Reklama

Reklama

Eminem - Rap God

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2013, 6:09 min

Režie:

Rich Lee

Hrají:

Eminem

Diskuze

Uživatel Ouwen smazal svůj příspěvek.

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

Soundtrack

a čo sa týka beatov, tak Eminem už nespolupracuje s Bass Brothers (myslím, že som čítala, že sa nerozišli v dobrom). taktiež, už nie sme na začiatku roku 2000, ale už máme rok 2014. beaty musel prispôsobiť tak, aby boli "fresh".

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

Soundtrack

"Někde jsem slyšel, že se tímhle novým CD chtěl vrátit do starých dob"

nie, Eminem v jednom interview hovoril, že chce priniesť nostalgiu. a keby si si prešiel texty, tak sú v nich plno referencií na jeho staré pesničky, či epizódy z jeho života.

ChArLeNe

ChArLeNe (hodnocení, recenze)

Soundtrack

myslím, že to je ten problém - ty hľadáš v jeho hudbe presne to, čo tebe sedí. očakávaš od neho, aby robil hudbu presne podľa tvojho gusta, a nie si schopný prijať niečo nové. namiesto hľadania piesní presne podľa tvojich kritérií, snaž sa porozumieť jeho hudbe. nie všetko nutne musí mať príbeh.

mimochodom, na albume MMLP2 je niečo pre starých fanúšikov (ako Bad Guy, Brainless napr.) a niečo pre nových (The Monster napr.). takže neočakávaj, že sa ti celé album bude jedného dňa páčiť.

a čo sa týka textu Rap God, text nie je iba taký halabala, i keď sa to môže na prvý pohľad zdať. rappuje o vychádzajúcich rapperov, ktorý ho chcú zosadiť z trónu, diskriminácia, a ako to je robiť hudbu zatiaľ čo si na vrchole. inak tá rýchla časť si robí srandu z rapperov, ktorí až príliš dávajú dôraz na rýchlosť na úkor textu. taktiež, viacerí uznávaní rapperi chválili Rap God za to, ako Eminem mení flow a koľko veľa ich v pesničke vystriedal.

a ako si si mohol nevšimnúť referenciu piesne "I´m Back"? kde konečne môžeme počuť tú časť, ktorá bola cenzúrovaná

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Jinak s tím, jak si říkal, že si v Rap God hraje s hlasem - mně to příjde jako 6 minut pořád dokola a především tam není žádný rým, který by vynikal, kdežto u spousty jeho starších songů jsou části, které se odlišují a já se na ně vyloženě těším.. u MMLP2 je to buď líbí/nelíbí..

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Ouwen

Legacy čistě na poslech vcelku fajn, i když taky má přes hlas nějaký efekt, toho si nejde nevšimnout.. příběh tam ale žádný není.. resp. příběh Legacy by se dal shrnout do - pár úryvků z Eminemova dětství, kdy největší výpovědní hodnotu má rým "Děcko ve škole mě zavřelo do skříňky, protože jsem před ním protočil oči v sloup", ale ucelený příběh tam není.. Aby bylo jasný, co si představuju pod pojmem příběh v rapu (Stana zmiňovat už nebudu, to bych tě asi urazil :D), tak třeba My Fault - Eminem dá nějaké holce na párty houbičky, ona s nima nemá zkušenosti a předávkuje se, následně Eminem na tuto situaci reaguje, vyhledá kámoše, vede s ním dialog a nakonec se to nějak "vyřeší" .. nebo 97 Bonnie & Clyde - Eminem žárlí na svou ženu (v té době už možná ex, to nevím), zabije ji i jejího přítele a s Haillie jedou autem zbavit se těl.. opět na sebe každý rým navazuje, dokonce tam vede dialogy se svou dcerou (v té době batole) a opět se to vyřeší.. navíc k vedení příběhu používá i ty zvuky, jak jsem zmínil v prvním postu (např. když ji hodí z mola do vody, tak tam je šplouchnutí, když je tahá po zemi, je tam slyšet praskání větví a šustění listí, což u songu s tímhle tématem vytváří fakt neskutečnou atmosféru) .. nepamatuju si, kdy jsem něco takovýho od Eminema slyšel naposled a přesně to mi chybí.. no a pak, abych ze sebe nedělal nějakého angličtináře a že mi záleží jenom na textech, tak to není přeefektované a není tam tolik elektroniky...

na příspěvěk reagoval ChArLeNe, Ouwen

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Ouwen

Fajn, zkusím, proštuduju si to a napíšu.. kdoví, možná mě naučíš mít to rád .. :p Jinak zapomněl jsem na Brainless, tu musím přidat k těm, které se mi líbí..

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Ouwen

Jo, jeho album jsem fakt slyšel a zrovna ty dva songy, které jsi zmínil (So Far a Bad Guy) mi příjdou nejlepší .. nicméně mě nezaujalo natolik, abych si nějak projížděl texty a zamýšlel se nad tím.. A já nemluvím o nenávisti, myslím, že jsem vcelku jasně napsal, co mi na jeho současné tvorbě vadí,..klidně může nahrávat veselé písničky, ale nesmí v nich být to, co jsem vytknul níže.. Pokud ti příjde, že si v Rap God nějak hraje s hlasem, tak doporučuju kteroukoliv z jeho starších, pár jsem jich tu vyjmenoval... Nemyslím to nijak špatně, protože vidím, že víš o čem píšeš a určitě ho v současnosti sleduješ víc než já.. Najde se teda na MMLP2 nějakej song, který má příběh (nevím, jak na tom jsi s jeho starší tvorbou, ale Stana hádám znáš a víš, o čem je..), kterej dává smysl a není to jen snůška rýmů?

 

předchozí post jsem smazal, protože jsem ho psal s přestávkama a po přečtení jsem zjistil, že nedává smysl :D

Uživatel Soundtrack smazal svůj příspěvek.

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Soundtrack

Eminem prohlásil v nejnovějším songu, že ho to už nebaví, zranil hodně lidí a už v tom nechce pokračovat. Každý ze své nenávisti vyroste. A myslím si, že Recovery je nejlepší album. Sice ta popová schránka a ten look není natolik super, ale v projevu slyším emoce, ten vztek, slyším tu změnu, prostě mu tu dospělost věřím. A Rap God je většinou v trojsmyslech, nejde o tu kadenci, slyšel jsem rychlejší bejky, ale to jak si hraje s hlasem, intonuje, ta čistá artikulace, jak mění tu barvu a výšku hlasu, co chceš víc? A na MMLP2 je třeba Bad Guy, který graduje jako hovado, So Far které navazuje na starší éru, ale už je ten přízvuk příšerný, sám to řekl v Not Afraid. Když se Eminem chtěl vrátit albem Relapse ke kořenům, jak to dopadlo?! Katastrofálně, rap bez emocí a je to falešný. A bud otevřený nové hudbě, já si chvilku na MMLP2 zvykal. Momentálně pracuje na albu SHADY XV. Ale z poloviny MMLP2 ke kořenům sahá, vážně jsi jeho album slyšel? Ty jsi bez nápadu, připomenu ti toto: "Můžete se pokusit číst moje texty dřív, než je vyhodím, ale nikdy nepochytíte z nich ten správný dotek, než je vyslovím!" 

na příspěvěk reagoval Soundtrack, Soundtrack

Soundtrack

Soundtrack (hodnocení, recenze)

Nehvězdičkuju, ale kdybych měl hodnotit subjektivně-objektivně, tak hodím 3*... kdybych měl ale subjektivně-neobjektivně, tak nad 1* nejdu, protože jako Eminemova fanouška mě fakt mrzí, jak se jeho tvorba změnila (čti zhoršila) - moc elektroniky, různých efektů, beaty na zblití, mele tak rychle, že se tomu snad ani nedá říkat flow a hlavně - především v tomhle songu - totálně bez nápadu - třeba mi chybí, jak si v těch starších beatech pouštěl v pozadí to, o čem rapuje (například https://www.youtube.com/watch?v=HFt6mc5130g).. kde jsou ty doby Stana/My Fault/Kim/97 Bonnie and Clyde/Guilty Conscience, kdy každý rým posouval děj kupředu.. Někde jsem slyšel, že se tímhle novým CD chtěl vrátit do starých dob, no mně se to teda zdá diametrálně odlišné (vybavím si jeden song, který kopíroval beat z tuším My name is, jinak nic). No, vybrečel jsem se, další cd snad bude lepší.. poslední, na kterým se mi skutečně líbily aspoň (dejme tomu) 3 songy, bylo The Eminem Show :p

na příspěvěk reagoval Ouwen, ChArLeNe, ChArLeNe

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

ChArLeNe

No. Mne tyhle lidi ale upřímně serou. Ať člověk zajebe do toho beatu co nejlíp, oni najdou něco co budou kritizovat. V týhle době se někomu zavděčit, to je nadlidský úkol. Eminem je však superhuman. Ta artikulace, údernost, intonace, rýmy... mne se třeba nerýmuje Though / And - no Eminemoj se to rýmuje :D 

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Nechápu komentář Marka1991. Em má právo o sobě tvrdit, že je rapový bůh. Jo a ten kec, že to dokáže každý. Tak to jsem zvědav, zda by mi předvedl tu rychlost rapu. SUMALAMA

na příspěvěk reagoval ChArLeNe

Reklama

Reklama