Reklama

Reklama

Jídlo, s.r.o.

(pořad)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pořad Peklo na talíři na Stream.cz si za dobu své existence stačil vybudovat kultovní pověst. Jídlo, s.r.o. ale chceme pojmout trochu jinak. Už nechceme jen o "šmakuládách" mluvit, už nechceme jen číst etikety a rozčilovat se nad nimi. Teď vyrážíme do terénu a chceme se dozvědět všechno o základních potravinách jako je mléko, šunka, pivo, párky, chleba atp. Jak se vlastně vyrábí? Jak se liší výroba "šmakulády" a kvalitního produktu? Je kvalita opravdu o tolik dražší? Půjdeme do největších továren v zemi, které denně vychrlí tuny stejného výrobku, půjdeme i do domácích výroben, kde tradice a kvalita jdou ruku v ruce. Půjdeme se ptát do supermarketů, které produkci domácích výrobců ovlivňují víc, než si lidé myslí. Budeme pátrat po legislativě, která výrobu upravuje. Je dostatečná? Kdo je zodpovědný za mezery nebo nelogičnosti v zákonech, na které doplácí spotřebitel? To všechno chceme zjistit. A pokud možno také změnit. (StreamCZ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (83)

dwbmb 

všechny recenze uživatele

První díl připomíná Chléb náš vezdejší s mluveným komentářem, koncentrovaný do pár minut (a tím i zajímavější). Nevidíme nic hrůzostrašného, ale porcování prasete tak, jak jsme si představovali, že by asi mohlo vypadat. Možná naopak ještě snesitelnější a lidštější, než jsme si představovali. Ta správná chuťovka nás teprve čeká v dalších dílech, které ukáží směr celého pořadu. Podle dosud uvolňovaných ukázek to vypadalo, že na nás vrhnou špínu, ale zcela zjevně se dozvíme i něco pozitivního. Hodnocení se pravděpodobně změní na základě dalších dílů. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem díl Kuře – 36denní životní cyklus. Poučné. Čekal jsem viditelné týrání zvířat za účelem větší produktivity a nic. Pobavila mě hláška, že líhnutí nelze uspěchat. Ale doba růstu kuřete je třikrát kratší - 36 dní.Potěšilo mě také, že se kuřata nekrmí antibiotiky a růstovými hormony. 19,5 kuřete na metr čtvereční- možná jsou extrovertně společenská. ()

Reklama

Uesbe 

všechny recenze uživatele

Vanek je lepší novinár než mnohí študovaní ,,reportéri" a narozdiel od Tumu neverí konšpiráciám ani nepotvrdeným teóriam.......veľmi chválim prístup, ktorý len ukazuje divákom postupy a princípy a nechá ich, aby sa rozhodli, či sa im páčia....to ochutnávanie mi príde celkom v pohode, je to také ,,testovanie na sebe" ()

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele

Pořad je veden velmi zajímavou formou, kdy se kuchařský odborník Roman Vaněk dostává do různých firem zpracovávající potraviny. Líbí se mi, že i když tomu nejspíše dost rozumí, tak se šéfů výroby ptá jak malej Franta - pořad je vhodný i pro technologicky či chemicky méně nadané kusy. Navíc jeden z důvodů, proč jsem v poslední době hodně omezil tzv. šmakulády, protože vidět, jak se vyrábí je opravdu nechutné. ()

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Peklo na talíři bylo mnohem zajímavější, ale i tak super pořad kde se lecos dozvím. Ovšem ta ujetos ohledně komixů a keců, to mě fakt dere. Dobrý chtěli to nějak odlišit, ale Romanovi hlášky jsou tragické a uměle tlačené a komix jen zdržuje od vlastního pořadu. To co bylo v pekle zajímavé je tady trapné ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Roman Vaněk ukončil produkci pořadu Peklo na talíři (od r. 2012) a začal s filmováním tohoto pořadu údajně protože bylo načase vydat se jiným směrem. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama