Lyžarská akademie

Lyžiarska hliadka

Akční / Komedie

USA, 1990, 90 min

Richard Correll

Rozpočet $-miliónovTržby USA $8,533,973Tržby Celosvetovo $-(11.3.2010)

Ochutnat smrt... Žít život...(26.5.2007)

• dobytek

Patřim mezi ty, co film viděli v dětství někdy na začátku 90. let. Dneska tento film běžel na MGM, tak jsem se schválně zkusil podívat. Bylo mi předem jasný, že z toho teď asi moc nadšenej nebudu, ale byl jsem fakt zvědavej. Co k tomu říct? Pokud v nějakym filmu podá nejlepší hereckej výkon ze všech pes, tak to asi mluví samo za sebe. Herci mi připadali jako banda naprostejch amatérů a všichni buď nehorázně přehrávali a nebo byli úplně neviditelný. Opravdu nechápu, kde takový "talenty" vyhrabali. Co se týče filmu, tak ten sází na poněkud lacinej typ humoru, kterej je založenej převážně na tom, že někdo jede na lyžích a nemůže zastavit nebo někdo někam spadne, praští se do koulí a podobně. Já to beru a rozhodně nepatřim mezi ty diváky, co potřebujou mít u komedie pocit, že sledujou "inteligentní" humor. Jenže tady je těch vtipnejch scén dost málo a většinu času na obrazovce akorát vidíte, jak někdo lyžuje. A koukat na lyžaře, to neni nic pro mě. Takže jednu hvězdu dávám za anglickýho buldoka, kterej snad jedinej dokázal zahrát to, co se po něm chtělo (Navíc já mam tyhle pejsky fakt rád, i když radši mam teda americký buldoky a do americkýho filmu by spíš pasoval americkej buldok, ale tak aspoň něco :-) a druhou hvězdu dávám za scénku s hledánim kontaktní čočky na sjezdovce. Nic víc jsem v tom filmu nenašel. A uživatelům, co tady píšou, že je to srdcovka z dětství, doporučuju, aby se na to radši nedívali nebo pravděpodobně přijdou o iluze jako já.(30.1.2010)

• Psema

Úvod mě ani po letech neomrzel, ale dějové díry, iracionální jednání prakticky kohokoliv před kamerou a "trvalá" hlavního borce naopak ano.(12.9.2009)

Věříte, že kdy jsem byl malý, tak jsem si myslel, že to má stejný počet dílů jako Policejní akademie a marně jsem je scháněl po videopůjčovnách? Humorem a kvalitou asi na stejné úrovni jako zmíněná akademie Policejní.(14.8.2006)

• ClintEastwood

Viděl jsem to dvakrát. Poprvé, když mi bylo asi deset let, se mi to líbilo možná víc, než Policejní akademie. Podruhé jsem na to narazil v televizi docela nedávno a musím říct, že už to není nějak ono. Místy docela trapné, ikdyž některé scény dokážou vyloudit úsměv na tváři, to zase ano.(20.3.2010)

Extra porcia chladenej zábavy + zdarma nejaké tie akrobatické kúsky a ďalšie šialenosti na snehu.(28.2.2009)

• Tomco

kedysi som bol v krcoch, ale tomu odpovedal aj vek.(1.1.2007)

Hustá komedie. Bylo to vůbec někdy v TV? Mám ji na VHS a někdy si ji připomenu. V mládí jsem ji viděl několikrát.(10.1.2012)

Je to sice blbost ale to hodnocení beru s rezervou protože to je spíše taková nostalgická vzpomínka na dětství kdy jsem na tenhle film koukal pořád.(7.1.2008)

Nostalgická vzpomínka na porevoluční časy, kdy se filmy půjčovaly na VHS, obvykle za 20 a někdy i za 50 korun na den, s výjimkou pátku, kdy se pak mohly vrátit až v pondělí. Lyžařskou akademii jsme viděli ve stejné době, jako Terminátora 2, sérii Flash, Gremlins, Critters, Policejní akademie (i když ty byly z televize nahrané už i dříve) a hodně dalších áček i béček. Film sám o sobě nestojí ani za těch 57 % aktuálního hodnocení, i když pár dobrých "seků" se tam najde, jeho hodnota tkví právě v onom sentimentálním zavzpomínání.(31.1.2010)

Film mého mládí, dobrá komedie na kterou se vždycky rád podívám..(18.2.2008)

Možná si to ani 3* nesaslouží, ale ta nostalgie. . .aspoň že tu nejsem sám :)(25.11.2005)

Místama i lepší a aktraktivnější než celá slavná sága policejní akademie. Jeden ze symbolů počátku 90. let a masového rozšíření VíEjčEs,a le rád na to občas kouknu dodnes, abych zavzpomínal, co jsem hltal, když jsem byl ještě školou povinný.(10.1.2009)

Zhruba po deseti či více letech jsem teď koukal znova. Pamatoval jsem si akorát tu scénu s gumou, jak se mu utrhne stromek pod rukama. Překvapivě se mi to opět líbilo. Hrozně pohodová atmosféra s hudebníma hitovkama a ne až tak za vlasy přitaženým humorem ve stylu Chevy Chase. -"Taste death, live life."(3.6.2010)

Taková blbina, která se vidět nemusí, ale je to příjemné pozdvihnutí nudného odpoledne/podvečera. Některé vtípky jsou nudné, ale sjezdová podívaná, které tam není málo je velice kvalitní a zábavná.(10.12.2008)

• maverick10

klasicka sablona komedii 80.let. Bohuzel zde postradam originalitu a koneckoncu i humor. Vse je krecovite a samoucelne a nikterak napadite. Hold dobrej humor je kumšt(1.6.2010)

Když jsem byl malej, tak jsem se na to koukal snad každej den :-)(10.12.2006)

• ad

Jeden z prvních filmů, které jsem viděl...a přitom taková debilovina :)))) To se to ale ještě jmenovalo Ski Academy a mělo to pokračování (Ski Academy 2), které se zase doopravdy jmenuje Ski School.... Logiku v tom nehledejte(24.8.2008)

• MadBigMax

Brak!(29.11.2008)