Reklama

Reklama

Thomas Rourke (Johnny Strong) projíždí napříč celou Amerikou bez jediného cíle. Přišel o svojí rodinu – vinou neznámého mutagenu, jenž z lidí udělal nestvůry toužící po krvi. Amerika je zdevastována. Avšak při jedné přestřelce zachrání život jisté Sam (Chelsea Edmundson). Ta mu nabídne bezpečné útočiště s municí a potravinami. Už od počátku mezi Thomasem a zbytkem party vyčnívá nedůvěra, ovšem během následujícího útoku nestvůr si celý tým uvědomí, že musí hodit za hlavu veškeré spory a spolupracovat. Především, když samotná základna začne být nestabilní a nedaleko se nachází funkční letadlo, které se zdá být jedinou šancí na přežití... (Ouwen)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

William Kaufman má za sebou převážně podprůměrné akčňáky, takže jsem od jeho nového snímku příliš neočekával. Avšak někdy i slepé kuře najde zrno, a tak jsem se blahosklonně uvolil dát jeho hororové premiéře šanci. Jakožto největší hororový expert zde na csfd.cz však bohužel musím deklarovat, že Daylight's End nemá s hororem společného vůbec nic. Ano, vyskytují se v něm jakési zombies, ale místo nich si tam může divák dosadit například obyčejné vojáky a výsledek bude úplně totožný. Kdo by totiž od hororového snímku zcela poprávu očekávál alespoň špetku hororové atmosféry, bude v případě Daylight's End naprosto zklamán. Dostane místo ní prostoduchou střílečku mizerné kvality. Ruce pryč. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné postapo postavené na střílečkách. Většina lidstva zmutovala do jakési formy upírů s myšlením zombií, které zabíjí slunce, ale i kulky, česnek a kříže nejspíš ne. Solidní kamera, našlápnutá hudba, opuštěné mrakodrapy, přeživší bojující o život, nájezdníci, spousty mrtvol. Thomas, psanec s kamennou tváří, si moc sympatií nezíská, byť má být asi kladnou postavou. Ale sám říká Sam:,,Jak víš, že jsem dobrej?" I zbývající postavy jsou nemastné neslané, takže divák může sympatizovat třeba s Alfou (ne Alfem) a nevadí to.Kratší akce jsou napínavé, mají spád a atmosféru. V závěru se ale střílečky rozpliznou do nekonečné počítačové hry, kterou ovšem hraje někdo za vás. Oddechovka na jedno podívání, která neurazí. Prospělo by jí zkrácení. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Obrovsky mě kaufman zklamal.Po solidnim Hříšníci a svatí sem trochu naivně čekal,že jeho kariéra se zase posune.jenže chlapec šáhnul po látce která je solidně vybrakovaná.Levnej mix Já,legenda,Světová válka Z a dalších nemá atmosféru,nemá povedenej děj ,a kdo tvůrcům bez korunek dělá ty digi kouře,výbuchy,stříkance krve,snad tříletý děcko z retarďáku.Navíc já sem neuvěřitelně alergickej(čest všem vyjímkám,nějaký se najdou) na filmy,kde běhaj tyhle zkrvavený,chrčící bestie sem a tam.Proč si to takhle zkurvil,Williame.40%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jméno William Kaufman nemusí mnoha lidem nic říct, ale já jsem si jeho jméno zapamatoval po zhlédnutí snímku Hříšníci a svatí, který byl velmi nadprůměrným béčkem ve své kategorii. Na Daylight's end jsem se tudíž těšil, neboť spolupráce Kaufman - Strong se již jednou povedla. Tentokrát je to film trochu z jiného soudku. Na filmu je vidět, že vysoký rozpočet opravdu nemá, ale i tak je za 2 miliony dolarů slušná podívaná. Postapokalyptický svět, ve kterém vládnou nemrtví, není špatný. Nejlepším aspektem je zde bezesporu charisma hlavní postavy, která toho sice moc za film nenamluví, ale i tak jsem si ji oblíbil. Johnny Strongovi tato role byla šitá v zásadě na míru. Dále pak chci pochválit za přestřelky, které jsou natočeny dolce a přehledně a člověk se v nich dobře orientuje. Mínusem filmu je příběh, neboť nebylo vysvětleno, kde se vzala infekce, a celkově byl takový prostší. A dále i některé herci a jejich výkony, které ve vypjatých momentech byly na facku. I tak jsem se bavil. Příjemná podívaná na vypnutí mozkových závitů. Za mě dávám 66 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Solidní postapo řežba. Kaufman po menším zaváhání u Jarheada 3 kde splnil zadání a pouze zrežíroval požadovaný produkt, opět natočil něco vlastního a svojského a potvrdil, že je momentálně králem nízkorozpočťáků. Film má moc fajn casting, Strong jako nekompromisní kosič je hodně v pohodě Henriksen nám zestárnul, ale pořád má charizma jako vrata i ta holčina mi byla celkem sympatická. Co se akce týče tak všechno už vesměs popsal ve svém vyčerpávajícím komentu Ouwen a já s ním vcelku souhlasím i když pár hluchých míst by se ve filmu našlo a možná, že menší zkrácení by mu neuškodilo i přesto to bude velmi slušná trojka, protože když člověk vidí jak si umí Kaufman vyhrát z malým rozpočtem obejde se bez zbytečnýho lacinýho cgi a nabízí nám poctivou Rkovou akci, tak člověk přivře oči i nad tím, že to není kdovíjak originální, ale funguje to tak jak to fungovat má. Navíc tyhle akční řežby se zombíky mě vždycky bavili. Škoda kdyby se spojil drajv a originalita nedávného Re-killu s přehledností a špičkovou akcí Daylights End dostali bychom ideální film.65% ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama