Reklama

Reklama

Boží mlýny na prodej

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2014, 30 min

Režie:

Filip Remunda

Obsahy(1)

Dokument o snaze dobrovolníků zachránit pardubickou industriální památku od architekta Josefa Gočára. Budova Automatických mlýnů v Pardubicích je jednou z prvních slavných návrhů architekta Josefa Gočára. Gočárovy stavby patří k vrcholům české moderní architektury. Mlýny, které se stavěly v letech 1910 až 1925, jsou inspirovány anglickými stavbami z režných cihel. O boji za záchranu této památky a jejím využití jako veřejného prostoru vypráví tento dokument. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Už jsem to zde psal několikrát, Filip Remunda je dle mého tím slabším článkem z hvězdné dokumentaristické dvojice, která na i za Kavčími horami operuju. Zde je další důkaz. Ač jsou Boží mlýny na prodej pouze středometrážního rozměru, nečekejte žádnou hlubší sondu. Nerozjíždějí se zrovna nejrychleji, ale v závěru začně být Remunda konečně trochu "investigativnější" a i odpovědi lidí na kameru jsou trochu smysluplné a k tématu. Na první polovinu očividně chyběl zajímavý materiál. Asi bych si přál něco trochu tradičnějšího, dokument v zaběhnutém celovečerním formátu. 40 % ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že tomuto dokumentu něco osobitého chybí, což je opravdu škoda :-( Každopádně, by si architektonická památka zasloužila daleko více prostoru a pochopení lidí o její záchranu pro další generace!!! 50% ()

Reklama

Reklama