Reklama

Reklama

Pátek třináctého 7

  • Česko Pátek třináctého 7: Nová krev (více)
Trailer

Jason je zpět, ověšený zahradní technikou a je (jako už tradičně) k nezastavení. Tentokrát ale narazil na zdatného protivníka v podobě traumatizované telekinezí nadané dívky...... (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Sedmička je jeden z mých nejoblíbenějších dílů, je profesionálně natočená s dobrým rozpočtem i když cenzoři kazili, co se dalo. Jason poprvé v podání Kane Hoddera má charizma totálního namakaného drtiče (vystříhané scény ten dojem ještě potvrzují) a přídavek s telekineticky nadanou hrdinkou přiživuje obvykle banální příběh. Snímek má fajn atmosféru, neotravuje s komediální nadsázkou a myslím, že řada vražd patří k nejlepším v celé sérii, Jason by měl s celou tou škálou zahradnických nástrojů používaných k mordování dementních postav natočit nějakou reklamu pro Mountfield. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Já si nemůžu pomoci, ale mě tento PÁTEK TŘINÁCTÉHO 7 neskutečně sedl. Doposud nejlepší díl ze série. Hned za ním trojka a pak šestka. Zbytek slabé průměry až podprůměry. Spoustu diváků si tu stěžuje na menší žánrové převedení do sci-fi ohledně tématu telekinetických schopností hlavní ženské hrdinky. Jenže mě to naopak přišlo jako příjemná změna, příjemné osvěžení do téhle hororové ságy. Mladá holka mi zde přijde sympatická, její psychickou narušenost z tragédie, která se odehrála v jejím dětství je pěkně zahraná. Samotný Jason zde má hodně prostoru, vizuálně vypadá už jako slizký zombík, který byl nějakou dobu uvězněný v jezeře. Vražd je teda docela dost a jsou někdy i vcelku brutální a nápadité. Třeba jedna velice úderná byla, kdy Jason popadne jednu dívku ze stanu, která je omotaná ve spacáku a mrští s ní o strom – to jsem čuměl s otevřenou pusou. Scény s telekinetikou mi nepřišly tak trapné jak tu někteří na CSFD píší. Nijak mě to nepohoršovalo. Atmosféra už je trochu jiná než v prvních dílech, ale furt je o co stát. Hudba je opět dobrá jako vždy – i jsem párkrát zaznamenal téměř totožné hudební motivy jako v sérii Halloween, což se cení. Tady si opravdu nemůžu moc stěžovat. Je to už samozřejmě dost ohrané, spoustu postav tu bylo jen tak jako nutný filmový doplněk, ale i tak jsem po herecké sestavě spokojen. Krom hlavní hrdinky mě třeba zaujal i zákeřný doktor. Takže dost řečí, za mě výborná část s Jasonem. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů ze všech. Z Jasona se konečně stal super nahnilý zombík,Kene Hodder je borec jako hrom a dává Jasonovi tak opravdu dobře namakaný vzhled. Film plyne dobře,nápad s telekinezí je opravdu dobrý a Jason má konečně pořádného soupeře,který se s ním nemaže a dává mu jednu ránu za druhou. Lar Park Lincoln se do role dost dobře vžila a narušenou dívku hraje opravdu skvěle. Jason má kupu nápadů na vraždění,nápad se spacím pytlem patří k těm nejlepším,stejně tak i pronásledování v lese s křovinořezem. Lar se postaví Jasonovi čelem. Za pomoci svých telekinezních schopností se ho ani nemusí dotknout,přesto dostane Jason nejvíce ran a zásahů z celé série. Střelí ho elektrický proudem,zabolí ho hlava po úderu gaučem,rozdrtí jej stříška,je škrcen na elektrickém drátě,propadne sklepem,tělo mu ozdobí hřebíky,pozná žár ohně. O jeho obličeji bez masky se musí mluvit,už jako o ksichtu,který vypadá z celé série nejlépe. Pokuď jde o stížnosti proč je ve filmu málo krve,ikdyž zní v podtitulu,zde je vysvětlení. Původně se mělo jednat o první střetnutí Freddyho Kruegera a Jasona Voorheese,ale vznikl tu problém. Práva na Pátek 13.ého vlastnil Paramout a na Noční můru v Elm Street zase New Line Cinema a nevznikla žáídná domluva,tak z nápadu sešlo. Na filmu se vyřádila také cenzura. Scéna,kdy Jason chytne toho černocha z dodávky je mnohem delší. V necenzurované verzi mu Jason rozmačká hlavu,tak,že mu celá hlava exploduje. Stejně tak i scéna se spacím pytlem je o něco delší. Kene se natrápil s těžkou pohyblivou loutkou a to mlácení o strom se zkrátila pouze jen na jeden úder. A tohle není všechno. Film měl prostě smůlu v tom,že si ho podali cenzoři a byl také trochu sestříhán,proto ke konci skáče k jedné vraždě k druhé. O režisérovi Johnovi Carlovi Buchlerovi si vůbec nemyslím,že je psichicky labilní,podle mě je to génius a právě tihle režiséři točí ty nejlepší filmy na světě. A nikdo a žádný komentář mi ten film nijak nepomluví nebo nezošklivý. Dlouhý komentář? No a co? ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kane Hodder poprvé v akci! Sedmý díl s podtitulem Nová krev je podle mého názoru úplně posledním filmem, který ještě stojí za to. Jason dostal místo Tommyho Jarvise jiného a obstojnějšího soupeře, humor je tentokrát skoro vynechán, Manfrediniho hudba má ještě snahu vytvářet jakési napětí, a stejně jako v šestce se tu Jason prohání po lesích v celé své ožrané kráse a kydlí to tu jednoho po druhém, nejčastěji hned pěkně po dvojicích. Bodycount se tak vyšplhal na slušných 14. Největším prohřeškem byl tak zásah MPAA, díky které musely být všechny mordy úplně sestříhané, a jde to sakra znát! V původní verzi totiž Jason v detailu seká ostřím do ksichtu, drtí hlavy na sračku a při spacákové scéně praští s obětí o strom šestkrát, ne jednou. Pátek třínáctého tak ztratil nutnou dávku brutality, a utrpěl tím jak film, tak fanoušci. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Mírný zlepšení oproti předchozímu dílu ... Vzhled Jasona dostává lepší a lepší nádech, konkrétně tato varianta s řetězy kolem krku, vzadu viditelnou pátěří a roztrhaným oblečením se mi líbí ze všech dílů nejvíc. Co mě ale zaráží (a bylo to tak ve všech předchozích dílech) je to, jak Jason vždycky pohodovým krokem dožene všechny oběti, který utíkají docela rychle ... Bohužel svými pohyby Jason pořád vypadá jako nemotora a to mu trochu na image zabijáka ubírá na důvěryhodnosti. Trochu slabší je i to, že na přehršel vražd, nepřipadne opět ani jedna originální, nebo taková, kteoru byste si fakt zapamatovali. Telekineze mi v tom vůbec neseděla a tak trochu jsem si říkal, jestli to bylo nutný vůbec do této série zatahovat. SPOILER v 7. pokračování Jasona zasáhl el. proud, byl do něj vystřílen zásobník z pistole, utrpěl několik nehezkých pádů, hořel, schytal asi 20 hřebíků do celýho těla, vybouchl, zřítila se na něj terasa ... vážně nevím, co na něj kdy zabere :D ()

Galerie (134)

Zajímavosti (24)

  • Keď Tina (Lar Park-Lincoln) spoločne s matkou (Susan Blu) prichádzajú autom ku Crystal Lake, môžeme vidieť, že cesta je bahnistá. Hneď v ďalšom zábere zvnútra auta je však cesta už iba prašná. (GTS_PUNK)
  • Náklady na výrobu činily 4 miliony dolarů. Film byl nasazen do 1 796 kin a za první promítací víkend v USA utržil 8 245 038 amerických dolarů. Celosvětové tržby byly 19 170 001 dolarů. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama