Reklama

Reklama

Holčičí parta

(festivalový název)
  • Francie Bande de filles (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dospívající Marieme žije se svojí matkou, sestrami a starším bratrem na francouzském předměstí. Vše kolem, betonovým ghettem ovládaným gangy a dealery drog počínaje a barvou její kůže konče, ji nedává moc vyhlídek do budoucna. Poté, co musí ve škole opakovat ročník, potkává trojici dívek, které ji okamžitě zaujmou svou živelností, energií a obrovskou chutí se bavit. Lady, Adiatou a Fily ukáží Marieme, že není nejmenší důvod podřizovat se svému okolí a muži ovládanému světu jejich předměstského ghetta. Film o dospívání na pařížském předměstí a touze žít důstojně svůj život. (Dny evropského filmu)

(více)

Recenze (7)

juluch 

všechny recenze uživatele

(MFF Cinematik 2015) nevydrzala som do konca, lebo ma to osobne nudilo, navyse to islo o 23.00 v noci. pomerne predvidatelny dej,ktory je sice zaujimavou sondou do zivota na banlieu parisien, ale nic moc viac. urcite dobre remeselne zvladnute, ale za mna pribeh nula bodov. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie dvíha výborná kamera, dokonale časovaný strih, a listener friendly popíkový soundtrack, vďaka ktorému boli niektoré pasáže natočené ako milé hudobné klipy. Ale dej bol na pomery pani režisérky povrchný, predvídateľný a v porovnaní s podobnými filmami o mládeži na šikmej ploche, sotva priemerný. IFF BA 2014 ()

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Takhle nejak mohla vypadat Cesta ven, kdyby Petr Vaclav striktne udrzel styl a herce. Sciamma vzdycky byla perfektni ve vyberu hercu a s Karidjou Touré ji vyslo, co predtim s Annais Demoustier nebo Adele Haenel. Touré je skvela, prirozena a energie tech holek utahne pribeh levou zadni. Za me jednoznacne zazitek. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Girlhood jakoby nevěděl kde je jeho tematické těžiště. Je o ambicích, o rodině, o prostředí? Chce hovořit za celou generaci, nebo jen za její užší, etnicky a lokálně definovanou množinu? Nevadí, on se ten dojem nějak usadí, ale v průběhu sledování film klame tělem. Dovedl bych si představit syrovější tón, klíčové emotivní a vyhrocené momenty působí dost bezpečně, měkce. Pocity ale převládají kladné, je to natočené upřímně, je tam srdce a několik opravdu silných scén (za mě vítězí karaoke v hotelovém pokoji - jednoduchý a přitom geniální nápad jak do několika minut narvat ducha celého filmu). K pěti hvězdičkám chybí preciznost a režijní virtuozita obdobně laděného Blue is the Warmest Color. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Toto je už roky realita francúzskych miest a hlavne predmestí, samé ghetto s vlastnými pravidlami. Neviem, ako to tá Celine Sciamma robí, ale čoho sa chytí, či už režijne alebo scénáristicky, väčšinou oboje, to stojí za videnie. Do istej miery s tým bude mať asi čo dočinenia aj dlhoročná spolupráca s rovnakým, osvedčeným tímom (produkcia a kásting). Aj keď námet to nie je nejako extra originálny, to ako je film zrežírovaný a zahraný čisto amatérskymi hercami, ho posúva na inú úroveň. Za super zahranú hlavnú postavu a skvelú hudbu pridávam aj piatu hviezdičku. ()

Reklama

Reklama