Reklama

Reklama

Shaolin fotbal

  • Česko Shaolin fotbalista (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sing je nadšený příznivec kung-fu, jehož úžasná "noha z oceli" zaujme slavného fotbalového trenéra. Společně sestaví mužstvo složené ze Singových bývalých šaolinských bratrů, motivovaných vidinou velké peněžní výhry v národním fotbalovém utkání. Ti se díky nevídané kombinaci prvků bojového umění a nově nabytých fotbalových dovedností zpočátku zdají být nepřemožitelní... Dokud nestanou před obávaným Týmem Zla v závěrečné bitvě o titul. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

Diamant odpad!

všechny recenze uživatele

Strata času. Nijaké poriadne posolstvo, ani zábava. Samotná myšlienka prepojiť bojové umenie s futbalom je úžasná, ale nie v takomto podaní. Reálnejší futbal so zmysluplnejšími akrobatickými kúskami zakončenými gólom by mohla byť naozaj umelecká lahôdka. Ak prehnané zobrazenia by chcel niekto brániť tým, že ide o akčnú poéziu, tak potom by sa žiadalo, aby sa v nej nachádzali zmysluplné obrazy, ktoré majú poriadne posolstvo obohacujúce človeka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Totálne hustá sračka, ktorú ani nemožno popísať slovami. Demencia vyžaruje z každého záberu. Síce má Chow svoj štýl, ale svoj štýl mal aj Joel Schumacher, keď točil Batmanov. Občas je tam pekný uhol kamery, ale to je všetko. Herci hraju strašne afektovane a sú na úrovni béčkového filmu.futbalové súboje sú nudné a príliš komplikované. Ich nerealistickosť mi neprišla vtipná, ale jedine tak trápna. Rovnako aj efekty. Úbohosť nemá medzí a vrcholí na konci v definitívnom zápase. Mám rád hong kongské akčné filmy (hlavne Jackieho), ale toto ide absolútne mimo mňa. PS: skladateľ kurevsky vykráda Elfmanovu hlavnú tému z prvého Men in Black. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Též bych chtěl být fotbalista- kanón jako Stephen Chow a vyslat takovou pumelici, že by strhala z brankáře soupeře všechno ošacení i s gaťaty a odvála ho spolu s půlkou jeho mužstva a brankovou konstrukcí daleko do dáli... Leč nejsem jím a trapně zakopávám penalty jako Golden Leg na začátku Shaolin fotbalu :-) _ Po Kung Fu Hustle jsem byl natěšen na další Chowovu heroickou řachandu. Ta si po letmých náznacích dávala docela na čas... Jakmile však kung-fu tým vleze na hřiště a začne hrát ehm... fotbal, ihned snímek má správné grády. Zvláště když k té trikové šarádě hřmí patřičně heroická hudba. Očividné digitalizace je ve filmu přehršel a pojetí nejkrásnější hry na světě je hovadina na n-tou, ale to mi bylo šumafuk, hlavně, že je to sranda. Míč je kulatý, na hřišti stojí dvě brány a dvě mužstva proti sobě... a pokaždé vyhraje Shaolin :-) A Chow by měl jednou natočit romantický film. Je vidět, že má pro dojímání diváka cit :-) ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Kdysi mi tento film přišel velmi vtipný. Jistě by mi přišel vtipný i nyní. Něco tak ztřeštěného se často nevidí. Bohužel si vzpomínám i na napříjmené záblesky nudy, které vlastně tvořily většinu stopáže. Pokud se na tento film chystáte, tak vemte na vědomí, že všechno mezi samotnými zápasy je strašné. Celkově to vidím na pěkné 2*. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

číňania majú extrémny zmysel pre humor (stačí si pozrieť sport bakka), ktorý nemusí byť každému po vôli. ja som sa u tejto futbalovej komédie skvele bavil a to ako pri zápasoch (špeciálne efekty nie sú nič moc extra ale to vôbec nevadí) tak i pri scénkach kde sa zdánlivo nič nedeje. občas je to geniálne vtipné a rozhodne to stojí za zhliadnutie. za pozornosť stojí i celkom slušná hudba. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Na většině území Číny byl film zakázán, protože před uvedením v Hong Kongu nečekal na patřičná povolení. (Morien)
  • V italské verzi jsou všechny hlavní postavy nadabovány profesionálními fotbalisty (Damiano Tommasi, Vincent Candela, Marco Delvecchio, Sinisa Mihajlovic, Giuseppe Pancaro a Angelo Peruzzi). V americké verzi Stephen Chow dabuje sám sebe. (Morien)
  • Shaolinský fotbalista předvádí humornou poctu legendě bojových umění Bruci Leemu. Nosí stejný účes a hraje i ve stejné žluté kombinéze, jakou měl na sobě Lee ve filmu Hra smrti. Když ho odnášejí z hřiště, tak má na sobě stejné brýle, jaké nosíval Lee, a leží na nosítkách ve stejné pozici, v jaké byl Lee položen v rakvi v Hong Kongu. (Morien)

Související novinky

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

Stephen Chow a Rogenovo „žihadlo“

22.09.2008

Když jsme naposledy psali o adaptaci legendárního rozhlasového a komiksového seriálu The Green Hornet, která je vysněným projektem komika Setha Rogena, spekulovalo se o tom, kdo si zahraje šikmookého… (více)

Reklama

Reklama