Reklama

Reklama

Kmeny


Meatheads (E10)

(epizoda)

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje desátý odvysílaný díl Meatheads. I když se u nás s termínem Meatheads setkáte spíš zřídka, angličtina takhle krásně pojmenovala kmen těch, kteří to s činkama myslí skutečně vážně. Ať už jde o kulturisty, liftery či silovkáře a nebo u nás zatím nejméně rozšířené vyznavače tzv. funkčních tréninků. Všechny spojuje touha se pořád vyvíjet a dávat na obdiv svou identitu závisející na rostoucích svalech i zkušenostech. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Meatheads odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Dva lidé, kteří posilují a dotáhli to daleko. Mistryně světa v trojboji a propagátorka moderních funkčních tréninků a klasický vzpěrač ze staré školy a mistr ČSSR jistě mají co říci. Hátle je k tomu však nedokáže popostrčit. Raději je tak vzdáleným pozorovatelem spadlých kotoučů a jedení bílků./// Kde jsou ti nagelovaní machové s popíkem v uších, kteří se narcistně pozorují v zrcadlech? Kde jsou ta vypulírovaná fitka s chlápky v těsných legínách? Kde jsou ty nešťastné tlusťošky nebo fanaticky cvičící vyžle? Kde je ta odvrácená strana v podobě týdny nevypraných a páchnoucích cvičebních úborů, ošklivých úrazů, scvrknutých varlat z nadužívání steroidů nebo smradlavých prdů v šatně způsobených obskurními suplementy? Kde je ten specifický slang, propracované cvičební plány, přísné jídelníčky a v emoční rovině rozbor motivace a přístupu jednotlivců? A hlavně: kde je Kamil? :( ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle se příliš nepovedlo a to jednoduše pro to, že v pořadu chyběla ta nejpodstatnější část spojená s Meatheads - lidé, kteří se nevymlouvají na to, že jejich tělo je jen vedlejší produkt jejich sportovního snažení - lidé, kteří cvičí právě jen proto, aby se z nich stala nechutná hrouda masa. Doufal jsem, že tento díl Kmenů prozkoumá povrchní bláznovství a závislost steroidových monster a kreatinem vymetených hlav. Bohužel toho se díl ani nedotkl. 4/10 ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po operácii kolena lekár odporučil stacionárny bicykel. Nasledovala návšteva posilňovne kúsok od domčeka. Prostredie voňavé, čisté. Priestory vetrané. Tréneri milí a komunikatívni. Šliapanie do pedálov sprevádzal hudobný hnus z Fun rádia. Nepomohli by ani slúchadlá, štuple či iné zapchávače uší: alergia. No čo, aspoň bude hudobné vzdelanie. Čo rada počúva subkultúra svalovcov a kulturistov alebo po česky spisovne nazývaných meatheads? Ak nehralo rádio, zneli skladby elektropopu alebo hip-hopu, pripomínajúce zvuk vysávačov a umývačiek riadu. Pri cvičení, ktoré ako bonus odporučili tréneri s empatiou, bol čas na otázky o kultúrnych preferenciách. Všetko v žánri hlavného prúdu. Hudba, film aj literatúra. Oveľa lepšie išli prítomným debaty o jedle. Nahovorili na ochutnanie iontového nápoja a akejsi výživnej gebuziny. Amarouny zo seriálu Návštevníci ožili! Ich vek už dávno prišiel. Vo výsledku celý kulturizmus a kult tela je len ultra trendy zábavou. Posadnutosť vlastným telom a výživou ako hlavné koníčky. Tieto dve veci už desaťročia okupujú stránky vychytených spoločenských pop magazínov. Spojením s výberom hudby a s rozhľadenosťou zúčastnených vzniká napojenie na hlavný prúd, vôbec nie na subkultúru. Ale je to kmeň - kmeň mainstreamu. Hrubý a svalnatý. Režisér ho vystihol presne, pretože okrem božteku sem tam, prízemného humoru, žrádla, žrádla, žrádla a pumpovania svaloviny už život svalovcov veľmi čo ponúknuť nemá. Napriek výstižnosti (alebo vďaka nej), dokument už po štvrťhodine uspával opakovaním úkonov a nemožnosťou poskytnúť čosi navyše. Chápem. Z posilňovne som ušiel po pár cvičeniach a napriek zakúpenej permanentke som sa do nej viac nevrátil. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel jsem musel zkousnout další zklamání. Ani tentokrát se mi „KMENY“ moc nelíbili a Petr Hátle to seznámení s městskou subkulturou nezvládl. Nedozvíme se zde o Meatheads skoro nic, výplň filmu až na těch pár rozhovorů je nudná – borec si mohl raději zajít do městské posilovny a získat názory (rozhovory) s normálními lidmi, ať už co se týká stravy, cvičení, různých doplňků. Taky rád chodím do posilovny, dbám na jídelníček --- ale kdybych se měl pro danou věc nadchnout tímto dílem, tak to určitě nehrozí… ()

dee-key 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem debil. Já jsem vážně čekal, že se něco dozvim. Ne, ukázali mi vhled do života dvou lidí, kteří zvedají břemena. A režisér je navíc taková lemra, že jediná fakta, která se dají z dokumentu přijmout, zobrazil jako text na začátku videa. Takže pak v podstatě slyšíme jenom vzpírací zvuky hmmmm ts, hmmmm ts, hmmmm ts. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama