Reklama

Reklama

Magická dívka

(festivalový název)
  • Španělsko Magical Girl (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alicia trpí leukémií. Její notýsek na přání obsahuje pouze tři položky: získat magickou schopnost proměnit se v kohokoliv si zamane, dále kostým Magical Girl Yukiko od návrháře Meiko Sahoriho a konečně dožít se třinácti let. Seriálový kostým stojí naneštěstí téměř 7000 eur. Aliciin otec však neváhá dceřino přání splnit. Rozprodat domácí knihovničku do antikvariátu ale nestačí. A tak se uchýlí k zoufalému činu, k vydírání. (Febiofest)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (50)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nezaměstnaný učitel literatury Luis si láme hlavu, jak potěšit svou 12 letou dceru Alicii, která umírá na leukemii. V jejím zápisníku objeví, že by si přála velmi drahý kostým z anime série Magical Girl. Když si uvědomí, že rozprodáváním svých knih po antikvariátech potřebných 7000 euro nikdy neziská, pomůže mu náhoda, která mu do cesty přivede tajemnou a bohatou Bárbaru. Oba spolu stráví noc, a protože zoufalí lidé dělají zoufalé věci, Luis se rozhodne Bárbaru vydírat. Jejich sex si nahrál na telefon, a pokud mu Bárbara nedá požadovanou částku na vysněný kostým, předá nahrávku jejímu manželovi. Tím se dá do pohybu nezadržitelný řetězec událostí, který nevratně změní životy všech zúčastněných postav. Rozhodujícím činitelem v tomto soukolí je třetí postava, Damián, starý Bárbařin přítel, který na scénu vstupuje jako poslední, ale nakonec je to on, kdo bude mít v celé hře rozhodující slovo. Film je postaven na výborném scénáři a přesvědčivých hereckých výkonech všech protagonistů, a velmi se mi líbil, byť by jeho tempo asi mohlo být maloučko svižnější - na můj vkus se hlavně zpočátku možná až zbytečně vleče, a trocha dynamičtějšího střihu by zde neuškodilo. Když ale film nakonec vyústí ve své překvapivé finále a naběhnou závěrečné titulky, rozlilo se ve mně příjemně posmutnělé uspokojení - tenhle film stál za to. Nejen všem fandům současné španělské kinematografie, mezi něž se sám počítám, mohu tento výborný neo-noirový snímek, který si z nejprestižnějšího španělského filmového festivalu v San Sebastiánu odnesl dvě ocenění za nejlepší film a nejlepší režii, vřele doporučit. UPDATE 8. 4. 2015 - Film mě bavil i na druhé zhlédnutí, kdy si tam člověk všimne věcí, které mu poprvé unikly. Docenit je nutno propracovaný scénář a výborné herecké výkony. Jim však určitě dominuje José Sacristán - v momentě, kdy (konečně) přichází na scénu, markantně vysvitne, že tento ostřílený herecký bard, kterému táhne na 80 let, přece jenom hraje jinou ligu, a teprve jeho herectví dodává filmu náležité kvality. Jeho ztvárnění postavy Damiána je precizní a v posledku strhává veškerou pozornost jen na sebe. Neuniklo mi, že několik lidí nevydrželo pomalé tempo filmu, který zpočátku příliš nedává tušit, v jaké drama se nakonec vyvine, a z kinosálu předčasně odešli. Podle mě o hodně přišli, jejich smůla. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi temný film, kde ale motivácie všetkých hrdinov sú pochopiteľné a uveriteľné. Sú momenty, kedy som si hovoril, že určité postavy by si zaslúžili iný osud, ale to už je čisto moja vec. Film, ktorý bude ešte určite v hlave rezonovať najmä pre jeho posledných pár minút. Jediný môj najväčší problém asi bol, že sa Liam nerozhodol kostým pre svoju dcéru Aliciu získať iným štýlom - napríklad vyrobiť, než cestou, ktorou sa rozhodol ísť on. Je to ale veľmi silný film, ku ktorému sa ale asi viac nevrátim. ()

Reklama

Kmotr 

všechny recenze uživatele

Vermutův debut, který byl u nás zatím uveden pouze v rámci Lfš, se stal milníkem ve španělské online distribuci a stal se také příkladem tendence mladých filmařů vzít svůj osud do vlastních rukou a produkovat své projekty samostatně. V podobném modu pokračuje i Magical girl - radikální film, který zkoumá lidskou povahu a její temné zákoutí a osvěžujícím způsobem si pohrává s extrémy. Právě tato hra s extrémy, proměnlivá atmosféra, šokující momenty, silné emocionální naladění a příjemná nepředvídatelnost budou osvěžující i pro návštěvníka. Tahle dobře stylizovaná, tragikomická hra - morální bajka, která čerpá i z japonské mangy, noir thrilleru a ostře se vyjadřuje k současné šp. společnosti by skvěle rozšířila opatrnou českou distribuci. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* tenhle zajímavý thriller jsem odkládal snad rok, ale i na něj se dostalo a nelituju toho. Jedná se o hezky roztříhanou mozaiku napínavého příběhu o nekolika dějstvích a pár protagonistech, která se "uzavře" až posledním záběrem. Pomalejší způsob vyprávění nahradí tajuplná atmosféra a slušné hercké výkony. Ve svém komentáři musím rozhodně uvézt, že to není film pro běžného konzumního diváka, protože po konci zůstane spousta nejasných odpovědí a ne každého baví pak o něm přemýšlet nebo diskutovat. Nevyřčeného je tam toho spoustu, ale za sebe musím říct, že jsem si nakonec dokázal téměř vše logicky zdůvodnit a o to asi režisérovi šlo. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

To mi ti Španělé zase jednou po čase zamotali hlavu. Čekal jsem snad všechno možné, ale tuhle bizarní směsici osudů, náhod a tragických omylů rozhodně ne. Že se vydírat nemá, to je nad slunce jasné, na druhou stranu, pokud by všechny případy dopadly takto, za pár desítek let, by nás tu moc nepobíhalo. A nebo jen těch slušných lidí, co se drží pevně řádu a nikdy za život nešlápli vedle. To se hlavních aktérů rozhodně netýká, proto nelze očekávat žádnou selanku, nebo rodinou komedii, ale řízné drama o tom, že nic v životě se nemá přehánět. I kdyby jste to dělali pro vlastní, těžce nemocné dítě. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama