Reklama

Reklama

The Legend of Barney Thomson

  • Velká Británie The Legend of Barney Thomson (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barney Thompson (Robert Carlyle) žije v Glasgow a je nudným, nezajímavým holičem. Jeho zoufalý život se ale otočí o sto osmdesát stupňů, když omylem zabije svého šéfa. Po této události se dostává do groteskně absurdního světa sériových vrahů, o kterém nemá ani ponětí. Musí rychle zahladit stopy, protože na jeho stopu se vydává Detektiv Inspektor Holdall (Ray Winstone). (hendrich6)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (22)

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Černá komedie ve stylu Jedna ruka netleská, se spoustou mrtvol rozsekaných na roztodivné kousky a spoustou skotského nářečí. Režijně nijak špatné, ačkoliv to místy připomíná spíš divadelní hru. Obsazení hodně fajn a stejně tak humor – když funguje, což je tedy spíš v první polovině. Blíž konci už začíná být scénář zbytečně vyhrocený a finále je příliš absurdní i na úmyslně absurdní charaktery. Celkově vzato ale příjemná podívaná, s jako vždy výborným Carlylem a netradiční Emmou Thompson. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Postavy tady mě zaujaly hlavně tím, že se jednalo o celkem povedené karikatury. No a také tím, že je hráli herci, kteří jsou celkem známí. Emma Thompson mě tu hodně překvapila a musím uznat, že bych měl co dělat, abych ji poznal, kdybych nevěděl, že je to ona. Celkově má ale z filmu takové spíše rozporuplné pocity. ()

Reklama

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

What?? Strašně mě zajímalo, jak bude Robert Carlyle vypadat v jiné roli než v roli Rampelníka. A jako dobrý no, už nikdy. Zlatý Rampelník! Tohle je taková blbost. Jakože ano, smáli jsme se, ale smáli jsme se té absurdnosti, protože to fakt nešlo. To je tak idiotské a nereálné :D no i když... :D No je to blbost, ale pokud vám tyhle filmy vyhovují, tak je to trefa do černého ;) a budete spokojení. Jedna hvězda za Roberta a druhá za smích. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Robert Carlyle poprvé na režisérské stoličce celovečerního filmu. Co z toho vzniklo? Divný skotský příběh odvyprávěný jejich zvláštním jazykem (doslova i v přeneseném významu). Zůstalo to někdy na půl cesty. Černý humor nebyl vyladěný, postavičkám něco chybělo, zápletka nevytěžila potenciál...inu Skotsko no :) . 59%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

(Ne)svatý Roberte, padám ti k nohám a volám třikrát sláva haleluja! Konečně! Konečně zase jednou totál neinfantilní nekreténská, no zkrátka komedie, u které se, wait for it, zasmějete, hahaha. Příběhově je to samozřejmě absurdní pakárna, ale zahraná s takovou láskou k černé komedii, až jedno oko nezůstane suché. Carlyle napoprvé jako rejžisér naznačil, že se s ním musí počítat i na režisérský sesli. Ovšem film, jak naznačuje i zdejší hodnocení, to není pro každýho, tři podmínky, aby jste si tuhle Legendu Barneyho Thomsona užili: 1) Máte rádi Roberta Carlylea, 2) Máte rádi komedie černé jak tér, 3) Máte dostatečně velkej mrazák... ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama