Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (266)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Veliká pecka a úžasná podívaná se skvělou partou lidí. Jen mě tam sral ten Polák, co pořád ztrácel pas, i když jeho pašování přes hranice je paradoxně nejlepší, nejnapínavější a zároveň také nejvtipnější část filmu. Samozřejmě to není moc o těch zemích, o nich se moc nedozvíme, ale opravdu jen o autech, lidech, problémech a konfliktech, ale natočeno je to opravdu skvěle, má to super momenty, je to vtipné, nesmírně, nesmírně motivující k něčemu podobnému a hlavně je to veliká pocta trabantům na pozadí nádherné země a krajiny, s neodolatelnými cestopisnými (vzdělávacími) komentáři, je to plné dobrodružství a vy to prostě prožijete s nima. Mě se to líbilo, jsem nadšen a těším se na další cesty. Dan Příbáň je opravdu neskutečnej frajer a tohle je napínavá pecka a dokumentární jednička. A nezpochybnitelná. 100%. ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý cestovateľský dokument, podobne ako ten z Afriky. Nie je veľmi čo vytknúť, teším sa na seriál, pretože je očividné, že veľa vecí bolo vystrihnutých. Rozšírenie tímu o Maluch a Jawu určite prospelo k celkovej pútavosti. A platí to, čo som písal už pri Africkom dieli, atmosféra je zachytená veľmi dobre a to je pre mňa pri tomto type dokumentu najdôležitejšie. 90 % ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

S Trabanty jsem si zajezdil už po Africe a tak jsem tušil, s čím tak asi přijdou u jejich pokračování s cestou až na konec světa. Když zrovna v té Jižní Americe byli, tak jsem zrovna vše sledoval na jejich Facebooku .Takže to pro mě zase nebylo až tak velké překvapení, když jsem ten konec světa viděl v tomto dokumentu. Každopádně to byla obrovská radost sledovat tuhle partu bláznů, kteří nám všem opět ukázali, že nic není nemožné. A hlavně je třeba se z toho neposrat, že jo. Jedinou výtku bych mohl mít a to především tu, že bych uvítal více záběrů na svět kolem než na různé ventily, vačky a bůhví jaké části motoru, který se jim cestou stihli na Trabantech a Maluchu zesrat. Nicméně natočili to po svém, dokázali nemožné a u jejich dokumentu jsem se pobavil. Klobouk dolů, lepší a sympatičtější cestopis plný dobrodružství jsem snad nikdy neviděl. K dokonalosti s touhle partou už mi zbývá jediné a to potkat Dana Přibáně na nějaké přednášce, tak snad se už brzo dočkám. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Pokud potřebujete spravit náladu, pusťte si Trabanty. Seriál jsem viděla už dávno a napálila mu pět hvězd, protože to bylo jako zjevení. Schválně jsem si před zhlédnutím filmu dala pauzu. Leč musím přiznat, že seriál je lepší, našlapanější, vtipnější. To však neznamená, že snímek by byl špatný. Ba naopak. A navíc je to pro mě příjemné vyplnění času, kdy čekám na nové díly o putování po Austrálii. ()

Langy10 

všechny recenze uživatele

Zajimavy, ne moc napinavy na tak velky dobrodruzstvi. Sestrihany do ne moc zajimavych momentu, krom konec sveta, par velkych poruch trabantu a jeden napinavy moment, kde o trabant prisli skodo,. Kazdopadne plus za to, ze tak historickym kouskem jako je trabant, lze podniknout tak velky dobrodruzstvi. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • V jedné ze scén se seznámíme i s kameramanem snímku, konkrétně v té ze začátku výpravy, Kameraman přijde zmlácený za ostatními a oznámí jim, že přespolní se mu pokusili ukrást kameru. (MatyM)
  • Cestovalo se skrze šest jihoamerických států, konkrétně přes státy Guyana, Peru, Bolívie, Brazílie, Chile a Argentina. (Terva)
  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama