Reklama

Reklama

Fanfán Tulipán

  • Itálie Fanfan la Tulipe (více)
TV spot

Obsahy(1)

Kdepak je mladý bouřlivák Fanfán? Hledá ho celá vesnice v čele s otcem mladičké Marion: Jejich předtucha je správná, v jedné z kupek sena je určitě najdou. Marně se Fanfán snaží o útěk, rozezlený otec jej dostihne a trest by měl být na doživotí. Čeká ho cesta k oltáři s krásnou Marion. Ale přesto, že má tato mladá venkovská dívka všechno, co má mít, Fanfánovi se ještě nechce do venkovského chomoutu. Když mu krásná cikánka předpoví z ruky šlechtickou budoucnost, má hned o důvod víc, proč ze svatby utéct, byť k verbířům. Fanfán udělá všechno pro to, aby se věštba naplnila a on se oženil s královskou dcerou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (165)

kobejn 

všechny recenze uživatele

(Quote=Golfista) Francouzská dobrodružná klasika s nepřekonatelným Gerardem Philipem a nádhernou Ginou Lollobrigidou. Možná to bylo tím, že jsme byli zásobeni ze západu především francouzskou produkcí, ale na tyhle filmy jsou nejkrásnější vzpomínky :-) (Quote) Ano, nezbývá než souhlasit s těmito slovy, nicméně to není celá pravda, protože tadle dobrodružná klasika je především jedna velká ptákovina, sice jakože roztomilá, ale taky místy už dost sešlá a trochu nevtipná (ten závěr), samozřejmě to vše z dnešního pohledu... ale právě pro ty vzpomínky to nadšení chápu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná kdybych ten snímek viděl jako dítě, což si nepamatuji, měl bych k němu trochu jiný vztah a bavila by mě jeho akce - a musím uznat, že šermířské souboje jsou skvělé - a jeho humor, ale asi už jsem na to moc starým, nevím, ale tohle mě prostě nějak nenadchlo. Je to taková hezká zábava s fajn hrdinou a krásnou hrdinkou. ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pěkný film, dokonce se mi to líbilo natolik, že bych i ocenil, kdyby to bylo delší. Hrdinský Fanfán Tulipán uteče před sňatkem do armády a v boji o svou lásku dokonce porazí i celou nepřátelskou armádu. Dějově se mi to líbilo, je to dobrodružné, ale zároveň i takové odlehčené, že člověk si u tohoto filmu hezky odpočine a i se zasměje. Jenom snad jeden nedostatek a to, že v dnešní době už u těch soubojů poznáte, že to je hrané, ale tehdy asi filmaři ještě neuměli natočit tak kvalitní triky. :-) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Však ano, klasika... Tento status se neopovážím strhnout, ale mě osobně ten film ze zvláštního důvodu zcela nesedne. Taková pohádková romantika s charismatickými herci a výpravností na druhou se stává klasikou lehce. Na druhou stranu ten film nemá nějakou výraznou slabinu. Bohužel , mnohé Francouzské filmy jsou méně proslulé, ale mnohem lepší ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Dobrodružné? Pche, rošťácké! A rošťáky na rozdíl od dobrodruhů a hrdinů (jenž berou své poslání až příliš vážně) nelze nemilovat. Zvlášť když mají šarm Gérarda Philipa. Byla chyba tento film tak dlouho obcházet, ale víte, jak to je: lepší pozdě nežli později. A ve svém věku mohu stále snít, že povedu podobně krásný život! 80 % ()

Galerie (50)

Zajímavosti (13)

  • Madame Henriette skutečně byla velkou milovnicí hudby a ovládala hru na různé nástroje. Nicméně navzdory filmu, kde hraje na pianino, ovládala ve skutečnosti hru na violu da gamba. (ajaxx)
  • Slovo „fanfán“ má původ ze slova „fan“ = ctitel, obdivovatel, nadšená osoba. Zdvojený fanfan pak znamená obdivovaný, miláček. (sator)
  • Při šermířském souboji se Gerard Philipe zranil, ale vykroutil se z toho zcela po svém způsobu: "To nestojí za řeč! A nakonec to je stejně moje chyba, špatně jsem se mu postavil."  Odnesl si rozseklé čelo a propíchnutou ruku. (Rosalinda)

Reklama

Reklama