Reklama

Reklama

Babadook

(festivalový název)
Trailer 1

Amelia prišla počas tragickej autonehody o svojho manžela. Ťažkú životnú situáciu jej neuľahčuje ani syn Samuel, ktorý trpí poruchou správania. Samuel ju navyše každý večer presviedča o tom, že sa v jeho izbe nachádza postava zo strašidelnej knihy, "Mr. Babadook". Je skutočným dôvodom jeho nevypočítateľného správania choroba? Alebo je Amelia natoľko unavená, že nie schopná vnímať skutočnosti, ktoré sa okolo nej dejú? (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (430)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Žena, ktorá dlhodobo trpí stratou manžela sa potýka s intenzívnym strachom jej syna, čo verí, že tajomný netvor Babadook sa objavuje v ich dome... Rozhodne ide o jeden z tých pôsobivejších a mrazivejších tohtoročných hororov, hoci vytúženou originalitou sa pýšiť nemôže, keďže je poskladaný z takého množstva (a to nielen hororových) námetov a motívov, až sa čudujem ako to pomerne bezproblémovo drží pokope. Niekde proste stačí trocha talentu, snahy a nevyhnutnej Kickstarter podpory; ktorá má potenciál postupne spôsobiť dlho očakávané, kvalitatívne oživenie moderného hororu. Osobne som čakal trošku viac, ale sklamaný určite nie som a pokojný spánok možno tiež dnes mať nebudem. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Horor trochu jinak, ale pořád kvalitní dílo. Já byl nadšenej, není to ten typický horor plný lekaček, krve a sraček, jak už to v dnešní době bývá. Atmosféru to má výbornou, místy jsem byl docela fakt posranej až za ušima. Kent to zvládl dobře, za mě určitě nejlepší horor 2014 protože ta atmosféra je fakt úžasná a napětí se místy dá krájet, dokonce jsem chvílema ani nedýchal. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec Poltergeista, Noční můry a Boogeymana mne příliš nenadchl. Novodobé duchařiny mě příliš neberou, daleko strašidelnější umí být leckterý krimi thriller, ba i upíři či monstra z vesmíru. Nejhorší je, že autoři postupně vrší jednu přepálenou scénu za druhou, a tak se film postupně přehoupne do komedie. Ženská řve, dítě řve, postel se třese (co působilo děsivě ve Vymítači, to je zde pro smích), obrázky padají, stěny pukají a člověku se chce smát na celé kolo. Ne, tohle vážně není strašidelné. V jistém okamžiku jsem si vzpomněl také na Dům u hřbitova. Trochu závidím těm, co se u filmu báli, já bohužel ne... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celkem luxusní horůrek s působivou atmosférou, kterou narušuje snad pouze jedno psychopatické dítko, jehož pokus o herectví je nesledovatelný. Na druhé straně barikády je zcela kontrastní Essie Davis, která si ovdovělou nervově zhroucenou matičku střihla opravdu luxusně! A máme-li matku samoživitelku a její dítě, které těžce nezvládá, leč se ze všech sil snaží, tak máme o naprosto depresivní atmosféru postaráno. Pár uleknutí na diváky číhá. Bubák určitě ujde. Nejděsivější však určitě není bubák, nýbrž ta představa, pokud se troufnete na chvíli vžít do role dané matky. Takový život by určitě nikdo vést nechtěl. Před sedmi lety se ji odebral na věčnost manžel a stále se nedokázala naladit na běžný život. V podstatě celý svůj život odevzdala svému nesnesitelnému dítěti. Vede těžce samotářský život. Svému úlisnému kolegovi odmítá roztáhnout nožky a pouze pomocí vibrujících přátel nahání v noci bobry, přičemž ji její synátor ani tuhle chvilku odmítá dopřát. Ve finále natáhne pomyslné bačkůrky pouze spoiler → jeden pejsek← spoiler, ale to na depresivnosti pranic nemění. Z mého pohledu určitě jeden z vydařenějších horůrků posledních let. I přes těžce nevydařený, divný, potažmo skoro až debilní závěr, budu hodnotit pozitivně. Cosi do sebe to mělo! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost psycho horor. Je vidět, že australská tvorba se od té hollywoodské dost liší. Je to prostě jiné než ostatní horory. Příběh se zaměřuje na zoufalou matku, která se není schopná smířit se smrtí manžela a nezvládá výchovu svého hyperaktivního syna. K tomu ji ještě v domě začne strašit onen Babadook. Málokdo by se z toho nezbláznil. Okolí ji odstřihlo, a tak se Samovou pomocí s touto nestvůrou bojuje sama. Konec je trochu netradiční... "Nemáš žádného tátu!" ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • Postava Babadooka sa v roku 2017 stala významným symbolom LGBT (lesbický, gay, bisexuálny a transrodový) komunity. Pomohol tomu aj fakt, že ho Netflix zaradil medzi tieto tipy filmov. (Marceloo)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno