Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Ahoj, kamarádi zlatý, dnes se spolu podíváme do firmy Vifon, kde se vyrábí takzvané čínské polívečky, který si moc rádi dáváme do pupíku. Tady vidíte, jak se různé soli dochucují a... ejhle a jsme na konci výroby těhlech mazlíků. Tak, dnes to bylo krátké, kamarádi moji milý, a zítra se podíváme na firmy, které s námi odmítly natáčet. ...Pan Vaněk je svéráz, který je zároveň svěžím větrem českého kulinářství, pohromou šulinů nekalé výroby a očividný milovník dobrého poctivého jídla. Jeho pořad má správný náboj, nenudí a můžu potvrdit, že je i dokonale agitační, jelikož jsem se sám jím nechal několikrát ovlivnit a mnohé výrobky už nekupuji a jiné naopak kupuji. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl Kuře – 36denní životní cyklus. Poučné. Čekal jsem viditelné týrání zvířat za účelem větší produktivity a nic. Pobavila mě hláška, že líhnutí nelze uspěchat. Ale doba růstu kuřete je třikrát kratší - 36 dní.Potěšilo mě také, že se kuřata nekrmí antibiotiky a růstovými hormony. 19,5 kuřete na metr čtvereční- možná jsou extrovertně společenská. ()

Reklama

Dadel 

všechny recenze uživatele

Jsem fakt zklamán, že R.V. přestal dělat Peklo na talíři kvůli TOMUHLE. Peklo bylo užitečný pořad, který mi častokrát poradil, co nakupovat, a mnoha výrobcům bylo určitě trnem v oku. Jídlo s.r.o. je jen neškodné TVŠ (pro mladší ročníky: Televizní Vysílání pro Školy - minidokumentíky pro žáky ZŠ, které vysílala ČST v dopoledních hodinách ve dnech školního vyučování). Podívejte děti, takhle se dělá šunka. Podívejte děti, takhle se dělá chléb. Většinu dílů jsem jen proklikal, je to nuda. A ještě, Martine Krušino, je super, že máš rád Editors, ale cpát A Ton Of Love do každého dílu je nejlepší způsob, jak tu písničku lidem zprotivit. ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Pořad je veden velmi zajímavou formou, kdy se kuchařský odborník Roman Vaněk dostává do různých firem zpracovávající potraviny. Líbí se mi, že i když tomu nejspíše dost rozumí, tak se šéfů výroby ptá jak malej Franta - pořad je vhodný i pro technologicky či chemicky méně nadané kusy. Navíc jeden z důvodů, proč jsem v poslední době hodně omezil tzv. šmakulády, protože vidět, jak se vyrábí je opravdu nechutné. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Věcné, v lecčem poučné, trefné a leckdy zajímavé v tom smyslu, že se jedná o projekt, který provokuje a vytváří prostor k diskuzím nejen o jídle. Formát samozřejmě zapadá do koncepce internetové televize a vzhledem k probírané látce těží z profanovanosti tohoto tématu, kterého se tvůrci zhostili zase o něco jinak, než v podobných pořadech. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama