Reklama

Reklama

Lyžařská hlídka

  • Československo Lyžařská akademie (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V této rozpustilé komedii se parta oddaných členů horské služby vydává zachránit lyžařské středisko Snowy Peaks od zhoubných plánů chamtivého podnikatele Marise. I když jsou členové lyžařské hlídky pěkně rozpustilí, hlavní zásluhu jim nelze upřít - bezpečnost na sjezdovkách se jim daří udržovat skvěle. Nyní je ale čeká mnohem náročnější úkol, když musí bojovat proti nepřátelskému a movitému developerovi. (Peta_N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Pops (Ray Walston) už čtyřicet úspěšně provozuje lyžařské středisko Snowy Peaks. Údolí by však pro své plány rád získal místní podnikatel Maris (Martin Mull)... Jak už to tak u českých názvů bývá, tak také Lyžařská akademie poněkud klame svým názvem (spravně by se film měl jmenovat spíše Horská hlídka). Odkaz na popularitu Policejní akademie je zřejmý, ale kupodivu určitou logiku to má, protože Policejní i Lyžařskou akademii spojuje (kromě podobného humoru) také osoba producenta Paula Maslanskyho. Samotný příběh o záchraně lyžařské střediska sice není přiliš náročný (a taky tak trochu přípomíná třetí díl Policejní akademie), ale dokáže v rámci možností zaujmout. Herecké obsazení sice nenabízí žadnou hollywoodskou superhvězdu, ale na druhou stranu jsou tady pěkné holky a chlapi jsou celkem sympaťáci (jedním z nich je také budoucí režisér Paul Feig). Humor je pravda spíše jednodušší, nicméně některé vtípky a hlášky jsou opravdu povedené.Také je na místě pochválit chytlavou hudbu, která k atmosféře filmu naprosto přesně pasuje. Pro mně osobně je tak Lyžařská akademie svým způsobem kultovní komedie, kterou jsem v dětství na videu viděl nesčetněkrát a musí se jí nechat, že i po všech těch letech mně dokáže solidně pobavit. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já mám tenhle film prostě rád už od malička a dodnes patří mezi nejoblíbenější komedie mého otce. Je to celkem prdel a dá se narazit na několik opravdu povedených scén, kterým se zasměju i po dvaceti letech, co jsem to viděl poprvé. Navíc to na rozdíl od těch novodobých kokotin není jen o sexu a ztrátě panictví (panenství), ale hlavně o „boji“ mezi horskou hlídkou a slizkým pracháčem + jeho pohunky. Najdou se tu i slušná děvčata, srandovní postavy, slintající a grgající pes a samozřejmě akrobatické kousky. Takže tomu s klidným srdcem dám solidní průměr a vždy se na to rád podívám znovu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nakonec to kupodivu zase až tak hrozně nedopadlo. Šel jsem do toho s tím, že si možná zničím další svoji dětskou nostalgii, ale nakonec po takovým nijakým rozjezdu jsem se pobavil docela obstojně. Šílenec co jezdí na všem možným pak určitě vede a hrozně mi připomínal Zeda z Policejní akademie. Dočkáme se tu i slušných akrobatických lyžařských kousků i když trojité salto s pěti vruty tu ještě nečekejte. Na to má copyright Aleš Valenta. Každopádně taková nenáročná crazy zábava typická pro dobu svého vzniku. Pokud jste to v dětství neviděli, nebo vám lyžování absolutně nic neříká, tak raději ruce pryč.55% ()

DarkoCohen 

všechny recenze uživatele

Jako tady skoro všem i mně přisla takhle komedie nesmírně vtipná, když jsem byla malá. S bráchama jsme měli takovou tradici, že jsme si ji pouštěli, spolu s Ace Venturou a Kamarádem do deště, alespoň jednou do roka. A já jsem si vždycky česala vlasy stejně, jako to v tomhle filmu nosí největší krásky.o) Nedávno jsme si ji s kamarády pouštěli znova a to při příležistosti, o které by se dalo říct, že vám přijde směšný skoro všechno. A tak mě celkem zamrzelo, že kromě pár vyloženě profláknutých scén, jsem se už mockrát nezasmála. Přesto ale vždy, když se řekne Ski Academy, se mi vybaví příjemně strávený čas a to se přece počítá! 60% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka na porevoluční časy, kdy se filmy půjčovaly na VHS, obvykle za 20 a někdy i za 50 korun na den, s výjimkou pátku, kdy se pak mohly vrátit až v pondělí. Lyžařskou akademii jsme viděli ve stejné době, jako Terminátora 2, sérii Flash, Gremlins, Critters, Policejní akademie (i když ty byly z televize nahrané už i dříve) a hodně dalších áček i béček. Film sám o sobě nestojí ani za těch 57 % aktuálního hodnocení, i když pár dobrých "seků" se tam najde, jeho hodnota tkví právě v onom sentimentálním zavzpomínání. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Uhah v lokalitách Park City, Little Cottonwood Canyon, Snowbird a Alta od 8. března do 25. dubna 1989. (GASTON73)

Reklama

Reklama