Reklama

Reklama

Lví správce

(seriál)
Velká Británie / USA, 2010, 3x46 min

Obsahy(1)

Lev je jednou z nejobávanějších kočkovitých šelem – jeden člověk se ho ale nebojí. Jmenuje se Kevin Richardson a svoji kariéru zasvětil porozumění, záchraně a životu po boku těchto majestátních šelem. V jižní Africe vede soukromý park nazvaný Království bílého lva, kde se stará o několik smeček – jak napovídá název, jedna z nich je dokonce tvořena těmi nejvzácnějšími, bílými lvy. Na zdejším území ale žijí i hyeny nebo gepardi. Kevin dokáže se zvířaty žít, koupat se se lvicemi, mazlit se s mláďaty a bojovat s dominantními samci. Jeho úkolem ale není užívat si: na provoz parku musí neustále shánět finance a ve smečkách musí udržovat relativní klid. V tomto seriálu za ním podnikneme vzrušující i dojemnou cestu do fantastické africké divočiny a poznáme zblízka život skutečného „zaříkávače lvů". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Normálně nemám rád, když se mezi zvířata příliš vměšujou lidi a divoké šelmy se pak zdánlivě chovají jak domácí kočky a psi. Tady ale mam obrovskou úctu k tomu co pan Richardson vybudoval. Zvířata jsou zdravá s veškerou péčí a celý jeho komplex je evidentně bezpečný a nehrozí, že se mu někde podhrabou a někoho zabijí. Asi jsem ještě nic takového neviděl, nebo rozhodně ne v tomto měřítku a tak aby to nebylo na úkor zvířat. Rád bych navšívil některý ze soukromých afrických parků. ()

radek.896 

všechny recenze uživatele

Hodně mě to bavilo. Celkem jsem čuměl, že je se lvy ve výběhu sám. Může se stát, že na to doplatí jako Steve Irwin nebo pár v dokumentu Grizzly man. Nenudil jsem se a díl ubíhal velmi rychle. ()

Reklama

lioncel 

všechny recenze uživatele

Televize ´Prima ZOOM´ při premiéře prohodila určitě první díl s třetím (!) .. nevěřím, že to bylo podle originálu - vůbec to nesedělo : 2. díl = začleňování dvou mladých lvů do větší smečky (v prvním díle přitom toho jednoho pohřbili) + objevení a záchrana jediného přeživšího mláděte hyeny ze dvou zmasakrovaných vrhů, jeho krmení flaškou .. (v prvním díle bylo už jako mírně odrostlé umístěno do výběhu s ostatními hyenami) + vítání a zasvěcování brigádníků, kteří si za pobyt zaplatili (v prvním díle už přitom pracovali a pomáhali v parku) ... děj + návaznost 1. - 2. - 3.díl vůbec neseděla - ZATO OBRÁCENĚ ANO = 3. - 2. - 1. (když jsem je na to upozornil, ani mi nepoděkovali) ..... Jinak se jedná samozřejmě o jeden z nejzajímavějších dokumentů o těchto nádherných šelmách ... ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama