Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh vypráví o rodině upírů, která žije ve městě společně s normálními lidmi. Skupina mladých reportérů se vydává o této rodině natočit reportáž, ve které chtějí ukázat způsob a styl jejich života. Jsou ale doopravdy tak neškodní, jak tvrdí? (Miseet)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

beso74 

všechny recenze uživatele

A je to tu, z tieňa vystúpila ďalšia utláčaná menšina a požaduje svoje práva. Sú to stáročia prenasledovaní úbohé nočné stvorenia, ktoré by konečne radi žili, v mieri a harmónii, bok po boku svojich ľudských bratov. A aby si vylepšili svoje renomé, jedna takáto rodina pozve k sebe na zopár dni (pardon noci) trojicu dokumentaristov, aby natočili reportáž o ich rutinnom živote. A filmári sa postupne dozvedajú, že náboženské symboly, cesnak či iné zaručene pravdivé fakty o upíroch sú len babskými povedačkami, pretože upírov môžte pokojne vidieť v zrkadle, cesnak im príliš nevadí a zastrúhaný kôl v srdci je pre nich rovnako nebezpečný ako pre iné živé tvory. A ľudskú krv síce potrebujú, ale moderná doba dokázala vyriešiť aj túto ošemetnú vec - existujú totiž krvné banky, ktoré ich zásobujú. Aspoň tak to tvrdí hlava upírej rodiny Andrew. A dokumentaristická úderka mu nemá dôvod neveriť, no aspoň do čias, kým sa do interview nezapojí aj dvojica synov. Jeden z tých pozerateľnejších zástupcov FF ťaží predovšetkým z hereckých výkonov, oveľa horšie je to už zo scenárom a trikmi. Už začiatok je poriešený trochu nešťastne, osud filmárov je hneď prezradený (hoci v tomto žánri sa s tým tak nejako počíta). Oveľa horšie je zistenie, že celá nosná premisa - upíri pozvali štáb, aby si vylepšili imidž - stojí od začiatku na hlinených nohách, hostitelia totiž svojimi vyjadreniami a skutkami systematický presvedčujú filmárov o presnom opaku. Navyše, je tu veľa iných nejasností, prečo nesmú mať pri sebe svätenú vodu, kríže či koly, ak sú to všetko povedačky? Dojem z filmu narúšajú aj obludná počítačová animácia, tie triky sú jedným slovom strašné a nezachráni to ani pridanie atmosférických poruch obrazu do týchto scén. A tak celá táto sonda do duše upíra si zachránila svoju česť jedine vďaka hereckému obsadeniu, v ktorom sa na pomery tohto subžánru objavujú pomerne známe tváre. P.S.Filmový plagát robil niekto, kto nemal o filme ani páru, kým upirie špičáky sú vo filme označené za folklór, na plagáte dominujú... ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Priznávam, nečakal som, že ma bude Living Among Us aspoň z nejakej časti baviť. Jednak nemám rád found footage a jednak nemám rád vampire filmy, takže spojenie týchto 2 žánroch nie je pre mňa. Ale hoc herci hrajú priemerne, scenár je pre primitívov a efekty sú zlé, svojim spôsobom to stále baví a na to všetko sa pozerá celkom príjemne. Divák z toho vlastne ani nemôže byť sklamaný, pretože už predom od toho nič neočakáva a dĺžka filmu je pomerne krátka, takže nakoniec som spokojný. ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Nuž, jakou kritiku k tomuto snímku dát?... Opět nesmyslné uplatňování stříbra na upíry, ač od starověku jest známo, že stříbro nesnáší a vyhýbají se mu jako čert kříži vlkodlaci... Jestliže je jedno téma spisovateli a scénáristy stále čerpáno, podobně jako zlato z jedné žíly zlatokopy, dříve či později nezbude k těžbě nic... Leč i přesto se najdou takoví, jako je B. Metcalf, a alespoň z několika prachových zrnek zlata uvízlého za jedním nehtem věří, že je možno z nich vytavit zlatou cihlu. A když si konečně uvědomí, že to není možné, nechá roztavit olovo a ulít cihlu z něj. Než vychladne, posype ji pár zrnky onoho zlatého prachu. Doufajíc, že divák je stejně hloupý jako on je chytrý, tuto cihlu divákovi skutečně předloží a za čisté zlato ji vydává... Že by ho s ní vzal po hlavě i velemecenáš alchymie, Jeho císařská Milost, Rudolf II., snad netřeba zpochybňovat... Co však je třeba na této filmové zlaté cihle ulité z olova zpochybnit v kladném slova smyslu, jsou překvapivě ona drobná zrnka zlatého prachu, jimiž jsou herecké výkony... B. Metcalfa bych za jeho vidění diváka jako naprostého pitomce postavila na pranýř... A jeho majetek dala zpeněžit, abych posléze finance přerozdělila mezi herce, a docenila tak jejich herecké výkony... Jen a pouze toto mi brání v tom, abych snímek dala poslat do Odpadu. 20% a jedinou hvězdu tak dávám z tohoto důvodu. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Hledal jsem filmy pod tagem found footage a našel jsem tento film. Myslel jsem si, že kombinace found footage a upíři bude špatná, ale byla v celku dobrá. Zde byli upíři pojati jako nějaký virus, což bylo zvláštní. Film mi ubíhal rychle a kravina to nebyla. Ale na rok 2018 mi to přišlo celkem chabé, mohlo to nabídnout trochu víc. Kdyby tenhle film byl tak z roku 2013, tak na ten rok by to bylo originální. Postavy mi nevadily, jen ta blondýna celej film simulovala a pak se nakonec obětovala u konce filmu. Efekty byly celkem podprůměrný, ale to můžem hodit za hlavu, protože děj byl dobrej. Když jsem film zkouknul, tak jsem z toho měl docela dobrou náladu, protože takovejhle film se vidí málokdy a filmy, který teď za poslední dobu vidím jsou často průměrné. Ještě se kouknu na nightlight a grave encounters (další found footage filmy). VYHODNOCENÍ: STŘÍBRO > JINÝ MATERIÁL ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Televizní štáb točí reportáž o životě upírské rodiny, ale ne vše jde podle plánu. Asi každý si vzpomene na Co děláme v temnotách a jistá snaha přiblížit se téhle klasice tu je, ale Metcalfovi se nedařila komediální linka, takže výsledek je podivný. Celkem příjemně překvapili herci, mezi kterými nechybějí známé obličeje. V podobných případech člověk čeká netalentovaná ječící jelita, ale tady to je pravý opak. Najde se i pár důvodů k úsměvu a trocha té krve, ale když to přeženu, tak z celého filmu je solidních tak 25-30 minut čistého času. 30% ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Točilo se v Los Angeles, v USA. (Tomas_TM)
  • Pri večeri, keď upíri popíjajú krv, jeden z upírov spomenie, že sa jedná o krv z Českej republiky. (TomX2)

Reklama

Reklama