Reklama

Reklama

Kmeny


Hooligans (E02)

(epizoda)
TV spot

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje druhý odvysílaný díl Hooligans. Kmen organizovaných radikálních fanoušků, který k fotbalu patří odjakživa. Jedni se bijí za svůj klub na hřišti, druzí pak v hledišti nebo na předem domluveném místě mimo stadion, kde si s chutí užívají svůj tzv. "třetí poločas". Spojuje je stejná vášeň: hrdost na klubové barvy, hájení tradice a kamarádství. Vazby na ostatní členy kmene bývají tak silné, že společně sdílejí jak radost z vítězství, tak i průšvihy. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Hooligans odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (104)

f7r odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost zaujaté hodnocení, ale zůstanu u něj... Z upoutávek a komentářů režiséra jsem si rozhodně myslel, že zde bude snaha o ukázku jiného pohledu na věc, než jaký nám obvykle servírují média. No, omyl... scény z autobusu? Ostuda... A celkově je to jen nic neříkající sestřih a ne dokument s nějakou hodnotou... ()

petrskoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas tak špatné to není - jak to všichni odsuzují. Chybí sice poměrně dost, ale vzhledem k tomu, že to vypadá, jako by to celé natočili za jeden víkend - je to vlastně docela v pohodě. Jako observační středomětrážní věc to funguje, občas je tam dokonce vidět, že za kamerou stál někdo, kdo ten záběr udělat umí, to ne že ne. Začátek řekl bych naopak dost povedenej, ale zbytek dokumentu je jaksi bez šťávy, sledování těch výpitků je dle mého naprosto nevhodně zvolené - tohle prostě nejsou hooligans. Aby to mělo nějakou výpovědní hodnotu, mělo se alespoň přidat jiné "družstvo" těch, řekněme, radikálnějších, hodit tam víc akce přímo z bitek apod. (někoho od hooligans znám a dle jeho slov není problém si tam přinést svého člověka a nechat ho točit - nic se mu nestane - tedy ty záběry na telefon moc nechápu - poslat tam někoho s REDkou a bude to mít 80 % a ne 35 %). Prostě přidat tam ten protipól, že hooligans můžou být i radikální ultras a stejně tak vesničtí štamgasti, kteří si na to sice spíš hrají, ale když už je ten zápas, tak poctivě jako jeden tým jedou a i píseň si zazpívají, aby jim bylo veseleji. Vladimir hovořil o tom, že žádný díl Kmenů nemá suplovat jakýsi návod a názor na to, jak by diváci měli vidět tu či onu subkulturu, mluví o tom, že jde pouze o jakýsi pohled zvenčí na reprezentativní vzorek onoho kmenu. No - můj názor je takový, že tohle reprezentativní vzorek hooligans rozhodně není a čiší z toho poměrně promarněný potenciál. A spíš než observace lidská by mi zde více ladilo sledování aktérů vědecky - tedy víc do hloubky. Celé je to nějak špatně uchopeno. Ale 100 lidí 100 chutí a dokoukal jsem to. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pred pár dňami som si pozrel diel z českého dokumentárneho cyklu "Kmeny", ktorý sa volal "Punk". Bol som z neho načisto sklamaný a rozčarovaný. Ku punkovej subkultúre mám veľmi blízko, takže tie nezmysly, čo som videl ma hodne nasrali. Teraz som si skusil kuknúť časť s názvom "Hooligans". Rád chodím na futbal medzi skalných Ultras, tým pádom mám kontakt a kamarátske vzťahy aj s radikálnymi chuligánmi. A poviem vám, že tento dokument je úplne mimo. Režisér Jiří Volek je poriadny vol. Natočil úplne zbytočnú, povrchnú, smiešnu, hlúpu sračku za ktorú by zaslúžil dostať poriadne po papuli. * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku dost legrační pohled do jednoho amatérského, fanouškovského ovčína. Fandové fotbalu, které fotbal vlastně ani moc nezajímá - a ještě v totálně podřadné formě. Toto ukázat zahraničním Hooligans - musely by se nám vysmát do ksichtu. Nejzajímavější, na tomto ubohém, kamerovém stalkingu bandy vožralých buranů, byl poslední záznam bitky - polonazí tleskají oblečeným za odvahu, aby za necelých pět minut všichni polonazí leželi zmlácení na zemi. ()

Radyss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Díl o hooligans není klasický dokument, jde spíše o observační živočichopis. Nesnažím se o odbornou studii subkultury. Můj sen je vzít diváka přímo do kotle, umožnit mu prožít výjezd, bouřlivé fandění, emotivní oslavy." Teď už víme, že každý režisér pojal Kmeny úplně jiným způsobem a to můžeme čekat i od ostatních dílů. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama