Reklama

Reklama

Kmeny


Punk (E01)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje první odvysílaný díl Punk. Punk, jehož kořeny sahají do Anglie sedmdesátých let a obepínají tehdy nově vzniklé hudební hnutí, jež bylo u nás do revoluce v roce 1989 prakticky zakázané. S pádem komunismu odešla i policejní perzekuce kmene a démonizace „punkáčů". Na povrch se opět dostává původní myšlenka hnutí - že člověk je sám sebou, společně s filozofií DIY (Do It Yourself). Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Punk odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (91)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I já si myslím, že tento rádoby dokument o Punku je dost mimo mísu. Taky jsem chodil na punkové koncerty, mám ještě doma slušnou sbírku nahrávek, žeru Sex Pistols, nevadí mi Visací Zámek, nesnáším tenhle systém, rád bych se vychcal na dveře parlamentu, ale nebudu o sobě tvrdit, že jsem punker, jako ten mladý potetovaný ocas, co je vegetarián, nepije a čte si Rychle Šípy. Po jedné stránce jsem rád zavzpomínal na staré časy (díky těm záběrům z koncertů) bitky s holohlavci nebo „fuckování fízlů“, líbí se mi ona myšlenka životního stylu, kvůli které tohle všechno vzniklo, nicméně tento dokument je víceméně úplně o ničem. ()

Admirall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotom treba zaujať a to sa tvorcom dokumentárneho seriálu kmeny podarilo práve so subkultúrou punku. Dokument nie je zameraný len na hudbu, ale mimojaviskový život - punk je predsa životný štýl a tak sa k tomu postavili aj tvorcovia.Osobnosti zachytené v tejto epizóde majú diametrálne odlišný názor na svoje fungovanie a prežívanie života. 6* je možno prehnané hodnotenie pre celý projekt kmenov, no pri tejto subkultúre som sa skutočne bavil - veď divák nemá vždy možnosť vidieť letiacu zubnú protézu do objektívu fotoaparáta pri vytváraní spoločnej fotografie :D ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Týývole to je teda sračka :D .. Úplně mimo mísu tohle..Na jedné straně degen který se zaseknul někde v póze z doby kdy mu bylo 20, kteréj mrdá na všechno a všechny, ale věřím, že když usíná u fotbalu na své širokoúhlé telce, tak brečí do polštáře.. A na druhé straně šulda, který nám ukazuje svého naleštěného zlatého anděla(jak nesystémové) a se ségrou nám připraví veganský oběd aby nebral svobodu zvířátkům (jebat na to, že aby v té své svobodné mňamce mohl mít všechen ten kokos a avokáda, tak muselo být vysekáno tolik pralesa a vypáleno tolik energie na přepravu, že kvůli tomu chcíplo víc zvířat než moje babka snědla za celý život.) O pravém punku(tak jak si ho já pamatuju) se toho moc nedozvíme.. Ta pravá podoba totiž neleží v takových exotech jako jsou tihle dva, ale v nestálé, nesourodé subkultuře nasraných a zmatených děcek která se snaží prorazit hlavou zeď. Dvě hvězdy namísto odpadu dávám proto, že je to ve své podstatě taková hořká komedie, kdy z postav padají hlášky jako: "Já věřím, že kdyby tady vypukla nějáká válka nebo něco, tak my všichni o tom složíme nějákou písničku a budeme na to upozorňovat." :D :D A, že tam zazněla jedna trefná myšlenka: "Tady by měla být mladá punková generace šestnáctiletých děcek která by nás staré měla naprosto převálcovat-ale není." Ano-Punk (jako hnutí) je mrtvý! Zbývají jen roztříštěné ostrůvky partiček dětí a takoví šašci jako tady ti, kteří za slovo Punk umí nacpat jak svou zabržděnou pózu, tak své hipísácké ideály. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pí Gébová, povedlo se vám to, co nikomu před Vámi, Vy jste opravdu zabila punk... zabila, zabila, zabila, ohohóóho, já tě mrdám i s tím Džeksnem a značkovýma sáčkama, to si radši alpu exnem a ubijem tě Áčkama. Úžasně zdokumentovaná šupkultura, neboť abych se za šestadvacet minut stačil čtyřikrát zechcat smíchy a devětkrát mi zaskočilo tofu, to už se opakovat nebude... tedy aspoň doufám. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"My jsme úplně normální lidi. Akorát, že ten svět okolo, kterej si myslí, že je normální, normální není." Já zase pocházím z příliš solidní rodiny na to, aby pro mne punk znamenal víc než skvělou hudbu, rebelující texty a pořádné pogo. Přesto si taky rád do systému píchnu a souhlasím i s tvrzením - "Já bych asi mrdal každej systém." Co se však týče potomků, tak bych byl rád, kdyby všechny zfetované existence k tématu přistupovaly tak zodpovědně, jako v dokumentu - "Proč bych dával systému dalšího otroka? Nasrat!" Jinak se musím přiklonit k tomu, že tenhle dokument je punkový asi jako TOP punkáč Karel a to je hodně smutné. Ovšem o punkových legendách Rychlých šípech, Vinnetouovi a Michaelovi Jacksonovi budu muset dlouze zapřemýšlet a pustím si k tomu HNF, SPS či E!E, aby mi došly souvislosti. Takže dvě hvězdy za snahu a příště více hudby a rebélie, ať je co hodnotit. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama