Reklama

Reklama

Ostrov

Trailer

Obsahy(1)

Kim Ki-dukův čtvrtý film se stal senzací filmového festivalu v Benátkách. Odehrává se ve světě plném náznaků, vystavěném na postupném splývání intenzivního sexuálního vztahu a nádherné přírodní scenerie. Na odlehlém jezeře s plovoucími chatami potkává mlčenlivý Hyun-shik tajemnou dívku Hee-jin. Uprostřed vodní samoty se stávají milenci a krok za krokem se vzdalují lidskému světu. Silný tělesný vztah se odehrává ve znamení rostoucího napětí sexuality a smrti. Vztahu muže a ženy dominují současně vzájemnost i krutost, dále posilované vnějšími okolnostmi. Hyun-shik zabil ještě předtím, než přijel k jezeru, Hee-jin pohřbí v jezerních hlubinách prostitutku, která se bezděčně stala její soupeřkou. V semknutí dvou těl nebude žádné místo pro city přenesené ze společenských konvencí. Voda a krev postupně odplaví osudovou zátěž minulosti i vše, co nepatří k pudové a němé vášni, sahající od touhy přes žárlivost až po zuřivý hněv a naprostou odevzdanost. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

boshke 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem v této choré úchylárně měl hledat a je mi to docela jedno. Není normální natočit film s hloubkou (alespoň většina ji tam vidí) tak dobře ukrytou, že vyhlíží jako primitivní přehlídka masochismu, fekálností, brutality a sexu. Ti, co v tom cosi krásného a úžasného našli, museli už dopředu vědět, že to kdesi v tom hnusu je, jinak to není možné... 30% ()

venus 

všechny recenze uživatele

Nechápu? Na jedné straně nádherná krajina a na té druhé stahování žáby z kůže, mlácení psa, utopení andulky nebo ořezání živé ryby, která je pak puštěna zpět do vody... Vře ve mne odpor a znechucení. Další scéna, jež ve mne bouří krev a žene ji pod velkým tlakem do hlavy je, když Hyun-shik několikrát kopne Hee-jin do rozkroku, pak se na ní jako zvíře ukáji a nakonec si "tam" Hee-jin strčí háčky na ryby a trhne... O dálší scéně s háčky ani nemluvím... Zvrácené! ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrodenie lásky cez fyzicky precítenú bolesť mi pred rokmi evokoval veršík pesničkára Vladimíra Mertu: „Nenávist chodí ráda obnažená, to proto svlíkám kůži z těla už, to proto, že ve mně spí žena, to proto, že v Tobě se rodí muž“. Kim ki duk ma rovnako zasiahol prostredníctvom filmu, poskladaného z krásnych obrazov samoty, bolesti, smútku, smrti ...a spojenia. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Příběh lásky, vášně a krutosti. Ki-duk Kim nepotřebuje mnoho dialogů k vyjádření svých myšlenek srze filmové plátno. Téma lásky, kdy jeden o druhého bojuje krutostí na sobě i ostatních. I přes několik skutečně hodně brutálních scén film působí spíše lyricky. Nikdy jsem si nemyslel že by šla dohromady brutalita s romantikou. Do doby než jsem poznal Kim Ki-duka. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kontrast mezi přírodou a nasilím a sexem musí být zřejmý každému hned. Všichni zmiňují háčky, které se dostávají kam nemají (dívala jsem se na to se svýma spolužákama, takže hlášky typu: "Chtěl by ji šukat, ale má to háček" byly samozřejmostí, zřejmě i proto jsem nemohla ten film brát vážně, pochopila jsem většinu, konec si domyslela podle sebe). Tenhle film je tichý. Nic na vás nekřičí, nic vám nevnucuje, a tak je to i s postavami. Myslím, že nejlepší je se na to podívat ve více lidech a poté si o tom promluvit. Proč to skončilo tak, jak skončilo. Chtěl tím Kim Ki-duk něco říct, nebo prostě dostal nápad, "vyrobil" ho, aniž by tím chtěl něco říct. Možná jen tím chtěl něco ukázat. Určitě je to působivý film, o kterém se dá nakrásno debatovat. Jen ten konec může leckoho zklamat. Slabší 4*. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Týrání zvířat, které se ve filmu odehrálo, bylo podle slov režiséra skutečné. (Terva)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama