kamerou, konkrétně digitální zrcadlovkou Canon eos 600D. (Luk80)
  • Poprvé se pod hlavičkou Horrorwatch vytvářel zvuk ve studiu. (Luk80)

Reklama

Reklama