Říše hrůzy

Demonwarp

Horor / Sci-Fi

USA, 1988, 91 min

Emmett Alston

Do tohto filmu som sa púšťal s dosť nízkymi očakávaniami, pretože horory o smiešnych príšerách z vesmíru ma nikdy veľmi nelákali, avšak presvedčili ma celkom pozitívne hodnotenia. Napokon som celkom spokojný. Nedá sa povedať, že by ma tento film nejako upútal, ale keď už nič, tak som sa aspoň celkom bavil. Je to fakt len také vtipné béčko, ktoré sa na nič nehrá, naozaj ho netreba brať veľmi vážne. Skôr komédia ako horor.(9.8.2010)

Říše hrůzy je jedním z mnoha viděných hororů tehdejších lidmi přeplněných videopůjčoven, z něhož jsem si zapamatovala jen tu chlupatou opici a staršího chlápka s laclem, tudíž jsem až doteď neměla odvahu hodnotit. Po stažení VHSripu se španělskými titulky:)) jsem se dočkala roztomilého béčka s klacickou zápletkou, studentíky po domě uprostřed lesa cosi nahání. Je to chlupaté, vydává to zvuky jako Démoni od Argenta, máme se toho bát, avšak nás to spíš přivádí k smíchu, poněvadž to opravdu připomíná tělem spíš toho sněžného muže s hlavou opice. Jó kdyby místo něj hned nastoupili zombíci, kteří se ukázali až téměř na samotném konci, to by bylo jiné kafe, byť některé masky byly dost zoufalé, ale za svoji zdařilou trhavou chůzi si jedno malé bezvýzmnamné plus jistě zaslouží:)(2.7.2010)

Poctivé echtovní béčko... imbecilní scénář, blbé dialogy, mizerné herecké výkony a jako bonus George Kennedy v monterkách a oranžové čepičce... do toho přimíchejte pár nahatejch, kozatejch holek, zombie, jetyho a emzáky... a máte snímek Demonwarp. Tenhle snímek zahřeje u srdce a pohladí po duši každého milovníka brakových filmů :o)(12.4.2010)

• TO

Příšera vraždí v lese haldy studentíků a obnažených kozatých holek. Jejich těla následně ovládají mimozemšťané, kteří je potřebují k opravě své rozbité vesmírné lodě. Né úplně špatný horor, né úplně špatně natočený, s né úplně špatnými maskami, dá se vidět.(15.5.2006)

• Fox Mulder

Tento horror mě připadal chvílema k smíchu. Vraždící monstrum spíše připomínalo sněžného muže Yettiho, hrozně špatně napsanej scénař, hrozná režie a abych nezapomněl slaboduchý hlášky typu: Jak vypadám? Odpověď: Jako debil. Prostě jedna velká blbina.(15.8.2006)

• corpsy

Naozaj ´´majstrovské´´ béčko, do ktorého tvorcovia napchali zombies, mimozemšťana vyzerajúceho ako diabol - fakt podarený - a Bigfoota, pri ktorom mohli ostať, pretože v poslednej tretine sa snímok zmení na kvalitnú sračku a totálne zadupáva do zeme ako takú celkom sledovateľnú prvú ´´bigfootovskú´´ polovičku.(25.9.2011)

Už po pár minutách mi bylo jasné, že tenhle film nevidím poprvé a tak není divu, jak jsem si řádění této netradiční mimozemské invaze, plně užíval. A to i přes nekvalitní scénář, grotesktní masky, absenci logiky a kupu klišé, ze kterého by se dal klidně vydláždit Václavák. Taky musím upozornit ty, kteří čekáte nemilosrdný atak vesmírného putovatele ve stylu Predátora, Aliena či jiné mimogalaktické potvory. To vás zřejmě zklamu, jelikož většinu času budete svědkem útoků tvora, nápadně připomínající přerostlou gorilu s páčem statného metalisty. Že by snad vzdálenou planetu osidlovali přeroslí opičáci nebo chcete-li bigfooti?? No pokud vás to zajímá, určitě si sežeňte tuhle zábavnou ujetost.(22.2.2009)