Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (420)

plakát

The Siege of Jadotville (2016) 

Poprvé jsem viděl něco z dílny Netflix a mělo to akci, dost napětí, herecké výkony byli opravdu na vysoké úrovni. Prvních 30 minut se nic nedělo, ale první útok Francouzů spojených s místními se povedl. Dost povedená hláška při rozhovoru v baru se zmínkou o dobytí Francie Rommelem za pouhé 2 týdny, během 2. světové války, to francouzského velitele hodně naštvalo. Škoda dlouhého začátku bez akce, jinak bych dal 5*.

plakát

Neviditelný (2020) 

Napínavá atmosféra s úžasnými dějovými zvraty a mnohdy nečekané změny z toho dělají opravdu skutečnou lahodu v napětí plus atmosféře. Konec dost překvapivý, ale první půlka filmu se dost vlekla, proto ubírám o hvězdu. Při scénách na psychatrické klinice jsem si hned vzpomněl na skutečnou lahůdku v hororech - Nenávist. Režisérsky to vypadá na nástup dalšího Jamese Wana a ještě jednou musím vyzdvihnout neskutečnou atmosféru, kterou podtrhuje výborná hudba.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Hodne povedeny film, ve kterem jsou I nudne pasaze, nekdy je to zbytecne zdlouhave. Moc hezka pocta jeho zacatkum kariery stejne jako 8 mile o Eminemovi, ktera ma ale vice emoci a dej do sebe zapada oproti 8 mile. Dost parada bylo nahlednuti k hudebnimu vydavateli behem aid koncertu. Ze jej opusti bylo logicke, ale zaver fimu byl bozsky. Po dlouhe done nerusili divaci pri filmu, video v kino svet Louny 14.1.2018.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Hodně kouzelné drama s dějovými zvraty, ale hlavní šmrnc tomu dávají rozporuplné postavy, které se jen tak nesejdou. Poslední půl hodina už neměla takový náboj jako ze začátku a proto srážím na 4*, ale k páté to nemělo rozhodně daleko. Osobně jsem nečekal, že by jeli nakonec až do Idaho a tak je konec na cestě tam výborným nápadem na ukončení filmu.

plakát

Dunkerk (2017) 

Moc hezké drama s dostatečným napětím, záběry a perfektní hudbou, která nás diváky provází od začátku do konce. 4* jsem dal za až zbytečně moc natahovaný závěr.

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Začátek byl famózní, příběh a scény také, jenže se zde vyskytují zbytečné scény jako dlouhá jízda po objevení indiána svačícího při ohních. Jak to skončí bylo jasné, ale gradace při honbě pohřbívače zaživa se povedla a to mě přesvědčilo dát 5*. Sice jsou to 2 různé tipy filmu, ale Nolanův Temný rytíř je v 5* mnohem silnější než tento Inňaritův počin. Jsem ale rád, že dostal konečně DiCaprio oskara, ale měl ji mít už za poctivý výkon ve Vlkovi z Wallstreet!

plakát

Zlodějka knih (2013) 

Příběh zněl zajímavě, ale po půl hodině jsem to dost často proklikával. Přeci jenom, filmů na podobné téma 2. sv či1. sv a dalších válek jsem viděl desítky a nic nového tam neukazují. Za mě to je průměr, protože mě to nějak moc nebavilo, ale jako příběhem to je reálně i na 4* u toho, koho to moc zasáhne, mě ne...

plakát

Zulu (1964) 

Výborný válečný film, ani jsem nevěděl, že se stalo ve skutečnosti... Pěkně natočeno, zahráno i hudba výborná.

plakát

Každý milion dobrý (2016) (TV film) 

Film je totální hrůza jak v hraní herců, tak i v ději. Dost srandovní scény byli, jak střílela po těch chlapech a závěr - nechápu, proč tam musí být tak hloupý zbytečný scény. A k lidem, co tomu dají 5*, ti nejsou vůbec soudní. Takové uživatele bych hned mazal, jak můžou hodnotit tak vysoko takovou příšernost?